כמה שאלות

מר גול

New member
כמה שאלות

בשעה טובה אחרי חצי שנה של השבתה עקב פציעה אני חוזר לשבילים. החלטתי שמגיע לאופניים איזה רענון קטן (אולי זה גם יעזור פסיכולוגית למוטיבציה לחזור לרכב) יש לי כמה שאלות אליכם חברים: 1. כבלים - אף פעם לא ייחסתי לעניין חשיבות גדולה ובקשתי מהמכונאי להחליף כל כמה חודשים. הפעם אני חושב להחליף לבד וקצת להשקיע באיכות. ראיתי שיש ערכות עם מוליך מלא לאורך כל הכבל (אצלי היום רוב הכבל גלוי). נשמע לי הכי הגיוני בעולם - יש סיבה לא ללכת על זה? למה בעצם האופניים לא מגיעות ככה מלכתחילה? האם יש משמעות לכך שהכבל הנרכש הוא מבית שימנו או סראם, או שהעניין סטנדרטי והכל תואם להכל? (אני עם x9 אחורי, LX קדמי ודיסקים דאור), יש מותג מומלץ במיוחד? בינתיים XTR בעגלה. 2. צמיגים - הצמיגים יבשים ועייפים והיות שאני גם מתכוון להרגע ולהרגיע בסגנון הרכיבה אני כנראה אתרענן בזוג צמיגים חדש. היום יש לי HR מאחור ומיניון מלפנים שניהם 2.35. היו לי בזמנו איגנייטורים שהיו סבבה, אבל האמת שמיציתי קצת מקסיס וחשבתי לנסות משהו אחר, שיהיה גם קצת רזה וקל יותר, לא מדי. חבר המליץ על שילוב של WTB מוטורפטור 2.14 מאחור ומוטנורפטור 2.4 מלפנים (הוא משום מה רזה וקל למרות העובי הנקוב). מה דבר השבט? 3. הד-סט: עד כמה שאני יודע יש לי הד סט סטנדרטי, כלומר threadless ורוחב -1 ושמינית. ההדסט פשוט ולא ממותג, ואחרי יותר משנתיים יש לי רושם שהוא גם מתחיל לנקוש ולפתח חופשים. בקיצור - מה אני צריך לדעת או למדוד לפני שאני קונה הדסט איכותי יותר- ראיתי שיש כל מיני אורכים ופטנטים. בינתיים שמתי Cane Creek S3 בעגלה. 4. שיפטרים - כרגע X7 חבוטים למדי. תכלס אפשר לסחוב עוד קצת אבל אפשר גם להתפנק ב X9 במאה דולר. האמת לא יצא לי לנסות אותם עדיין. יש הבדל כזה מהותי באיכות ההעברה או שמדובר במשקל בלבד? אני אנסה לרכב ולהרגיש בעצמי אבל אשמח לשמוע דעות שלכם תודה

nintense

New member
יצרנים מומלצים לכבלים והאוזינג...

שימנו, סרם וג'אגוויאר מצויינים, בתנאי שאתה רוכש כבלי סיינלס סטיל. למה לא ללכת על כבל אחוד ? כי זה מוסיף חיכוך, ובארץ אין ממש גשם. 2.המוטוראפטור הרחב הוא 2.24 והוא צמיג סבבה להכל, אך לא מצויין בדבר. אם אתה בעניין של צמיגים דקים וקלים, תן הצצה על פרוולר MX 2.1 של WTB. 3. אני משתמש ב IRD ל DH, שבילים ולכל לקוח שמבקש הד סט איכותי, יפה ויותר זול מקינג (גם יותר קל), עד היום אף אחד לא התלונן. 4. כן, ה X9 הרבה יותר טובים מה X7. נ.ב: שיפטרים מגיעים עם כבלים, אז אין צורך לרכוש בנפרד.

שי el

New member
הכבלים של שימנו הם מתוצרת jagwire

אלא ש-jagwire מגיעים בהרבה צבעים, ושימנו רק בשחור...

nintense

New member
שימנו מגיעים גם באפור...

וזה ש JAGWIRE מיצרים עבור שימנו (לא שידוע לי על כך), אין זה מעיד על דבר, כשם שאין דימיון בין ספשלייזד לבין מרידה שמיצרים לספשלייזד.

למעלה