כמה שאלות...

כמה שאלות...

יש לי כמה שאלות אומנם ממש מטופשות אבל שאני עד היום לא מבין לגמרי והייתי רוצה להבין יותר. 1.למה צריך מיקסר באולפן?זאת אומרת הרי אני יודע שהמיקסר נועד שלכל ערוץ יכניסו כלי אחר וביחד ימקססו את כל הכלים בצורה אחידה בין כל הערוצים.עכשיו לשאלתי למה צריכים מיקסר אנשים שעובדים באולפן?הרי אומנם באולפן מקליטים כלים אבל עדיין לא 32 כלים שונים או 64!אז למה צריך את המיקסר?האם הוא יכול לשלוט בעצם על הערוצים בתוכנה ואז ככה יהיה הרבה יותר נוח לבצע את המיקס ע"י מגע בעצם בכל ערוץ. אם אני הולך היום לקנות מיקסר של 16 ערוצים אז למה בדיוק אני יצטרך אותו?האם אני יוכל לשלוט עם המיקסר על הערוצים שבתוכנה? 2.מוניטורים-לי אישית עוד אין מוניטורים ואני ממש בשבועות הקרובים מתכנן לרכוש זוג.אז לפני שאני קונה רק רציתי להבין שמה שאני חושב הוא הנכון.המוניטורים בעצם הם לא רמקולים רגילים והם כביכול עושים ממוצע של כל הרמקולים וככה המיקס שתכוון על המוניטורים ישמע טוב בכל אוזניות,מערכות סטריאו,רמקולים ועוד...האם זה נכון? אם כן אז למה לי לקנות מוניטורים ב-1500,2000 שקל כשיש היום מוניטורים גם ב-600,700 שקל?האם עצם זה שהאיכות של המוניטורים טובה יותר ישפיע לי על המיקס הסופי,על איכות הטראק וההפקה שלו? 3.איך זה שכשאני יוצר מוזיקה ואני מכוון את הסאונד לפי הרמקולים שאיתם אני עובד (מערכת סטריאו פשוטה),אני שומע שההפקה לא באיכות טובה ברמקול אחר מה שהגיוני לפי תאוריית המוניטורים,אבל אם זאת יוצא לי לפעמים לשמוע קטעים של אנשים שלא עובדים עם מוניטורים והקטעים נשמעים על הרמקולים שלי בסדר גמור.איך זה יכול להיות שאצלי לא,ואצלהם כן? טוב אנשים אני יודע שאלו הרבה שאלות אבל תנסו לעזור. אני באמת יעריך זאת. תודה רבה רבה לעוזרים. בברכה, גלעד ארליכמן.

zoomout

New member
אנסה לענות

היי קודם כל אל תחשוב שהשאלות שלך מטופשות,כי הן ממש לא ! כל מפיק או יוצר נולד בלי ידע בסאונד ותאמין לי גם הוא לא ידע מתי שהוא מה זה מיקסר ומה זה מוניטור,ככה שזה טוב שאתה שואל ולא מסיק מסכנות לבד,תמיד טוב להיתיעץ. מיקסר אתה צריך אם יש לך הרבה ציוד חיצוני להקליט ואין לך כל כך הרבה כניסות בכרטיס קול,אז אתה מחבר את הכל למיקסר,עושה בינהם בלאנס ומכניס את כל זה לכרטיס כל דרך אותה כניסה...יש עכשיו כרטיסי קול עם פראמפים מובנים ואם אתה משתמש בעיקר ב VSTi ורוצה להקליט דבר או שניים חיצוניים (גיטרה או שירה) אין לך שום סיבה לרכוש מיקסר.תזכור שמיקסר זול פוגע בסאונד,מיקסר הוא לא שקוף (יענו יש לו תמיד השפעה).יש קונטרולרים לתוכנה,שזה מכשיר דומה למיקסר הוא מתחבר למחשב ב usb ואתה פשוט שולט במיקסר של התוכנה עם הקונרולר,זה נוח אבל יקר. מוניטורים : כמה שמוניטור יותר זול,הוא יהיה פחות אמיתי בלהציג לך את מה שאתה עושה.כמה שמוניטור יותר יקר הוא יותר אמיתי מוניטורים מתחת ל 4000 שקלים לא יתנו תוצאה טובה,זה אולם יותר טוב מרמקולים של מערכת סטריאו,אבל הם גם לא מספיק אמיתיים.כדי שזה ישמע טוב בכל מערכת - המיקס עובר תהליך שלך מסטרינג,שבתהליך הזה הטכנאי מתייחס לשוני בין הרמקולים השונים הקיימים היום בשוק וכך הוא יודע איך להביא את הטראק למצב שישמע טוב בכל מקום על ידי eq וקומפרסורים. לגבי השאלה שלך למה שירים שנעשו בלי מוניטורים אצל אנשים אחרים נשמעים טוב אצלך,כי יש מצב הרמקול שלך דומה מאוד לרמקול שלו,גם לי היה מקרה שידיד שלי עשה טראק,עשה לו מאסטרינג בעצמו במערכת סטריאו זולה,ואצלי זה נשמע פצצה גם בבית גם באוטו וגם באוזניות של mp3 אבל ברגע ששמתי את זה במקום אחר במוניטורים שעולים 11 אלף שקל (adam p11 ) זה היה נשמע על הפנים,כי ראיתי איך זה באמת נשמע עם אקוסטיקה טובה ורמקולים טובים.ככה שמוניטורים טובים זה חשוב כי שם אתה שומע פרטים שלא תשמע בחיים ברמקולים רגילים.גם אקוסטיקה מאוד חשובה. אם יש לך עוד שאלות אפילו שלדעתך הן הכי טיפשות שבעולם,אתה מוזמן לשאל. בהצלחה !

SweetSmoke

New member
Monitors

It doesn’t matter how it sounds on the Adam p11, because it’s hard to believe that people will listen to your music on 11,000 Shekels monitors but they will probably listen to it on their cheap stereos and in the car so dont worry about it FOR NOW if you know your speakers well enough and how they should sound you should be fine Have a good weekend

תודה רבה לכלום ועוד שאלה אחרונה..

ל-Zoomout ציינת מקודם שיש קונטרולרים שבעצם מסוגלים לשלוט על התוכנה. יש לך שם של דגם או משהו שאתה יכול להמליץ עליו וכמה אמור לעלות קונטרולר כזה? אהה ו..אני מתעניין ברכישת ה-M-audio AV40 שעלותם 1500 ש"ח.איך הם לפי דעתך?יספיקו לי?הם מדוייקים מספיק כדי שבכל מערכת הסאונד ישמע לפחות טוב? אהה ו..עדיין לא הבנתי בשביל מה צריך באולפן קונסולות של 64 ערוצים ויותר,הרי סך הכל כמה כלים כבר אדם מקליט בבת אחת? ושאלה ממש אחרונה. אני רואה באינטרנט כל הזמן מיקסרים שבעצם יש להם יצאת USB או Firewire האם במיקסר בעל יציאה כזאת אני יכול לשלוט על הפונקציות שבתוכנה כגון:על המיקסר שבתוכנה אז נגיד אני יכול לשלוט בעזרת המיקסר החיצוני על ערוץ מסויים שאני יגדיר בקיובייס,ואז מה שאני ישנה במיקסר,ישתנה לי גם בתוכנה (נגיד העלאת וולים במיקסר אז כביכול כמו פקודות מידי הווליום יעלה גם בתוכנה)? תודה רבה לך על העזרה ואני באמת מעריך את זה. גלעד ארליכמן.

Mike A

New member
תשובות

1. מוניטור ב1500 ישמע גרוע. זה מתחיל להשמע סביר ב-4000. 2. 64 ערוצים בקונסולה - לפעמים מקליטים כלי אחד עם יותר מכמה מיקרופונים ואז זה נהיה רלוונטי. 3. בקשר למיקסרים, אז כן.

אז רגע מייק כנס...

מה שאתה אומר לגבי הסעיף השלישי שענית לי עליו זה שבעצם אם יש נגיד מיקסר של Alesis בעל 16 ערוצים ויציאת USB אז אני יכול עם המיקסר לשלוט על התוכנה,כמו שכר ציינתי על המיקסר שבתוכנה וכ'ו..ובנוסף גם להשתמש במיקסר כמיקסר להקלטות אודיו? אם תוכל לפרט קצת יותר אני אודה לך מאוד. תודה על התגובה המהירה, גלעד ארליכמן.

Mike A

New member
כן

אבל מניסיון, זה סתם בזבוז אני משנה ווליום רק באוטומציות ואני לא רואה את עצמי אי פעם משתמש בדבר כזה

Mike A

New member
לא נכון בכלל

דווקא בגלל שאנשים הולכים לשמוע את זה במערכות לא צפויות שאין לך מושג מה הן, צריך לעבוד עם מוניטורים ש"יכסו" את כל האפשרויות.

Mike A

New member
תשובות

1. אף אחד לא אמר שצריך מיקסר באולפן. מיקסר באולפן יכול לעשות די הרבה דברים, אבל כרגע כנראה ששום דבר לא רלוונטי אליך. אני לא אוסיף למה זה שמעלי אמר, אבל אני פשוט אגיד שכשתצטרך מיקסר אתה תדע כבר". 2. 600,700 שקל זה לא מוניטור. גם 1500,2000 זה לא מוניטור. אפשר להגיד שעצם האיכות של המוניטור תעשה את הסאונד שלך יותר טוב, אבל זה פשוט בגלל הסיבה שהרבה יותר קל לשמוע את הטעויות שאתה עושה. מוניטור טוב הוא מאוד שקוף - וכל טעות שאתה עושה בולטת מאוד, ואז קל לאתר וגם לתקן אותה. 3. יש מצב זה פוקס. קרה לי פעם שעשיתי טראק על מוניטורים זולים על חדר בלי אקוסטיקה וזה נשמע מדהים גם בתנאים מחמירים יותר. לעומת זאת יש גם ההפך

למעלה