כמה שאלות

• פותח הנושא jalm
  • פורסם בתאריך

jalm

New member
כמה שאלות

בטח הנושא כבר הועלה ודובר הרבה פעמים, אבל בכל זאת: אני בעלת דרכון אירופאי (רומניה) ואני חושבת ללמוד בלונדון. ידוע לי שאני יכולה לעבוד חוקי. אני עדיין לא בטוחה מה אני אלמד, אני מתלבטת בין משפטים לפסיכלוגיה. שאלות: 1. מישהו יודע כמה עולה בממוצע לשנה לימוד תואר ראשון באוניברסיטה באזור לונדון? 2. כמה שנים נמשכים הלימודים לתואר ראשון (משפטים או פסיכלוגיה)? 3. האם מאוד קשה להתקבל? 4. כמה עולה בממוצע לחודש (דירה בת חדר וסלון, אולי 2 חדרים, אוכל, יציאות מידי פעם, ללא מכונית) לגור בלונדון?

noa scotland

New member
על סמך מה את חושבת לעבוד חוקית,

על סמך ויזת הסטודנט או הדרכון הרומני? כי עם הדרכון הרומני את עדיין לא יכולה לעבוד חוקית כשכירה בבריטניה - רק כעצמאית. לגבי ויזת סטודנט, מותר לך לעבוד עם הגבלות של מספר שעות עבודה בשבוע. תואר ראשון מקבלים אחרי 3 שנות לימודים. כדאי לך לשאול גם בפורום לומדים בחו"ל. בנוסף, בדיקה בגוגל לגבי לימודי משפטים (למשל) בלונדון יתן לך כמה תוצאות, תיכנסי לאתרי האינטרנט של האוניברסיטאות שקיבלת בתוצאות ותמצאי שם את כל המידע לגבי מספר שנות הלימוד, שכר הלימוד לסטודנטים שאינם תושבים וכל שאר הפרטים הנחוצים.

jalm

New member
למה...

למה אי אפשר לעבוד עם בדרכון הרומני עדיין כשכיר? איפה קראת על זה, כי אני לא מצאתי בשום מקום? ואם כבר, אז מאיזו שנה יהיה אפשר? תודה

noa scotland

New member
איך אני יודעת?

כמו שאת יודעת, כנראה, על המון תקנות שיש בארץ שלי אין מושג מהן... בתוקף היותך תושבת במקום מסויים את אוגרת המון אינפורמציה שלא בהכרח ברורים לך אחר כך המקורות הרשמיים שלו. בקיצור, הבריטים נבהלו מהפלישה הפולנית אליהם, וכשרומניה ובולגריה הצטרפו לאיחוד לפני שנה בדיוק בריטניה הגבילה את אפשרויות העבודה של תושבים מהמדינות הללו, הגבלות שיהיו בתוקף מקסימום 7 שנים. לפי הסכמי האיחוד הם לא יכולים למתוח את ההגבלות מעבר לכך. בינתיים, הם לא יכולים להגביל הגירה - הזכות לגור בבריטניה, כחלק מהאיחוד - או לאסור על רומנים ובולגרים לפתוח עסקים ולעבוד כעצמאיים שם, אבל רומנים לא יכולים לעבוד בצורה חוקית כשכירים בבריטניה. בפורום הזה הנושא הוזכר עשרות פעמים, אולי בחיפוש תמצאי סימוכין.

Nobilis

New member
רק ממשיך...

אכן, אזרחי רומניה לא יכולים לעבוד בבריטניה כשכירים רק מכוח היותם אזרחים רומניים. המגבלה תוסרנה לכל המאוחר עד לשנת 2014. דוגמא לסימוכין רשמיים בנושא: http://www.workingintheuk.gov.uk/working_in_the_uk/en/homepage/your_status/european_citizens.html

למעלה