כמה שאלות...

michlul

New member
כמה שאלות...

1. בני בן 4 חודשים, עד השבוע ינק מלא. השבוע, לקראת חזרה לעבודה התחלתי לתת לו מנת סימילאק 1 בערב, אוכל בקושי 90 . בכל בוקר בשבוע האחרון אני מנסה לשאוב, ובקושי מצליחה 50. בעבר בכל שאיבה הצלחתי לשאוב 120-140. האם יש קשר למתן הסימילאק בשלושה הימים האחרונים או שיתכן והחלב שלי אוזל? 2. עד גיל 3 חודשים ינק ביום כל 3 שעות (כרבע שעה כל הנקה) ובערב פתח מרווחים של 5-7 שעות. בחודש האחרון מצטצמות לי הנקות הלילה עד למצב של חזרה לכל 3 שעות הנקה, לעומת זאת ביום יונק כל 3-4 שעות (עד 10 דקות הנקה). מה עושים?

תשובות...

מבחינת שאיבה, הגוף צריך לחזור ולהתרגל לשאיבה. שאיבה היא פעולה מכאנית, שונה לגמרי מיניקה שמבצע תינוק. היא גם לא מעידה על כמות החלב שתינוק מקבל במהלך ההנקה. נסי להגיע בשאיבה, למצב שבסופה את שואבת כדקה-שתיים "על ריק", כלומר, לא משתחרר חלב במשאבה, אבל נוצר גירוי נוסף לשדיים, שמאותת לייצר יותר חלב. בנוגע ליקיצות התכופות בלילה, אמהות רבות מספרות על שינוי דפוסי השינה של תינוקן, יתכן רגישות בחניכיים לפני צמיחת שיניים, געגוע לאמא, ועוד... גם מצב של הנקות קצרות יותר במהלך היום אופייניות לשלב הזה. רוב התינוקות מאוד יעילים בגיל 4 חודשים, ומסוגלים לינוק בזמן קצר ביותר, שהרי העולם הופך להיות מסקרן מאוד וצריך לחקור אותו... אז קורה ששעות הלילה הרגועות, החשוכות, הופכות להיות שעות בהן ההנקה ארוכה יותר ונינוחה יותר! בברכת חג שמח!

למעלה