כמה שאלות

11sunshine123

New member
כמה שאלות

1.נטילת ידיים- הייתי נוטלת ידיים ואומרת את הברכה (ברוך אתה ה' ...על נטילת ידיים) רק בשירותים, גם דבר הקשור לאוכל, והבנתי שזה לא בדיוק נכון לעשות ובד"כ נוטלים ידיים במטבח אם הנטילה קשורה לאוכל ואם יש כלים בכיור או בדיוק שוטפים כלים מה ראוי לעשות?.. אשמח לקבל הסבר בנוגע לנטילה כי האמת קצת התבלבלתי.. 2.תפילת שחרית-אחרי שקמים בבוקר ואומרים מודה אני...ונטילת ידיים האם קודם מותר להתארגן-להתלבש, להיסתרק להיתאפר.. או שמיד אחרי הנטילה והשירותים לפי הצורך, מתחילים לומר את ברכת אשר יצר (ובהמשך ברכת השחר,תפילת שמע ישראל ותפילת שמונה עשרה-לפי מה שהבנתי אומרים את ברכת ותפילת השחרית מיד אחרי "אשר יצר")? באיזה סדר ראוי לנהוג? ועוד שאלה שקשורה לשחרית-האם מותר לומר את התפילה כשעדיין לא מואר בחוץ? (כי למשל אני צריכה לקום מוקדם כשעדיין קצת חשוך, בסביבות 5 ורבע לפנות בוקר). 3.שמיטה- מה ההבדל בין "היתר מכירה" לבין "אין חשש טבל ושביעית"? ומה נוהגים לעשות כאשר סלט שקונים רשום רק בד"ץ בלי ההזכר של "היתר מכירה" או "אין חשש טבל ושביעית"? תודה רבהה

ירון 5

New member
תשובות.

1.נוטלים ידים כשקמים מהשינה ולפני שאוכלים פת(לחם פיתות לחמניות)כשקמים מהשינה נוטלים שלש פעמים כל צד ומברכים "על נטילת ידים" רק כשקמים מהשינה בבוקר ולא אם ישנים צהרים שאז נוטלים שלש פעמים ולא מברכים, ולפני שאוכלים פת נוטלים פעם אחת בכל צד ומברכים "על נטילת ידים" בכל פעם שאוכלים! וכשיוצאים משרותים מספיק לשטוף ידים(לא חיבים ליטול)ולא מברכים"על נטילת ידים" אבל אומרים ברכת "אשר יצר". 2.קצת סדר:בעיקרון הכי טוב לנהוג אומרים מודה אני קמים נוטלים ידים נכנסים לשרותים יוצאים נוטלים שוב ומברכים"על נטילת ידים" "ואשר יצר" ומומלץ גם לומר מיד "אלהי נשמה" ואז תתלבשי ותתארגני תתאפרי ואח"כ ברכות השחר וכל התפילה. אבל אם קשה לך את יכולה להשאיך את הכל לאחר שתסיימי להתארגן. 3.את כל התפילה את יכולה לומר מעלות השחר שזה בערך הזמן שאת קמה אבל תפילת שמונה עשרה צריך לומר בנץהחמה שזה היום בשש וחצי. 4.היתר מכירה זה ירקות ופירות שיהודי מגדל בשמיטה אבל כאילו מוכר את הקרקע לגוי כמו שעושים בפסח שמוכרים את החמץ,והחרדים מתנגדים לזה מכמה סיבות והם אוכלים תבואה שמביאים מחוץ לארץ או משדות של גויים. 5. כל ירק או פרי שיש בחנות או עליו הכשר בד"ץ אפשר לאכול גם לחרדים.

בבקשה..

1. אין לברך בשום פנים בחדר השירותים!. נטילת ידיים ראשונה בבוקר אסור שתהיה על גבי כלים ויש להוציאם קודם הנטילה. 2. מי שמתפלל באופן קבוע לא יברך על הנטילה ועל השירותים מיד, אלא יברך על סדר ברכות השחר. ומותר קודם לכן "להסתדר". ברכות השחר ותפילת שחרית מותר בשעה שציינת - אמנם תפילת שמונה עשרה רצוי שלא להקדים לפני נץ החמה <שעה משתנה> 3. כל מה שיש עליו חותמת בד"ץ - הוא ללא חשש כלשהו.

למעלה