כמה שאלות

אפפ

New member
כמה שאלות

שלום לכם, אני כבר כמה שבועות קוראת פה בפורום ועכשיו "אזרתי" אומץ גם לכתוב פה. חזרנו בתשובה כשהייתי בת 10, ולמתדי בבית יעקב עד כיתה ח. בט, ירדתי קצת בדת ולמדתי באולפנא. ותיכון סיימתי בחילוני. יש לציין שאנחנו בית חרדי לכל דבר, אחותי לומדת בבית יעקב ואחי בתלמוד תורה, אמא שלי עם כיסוי ראש וכו... חרדים לכל דבר, אין לנו טלויזיה ולי רק יש מחשב עם אינטרנט דבר שלאחים שלי אמא לא מרשה. אני רוצה להתקבל לסמינר בגלל שידוך אבל לא רוצים לקבל אותי לאף סמינר כי תיכון סיימתי בחילוני, זה ממש מעליב כי אם השם סולח מי הם שלא? אני דיי צעירה אבל הקפיצו אותי כיתה וסימתי י"ב כבר שנה שעברה, ויוצא מצב שאני בבית חסרת מעש. אני לא ממש מגדירה עצמי חוזרת טרייה בתשובה כי זה היה אצלי תמיד פשוט הייתי צריכה כיוון. האם בגלל שלמדתי תיכון חילוני זה אומר שיהיו לי בעיות בשידוכים? אני ברוך השם בתשובה כבר הרבה זמן, ואני רק מקווה שאיזה סמינר יסכים לקבל אותי.
 

pizarro

New member
הסיבה שהסמינרים לא רוצים לקבל אותך

זה לא בגלל שהם לא סולחים לך, אלא מפני שהם לא יכולים לדעת כמה את רצינית בחזרה שלך בתשובה, והאם באמת הכוונה האמיתית שלך זה להתחזק.
 

kiss 18

New member
יכול להיות שהם מפחדים שאת עוד לא חרדית ממש

ואת יכולה לקלקל בנות... ויש לך עדיין משהו בלב... ניסית אולי להתקבל לסמינרים פתוחים יותר?
 
תנסי אולי

באופקים או במכללה החרדית או בשלוחה החרדית של בר אילן או במכללה ירושלים
 

אפפ

New member
חוץ מאופקים צריך להכל פסיכומטרי וזה אומר

שזה מסגרת של לימודים נטו בלי דת ממש כמו בסמינר ואם הייתי רוצה את זה הייתי יכולה ללמוד באיזו אוניברסיטה שאני רוצה אבל אני רוצה סמינר בגלל ההווי הרוחני
 
אל תכעסי,

אבל יש המון קשיים במגזר החרדי בנוגע לקבלת בנות לסמינרים. אפילו בנות שכל חייהן חיו בבית יעקב ובאו מבתים חסידיים - לא בהכרח מתקבלות לסמינרים, כך שדי קשה לי להאמין שתוכלי להתקדם, אם בכלל (ואני מכירה את התחום מקרוב). מה שכן, כדאי לך להתקבל למכללה חרדית, וכנראה שבסוף תצטרכי ללכת על כוון של דתי לאומי, שם יהיה לך קל יותר. אני מבינה שעברת תקופה מסויימת ועכשיו "חזרת לתלם", אבל בזמן השידוכים, בכל אופן, במגזר החרדי, משלמים מחיר כבד מאד. אני יודעת את זה על בשרי. שיהיה לך בהצלחה.
 

אפפ

New member
אני ממש לא בכיוון של דתי לאומי

אני לא באה לפסול אבל אני לא אוהבת שעושים רק מה שנח ולא מחייב זו בעיניי לא נקראת דת.
 

kiss 18

New member
עם כל הצער שבדר אני מסכימה עם דבריה

של עדיין דוסית... להתקבל לסמינר חרדי עם עבר כמו שלך, יהיה לך קשה מאוד!! אפילו לחרדית להתקבל לסמיר נורמאלי קשה... כל סמינר מרים את האף שלו גבוה יותר...(חוויתי את זה על בשרי...) את מנסה להתקבל לסמינר או ללימודים אקדמיים, יש כאן קצת בלאגן... אם זה לימודים אקדמיים יכול להיות שמכללה החרדית יהיה לך טוב, או מכון דעת, מכון לב, לוסטיג... אם זה סמינר תיפני אלי במסרים
יש לי משהו לומר לך..., את דווקא רוצה חרדי ממש?
 
הגיוני, לא?

את צריכה למצוא משו שמתאים לך. לאן ניסית להתקבל? אותי לדוגמא לא יקבלו לפונוביז`. ולעוד הרבה מקומות. נראה לך שיש לי בעיה עם זה? אז זהו, שלא. ואפילו אם נחזור לעניין השידוכים אני לא רוצה מישהי שמעניין אותה שאני ילמד בישיבות כאלה. אז זה הדדי. . למחשבה...
 

אפפ

New member
ממש לא!!!!!!!!

לא שיש לי בעיה עם המקום, אבל דודה שלי למדה שם ואני לא אוהבת את הקטע הזה שבנות כביכול נכנסות לשם לא כ"כ חזקות ויוצאות צדיקות. וחוץ מזה זה ממש רחוק לי ... אני רוצה רק משהו בבני ברק
 
מסתומרת "לא אוהבת את הקטע"?

מה, אנחנו חיים כדי להשאר תקועים במשבצת שלנו? הסמינר באופקים נותן אפשרות לראות צעד אחד קדימה. נכון, לפעמים בנות תוך כדי הלימודים שם מרגישות שהן מלאכיות ממש, אבל אל דאגה, העולם הזה טופח על פניהן ביציאתן אל העולם. החוויה האופקימית היא חוויה מדהימה. שאלי את מי שכבר היה. יש לי השגות על המקום, אבל בגדול - שווה אפילו את המרחק מהבית. חוצמזה, לא כולן "נכנסות לשם לא כ"כ חזקות ויוצאות צדיקות". באופקים יש את ה-כ-ל, ממש כך, כך שכמעט אף פעם אי אפשר לומר "באופקים כך" או "באופקים אחרת". כל אחת שם היא בפני עצמה.
 

אפפ

New member
אני לא פוסלת אבל

לדעתי המקום הזה לא מתאים לי, דודה שלי למדה שם הרבה שנים ובקיצור, המקום הזה לא בשבילי
 
למעלה