כמה תשובות
כידוע למים שימושים רבים מעבר לכיבוי שריפות (אני סתם צוחק - אתה צופה אש, לא?). המים מהווים כ60% מהגוף. בגוף המים הם הממס האולטימטיבי עקב המבנה הפולרי שלהם (פיזור המטען במולקולת מים הוא לא אחיד ויש בה קצה חיובי וקצה שלילי - כך שמולקולות טעונות אחרות מתמוססות בהן טוב) ומשמשים בהרבה תגובות כימיות הכרחיות (כגון יצירת אנרגיה). בגוף מים נמצאים בדם, בין התאים ובתוך התאים. היות ובגוף יש שאיפה להשוואת ריכוזים חשוב לשמור על ריכוזם היחסי של המים והמומס בהם אחרת תיווצר אוסמוזה אשר יכלה לגרום להרס ולנזק לתאים, לדוגמה: תשים כדורית דם אדומה בתמיסה היפוטונית כלומר תמיסה בה ריכוז המומסים במים הוא נמוך, תיווצר אוסמוזה בה מים יכנסו לתוך הכדורית (לצורך השוואת ריכוז) ואז היא תתנפח ועלולה להתפוצץ. חשוב שיהיה איזון מסוים בין המים לריכוז המומסים בהם על מנת שתהליך זה לא יתרחש ולאו בהכרח כמות קבועה של מים. מים בהקשר של ויסות חום: כידוע חום זה צורה של אנרגיה ואנרגיה לא נוצרת מאין ולא הולכת לאיבוד אלארק משנה צורה. כאמור למים יש פיזור לא שווה של המטען במולקולה (קצה חיובי וקצה שלילי) ולכן מולקולות מים אוהבות להתחבר אחת לשניה. על מנת לפתוח קשר זה בין מולקולת מים אחת לשניה יש צורך להשקיע אנרגיה. בגוף (וגם במטבח) אנרגיית החום משמשת לניתוק קשרים אלו ולאידוי המים (זיעה...) כלומר היא מושקעת ומשנה צורה מחום למשהו אחר דבר שיוצר בעצם קירור של הגוף. מקווה שעזרתי קצת דני