כמה שאלות

כמה שאלות

1. שמתי לב שיש המון קבוצות של גיבורים (ליגת הצדק, אקס-מן, הנוקמים וכו'). האם יש קבוצה שמכילה אנשים רגילים בלי כוחות שמנסים לפעול\לעזור לגיבורי העל? 2. הכוחות עוברים בגנטיקה? כי אני יודע שלמשל להורים של ג'ין גריי לא היה כוחות אבל לבן שלה יש. 3. איפה אני יכול למצוא את כל הקבוצות גיבורים שקיימות ביקום של מארוול? תודה
דולב.

DDN

New member
שלום דולב - תשובות קטנות

2. לא מוכח. יכולים להיות לך ילדים חסרי כוחות לשני הורים מוטאנטים (גריידון קריד הוא הבן של מיסטיק וסייברתות') אבלזה מוטאציות. לגבי כוחות אחרים? זה משתנה ולא קבוע. 1. לרוב סוכני SHIELD של מארוול אין כוחות. 3. אני לא חושב שיש רשימה גדולה ומסודרת. לטוני סטארק יש אחת, אבל הוא בטוח לא יחלוק אותה

תודה ../images/Emo13.gif ועוד כמה שאלות

1. יש ספרים\חוברות\קומקסים או כל דבר אחר בעברית על גיבורי על? 2. למסטיק פעם היתה קבוצה שרוג גם הייתה בה. איך קראו לה?

DDN

New member
זו לא הקבוצה של מגנטו?

רוג הייתה חברה בה?

El ad

New member
הייתה הקבוצה של מגנטו...

היו לקבוצה כמה גלגולים: הקבוצה בעקרון נוסדה ע"י מגנטו ובגלגולה הראשון הכילה בין היתר את Toad, Blob, Unus, Mastermind וכן את שני הילדים של מגנטו - קוויקסילבר וסקארלט וויץ'. ההרכב הזה פעל בעיקר בתקופת ה"אקסמן האורגינליים" (סייקלופס, ג'ין, איינג'ל, אייסמן וביסט). ההרכב השני נוצר באופן בלתי תלוי בראשון ע"י מיסטיק והכילה בין היתר את Blob, Pyro, Avalanche, Destiny וכן את רוג. רוג כידוע (או שלא) נטשה יחסית מוקדם לטובת האקסמן, ולאחר מכן הקבוצה הפכה ל-Freedom Force ושירתה כקבוצת-על של הממשל, כמעין סוג של עונש חינוכי (שכמובן התפוצץ לממשל בפנים..). במהלך התקופה של פרידום פורס הצטרפו לקבוצה גם ספיידר-וומן 2 (ג'וליה קרפנטר - החברה של איירון מן מהסדרה המצוירת) וכן ספירל של מוג'ו. באופן כללי הקבוצה של מיסטיק פעלה החל מתקופת "האקסמן החדשים" (סטורם, וולברין, קולוסוס, שאדוקאט, סייקלופס וכו') ועד לאיחוד הגדול של אקסמן ואקס-פקטור ויצירת הקבוצה הכחולה והקבוצה הזהובה של האקסמן (1991 - כאשר האקסמן קיבלו שתי סדרות קומיקס במקום האחת שהיתה עד אז). יש לציין שאחת מהמשימות הראשונות של פרידום פורס היתה לעצור את.... מגנטו! ולמיסטיק וחבריה בהחלט לא הפריע לעשות את זה, שכן בעולם של מארוול אין בין מיסטיק ומגנטו שום קשר, חברי או מיקצועי, בשונה מעולם האולטמייט ומהסרטים/סדרות. קיימים עוד שני הרכבים לפחות אבל הם פחות מעניינים/חשובים.

El ad

New member
מגניטו באנגלית, מגנטו בעברית -

ההבדל לא ממש משמעותי. להבדיל מאפוקליפס באנגלית שתורגם בתחילה לאפוקליפסה בעברית בעונות הראשונות של אקסמן המצוייר, ובדיעבד זה נשמע ממש מגוחך..

El ad

New member
זה עדיין לא סותר את הטענה שלי שזה נשמע מגוחך.

... אבל בוא/י ונעשה סקר ונראה מה אנשים אחרים חושבים.

DDN

New member
מגנטו, לא מגניטו ../images/Emo3.gif

האמת, גם בלעז זה אמור להיות עם צירה, כי במגנט גם בלעז אין חיריק.

El ad

New member
לא מדויק -

אנגלית זה לא לטינית, ו-E באנגלית לא בהכרח נשמעת כמו צירה/סגול, בדיוק כפי ש-U באנגלית לא בהכרח נשמעת כמו שורוק. בשורה התחתונה, Magneto באנגלית נאמר כ"מגניטו" כמו שאכן זה צריך להשמע, אך בעברית זה תורגם ל"מגנטו", מכיוון שעברות של מילים הולך בדר"כ לפי התנועות הלטיניות.

למעלה