כמה שאלות

כמה שאלות

י ש לי כלב פקינז בן 4 חודשיים הוא עושה קקי ופיפי בבית ובנוסף הוא גם אוכל תקקי שלו ומורח אותו בכל מקום אפשרי שמתי עיתונים ולא רק שהוא לא עושה שם הוא גם אוכל את העיתונים אני מורידה אותו שלוש פעמים ביום ונדיר אם יוצא לו פיפי בחוץ זה נראה כאילו הוא ממש מתאפק עד שנגיע הביתה ואז איך שמגיעים הוא עושה בבית כל פעם שהוא עושה קקי אני נותנת לו להריח ומכה קטנה בטוסיק ומראה לו תעיתון אותו דבר אם הפיפי אבל זה לא עוזר בכלל וגם כואב לי כל פעם לתת לו מכה אפילו שהיא חלשה מה אפשר לעשות??? נ.ב הכלב כמה שעות בבית לבד זה לא מזיק לא נכון?

סתם תחת

New member
../images/Emo99.gif../images/Emo178.gif../images/Emo99.gif../images/Emo178.gif../images/Emo99.gif

כדור פרווה !!

תתחיל להוריד אותו 6 פעמים ביום

ואז לצמצם הורדות. כל פעם שהוא עושה בחוץ לתת חתיכת נקניק. בעקרון הוא מסוגל להתאפק 4-5 שעות. אז בלילה לרדת איתו מאוחר, ובבוקר לקום מוקדם לרדת איתו. לא צריך שום מכה. זה שהכלב לבד זה טוב מאד. לא צריך לתת לו כל הזמן יחס. שיטת החינוך שלך מאד מיושנת , תקראי במאמרים על גורים (למעלה בשורה שרשום מאמרים).

6 פעמים ביום??

אין לי אפשרות אני עובדת 8 שעות ביום ואף אחד מהמשפחה שלי לא מוכן להוריד אותו ומה זה מוקדם? אני מורידה אותו ב10 בבוקר זה בסדר? אני איתו 40 דקות בחוץ בבוקר למרות שאיך שאני מתעוררת הוא שומע אותי וקם גם וישר עושה פיפי עוד לפני שאני מספיקה להוריד אותו

אבל הוא גור

אז מי מטפל בו? 10 בבוקר זה ממש מאוחר. מתי הטיול האחרון שלו בלילה? 3 פעמים ביום לטייל זה לכלב בוגר לא לגור. נסי לקום ב 6 לטייל איתו ואז שוב ב 10 , זה יותר הגיוני... קחי דוגסיטר שיבוא באמצע היום להוריד אותו.

אני מטפלת בו

אני יוצאת מהעבודה כדאי להוריד אותו בצהריים ובדרך כלל הטיול האחרון שלו בב7 וחצי בערב כי הוא מסרב ללכת בחושך אבל אם זמני להוריד אותו כל כך הרבה פעמים אולי אני יצליח איזה שעה להוריד אותו לטיול האחרון?

מה זה מסרב ללכת בחושך?

נשמע תמוה. תעשי חישוב כמה הוא יכול להתאפק מקסימום? לא יותר מ6 שעות בחיים. אז אם את קמה ב 6, תטיילי איתו ב 12 בלילה. אם עכשיו המצב שהוא מטייל ב 19:30 בערב ואז ב 10 בבוקר. זה פשוט לא בסדר, מדובר פה על זמן התאפקות ארוך ביותר שגם כלב בוגר לא יעמוד בו, זה לא בריא להם להתאפק כל כך הרבה.

אז ככה

שום מכות! שום עיתונים. הם רעילים למאכל! יש מאמרים בפורום לגבי גמילה. האם הוא עושה צרכים בנוכחותכם? האם כשאתם בבית? כשאתם מחוץ לבית? האם המכות מתבצעות כשאתם תופשים אותו בזמן אמת. או שאתם מגלים את הצרכים? האם הוא בוכה ומיילל כשהוא נשאר לבד? האם הורס חפצים? היכן הוא עושה את צרכיו? האם הוא מאוזן תזונתית? מה הוא אוכל? האם הכמות היא לפי התוויות היצרן? לסיכום: להפסיק עם המכות ועם העתונים. לא להרביץ ולא לצעוק על הכלב בשום נסיבות! לנהוג כך: כשתופשית את הכלב עושה צרכים בזמן אמת* לנזוף בו (לא לצעוק) בנימה רצינית. לקחת את הצרכים בנייר טואלט, לתת לכלב להריח. לצאת איתו למקום, בו רוצים שיעשה צרכים. להניח שם את הצרכים. לשבח את הכלב כאילו הוא עשה אותם שם. כאשר יוצאים איתו בפעם הבא להגיע לאותו מקום. ולסובב את הכלב בעדינות סביב המקום שהנחתם את הצרכים, ולשבח את הכלב (אפשר לתת לו צ'ופר) כאשר עושה במקום. לחזור תמיד לאותו מקום. הכלב הוא יצור של הרגלים, והוא יטה לעשות צרכיו באותו מקום. הערה: לאסוף את הצרכים בניילון ולזרוק לפח. הן מבחינת הגיינה כללית, והן כדי שהגללים לא ישמשו כמקום קינון לחיפשויות זבל הנושאות את תולעת הפרק הקטלנית. סבלנות והתמדה יעזרו. (ניתן בשלב הביניים של החינוך ללכת לוטרינר, ולקבל ממנו כדורים מיוחדים, שימנעו נהבכלב לאכול את צרכיו. כן ניתן לבדוק אם אין לו חשך תזונתי, שבגינו הוא עושה זאת. בגדול ממליץ על תיחום הכלב ויעוץ ממאלף, עד אז או אם לא ניתן, נהגי ככתוב מעלה. בהצלחה. *לדעתי אפשר לנהוג בדרך זו (פרט לעניין הנזיפה) גם שמגלים את הצרכים שלא בזמן אמת, אך ישנה מחלוקת בין מאלפים לגבי זאת.

עוד דבר חשוב

בכללי כלב בגיל כזה יכול להתאפק כחמש שעות . רצוי להוציא אותו יותר משלוש פעמים. כמו כן להוציאו החוצה עם כל שנוי מצב: מייד כשמתעורר. לאחר משחק, לאחר התרגשות כלשהי, כמבחינים בסימנים מוקדמים לעשיית צרכים, מסתובב במעגל וכו'

וואו תודה לכולם כבר

הוצאתי תעיתונים כי אמרת שזה אסור ואני יפסיק אם המכה ואני יוריד אותו כמו שרשמו לי בקשר לשאלות שלך הוא אוכל תאוכל הכי טוב ויש לו ממתקים עם ויטמנים וביסקויטים לשיניים ככה ש הוא בסדר מהבחינה הזאת .הוא לא בוכה שעוזבים אותו לבד וכן הוא הורס דברים הוא אכל לי תרגליים של המיטה וכל מעשוי מעץ ותולעת הפארק? יש לזה חיסון? הוא שזה במשושה מה שעשו לו כבר? כי עשו לו 3 חיסונים ותילוע רק כלבת חסר תודה לכוללם על העזרה

תולעת הפארק לא עלול במשושה

וזה לא בדיוק חיסון אלא זה הורג את התולעים שאין אפשרות ממשית למנוע מהן להכנס לכלב. תלוי איפה את גרה אבל זה נפוץ בכל מרכז הארץ וחשוב מטוד לעשות את זה. כלבה של חברים שלי מתה מתולעת הנוראית הזו

למעלה