כמה שאלות WINDOWS GUI

pagis

New member
כמה שאלות WINDOWS GUI

כמה שאלות GUI: 1) איך אני גורם לטקסט 'מרחף' מעל קונטרולר, כלומר הבלון הצהוב הזה שמופיע עם טקסט כשהעכבר מתעכב קצת מעל איזה רכיב. איך מקנפגים כמה זמן העכבר צריך להשאר מעל הקונטרולר לפני שזה יופיע? איך מקנפגים את הטקסט הזה לקונטרולר מוכן (נגיד כפתור של הפריימוורק) ואיך לקונטרולר שאני בונה בעצמי ? 2) איך יוצאים איקון עם אופציות לצד השעון של ה WIN,, איך דואגים שאוכל לקבל מאיקון כזה בלון צהוב ולדעת כשלוחצים על האיקון או על הבלון (כמו שהמסנג'ר עושה בפעם הראשונה שמורידים אותו לשם) ? 3) איך אני יכל לדאוג שכשסוגרים חלון הוא לא יסגר אלא ירד למטה ? 4) יש לי dataGrid ואני מכוון את ה Dock שלה ל FILL כדי שכאשר משנים את גודל החלון היא תשתנה בהתאם, מצד שני ברגה שאני עושה את זה לא מופיע לי יותר סרגל גלילה לימין ושמאל, אלא רק למעלה ולמטה (למרות שיש מידע מוסר לימין ושמאל) איך נהנים משני העולמות ? 5) איך אני יכל להגדיר את גודל התאים של ה dataGrid לדינאמי כך שכל תור יהיה ע"פ הערך הארוך ביותר שמופיע בו ? מצטער אם השאלות קצת בסיסיות אני פשוט נאלץ לכתוב GUI שלא לשימוש עצמי! (האם צריך תואר שני לפני שמפסיקים להטיל עליך מטלות נלוזות כל כך כמו עיצוב? האם כל ה GUI-ים המופרעים וחולי הנפש שעיצבתי בפעמים הקודמות שביקשו ממני לא העבירו כראוי את המסר?) בכל מקרה, תודה רבה

pagis

New member
ועוד שאלה על DATAGRID

אם אני זורק לתוכו מערך חד ממדי של אובייקטים הוא מארגן לי אותם יפה מאוד בטבלה אבל אני לא מצליח למצוא איך אני שולט בסדר ההופעה של הטורים השונים בטבלה. מישהו יודע איך מטפלים בזה? תודה

סומבודי

New member
....

1. ToolTip.InitialDelay. 2. הוסף פקד NotifyIcon לטופס. לפקד ניתן לשייך לאחר מכן סרגל כלים צץ. 3. צרוך את הארוע Closing של הטופס.

למעלה