כמה שאלות

MetalSinagouge

New member
כמה שאלות ../images/Emo92.gif../images/Emo13.gif

1. האסטרל, כמו שאני מבין הוא סוג של מימד אחר, מימד רביעי. האם קיימים עוד מימדים (שמעתי במעורפל על מימד אלוהי כלשהו). 2. הקבלה. אני עסוק בלחפש משמעות לחיים (או יותר נכון מתייאש די מהר ומפסיק בקרוב, כי אני לא מוכן להתפלספויות שרק בעלי סגולה יבינו9. רציתי לדעת האם בשביל ללמוד קבלה אני צריך להיות 'יהודי' (הכוונה שומר 613 מצוות, שזה דבר שאני לא ממש מסתדר איתו, גם לא עם ה7 הבסיסיות.) זהו בנתיים
.

yola23

New member
היי - אתה מאמין בישוע..?

אני .. מאמינה... קראתי את ההודעה שכתבת חשבתי על פיה שכן.. אשמח לקבל תגובה שתבהיר את הקשר... תודה..!

IBP1

New member
אינך חייב להיות יהודי בכדי ללמוד

קבלה... ראה את מדונה ועוד המון אישים בעולם.

יקירי אי בי פי 1

מדונה ועוד כל מיני שלא ממש מעניינים אותי לומדים קבלה במוסד מוזר שמרצה למטרות רווח (ודי בוכטות!) עוד חמישים שנים היא לא תבין עשירית ממה שמבין יהודי פשוט שרק קורה בזהר. למה? ככה! הקבלה ניתנה לנו היהודים וכיוון שהיא עוסקת המון ברוח ואכן דרגתינו היא הגבוהה בעולם מבחינה זו ראוי היה שיהודים ילמדו נושא זה. מושגים רבים אינם קלים להבנה ואם אתה לא מגיע עם רקע אמוני של יהודי במסורת ובסיפור היהודי יש לך בעיה. ראה את כל החוקים שאנו מצווים בספר שמות, לנוצרים אין שום חוק כזה, איך תחבר אותם עם הזהר העוסק גם בספר זה ?

משהו לגבי יהודים ורמה רוחנית

אני חושב שנתנו להיותינו "עם סגולה" לעלות לנו לראש. אני לא בטוח בכלל שהעם היהודי בדרגה רוחנית מעל כולם. מה שבטוח שיש בנו המון התנשאות רוחנית על אחרים. זה שאנחנו יהודים, לא מציב אותנו אוטומטית, בלי מאמץ, מעל כולם. דרגה רוחנית צריך לרכוש, זה לא משהו שעובר בתורשה. עצם היותינו יהודים נותן לנו אחריות רוחנית גבוהה יותר, לא רמה רוחנית גובהה יותר, וזה עושה את ההבדל. בגלל זה תמיד נדרש מאיתנו יותר, בין אם אנחנו עומדים בדרישות, ובין אם בהרבה מקרים, לא.

EvilFlame

New member
אכן

הרי אלהים לא אמר שיהודים יהיו עם סגולה אם יקשיבו לו? ילכו בדרכיו ויקיימו את מצוותיו? יהודים קיבלו את המצוות הרוחניות כדי לעלות דרגה רוחנית כמעט אף אחד לא שומר עליהן בימינו,היה רק יותר אחריות רוחנית,עכשיו מה זה משנה אלה שמכנים את עצמם היום "יהודים" נשארו אם התורה ולכן ישפטו על התורה. אם מישהו מהם יעבור על אחד מחוקי התורה דינו מוות. אגב ברוחניות מי מבין בזה? כמעט אף אחד. הבל הבלים,אבל אפשר להבין דברים שהם כאילו רוחניים. כך או כך רואים שאתה לפחות מבין בזה משהו בין אם אתה מאמין או לא מאמין יש לך קצת שכל והגיון אז תן לי לברך אותך.

motif

New member
לא הבנתי את

"הככה". זה ככה כי הרבי אמר או שזה ככה כי זה מה שהבנת בעצמך תוך כדי התנסיות שונות.

אתה חמוד אתה

ראשית "השבע הבסיסיות" הן כלל לא עבורך (בהנחה שאתה יהודי) הן לגויים. לנו אין "בסיסיות" אלא בוכטה של תריג מצוות לקיים. לא קל יקירי לא קל. כי אני לא מוכן להתפלספויות שרק בעלי סגולה יבינו זה ציטוט שלך צר לי אך כדי להבין אתה צריך ללמוד, האם עולה על דעתך אדם שיגיד "אני רוצה להיות רופא ואל תבלבלו לי תמוח עם שבע שנות לימוד וסטאז ובאלאגנים"... לא נראה נכון ? כדי להבין קבלה יש ללמוד המון ולהיות בעל רקע רוחני גבוה מאוד כדי להאמין (ראשית) לפני שבכלל תבין את הכתוב. השפה קשה ולא בעברית, המונחים אינם ברורים, ההקשרים לא תמיד מובנים וכו אך אם תלמד ותבין חייך ישתפרו. איני יודע בן כמה אתה (או את) וחשוב שתבין שיש חכמה "שנקנית" בשנים בלבד! ולא משנה כמה רוחני אתה וכמה מנוסה וכמה למדת יש גיל מינימלי להבנת דברים מסויימים. מדוע לחפש משמעות כל הזמן? אולי תנסה פשוט לחיות חיים רגילים עם אושר רב וכשתבין לאט מה המשמעות פשוט לך וחייך יותר... מה אתה אומר ?

IBP1

New member
גדי.......

החברותא שלי בעולם הקבלה הוא אינו יהודי כלל (אולי רק רבע) ואם אני נחשב למבין משהו בקבלה ואו במרכבה ,הוא "לוקח" אותי כמעט בכל פעם שאנו נפגשים לדיסקוס. ואם נבחן את אופיו (הלא יציב כלל וכלל הוא מיזנטרופ טהור ומושלם)הוא רחוק מלהיות בעל ערכי יהדות וכל שכן אמונה ביהדות.

EvilFlame

New member
תגובה שלי

שטויות, זה אחד הדברים הכי טיפשיים ששמעתי. מחצית מהקבליסטים יכולים להגיע לידע שאני הגעתי אליו רק ביום אחד. בכלל קבלה היא רק תורת נסתר אחת שלא מספיקה לאף אחד. זה רק ידע מזערי אמנם צריך להבין קצת כדי לקרוא בספר הזוהר בארמית ושטויות אחרות אבל זה כלום. אנשים מסוימים שהתעסקו בקבלה הגיעו להבנות עמוקות גם עם דברים נוספים מה קבלה שווה? כלום,אם התלמיד אינו יודע כלום מעבר למה שהרבי שלו אמר לו מה הוא יעשה אם זה? יש אנשים שמגיעים להבנות רבות בגילאים צעירים יש דברים שילדים יכולים להבין שמבוגרים לא יצליחו להבין. אגב מי שרוצה להיות רופא בלי שבע שנים של לימוד שילמד את עצמו אם הוא יהיה טוב מספיק הוא יוכל לרפאות אנשים,אמנם לא תיהיה לו דיפלומה אבל רופא הוא יהיה.

MetalSinagouge

New member
אז ככה..

אני לא מאמין בישוע, אני פשוט אוהב לצטט פסוקים מפחידים מהברית החדשה. באשר למדונה, אני חושב שאם נשאל הרבה אנשים ממוצעים שהם דתיים ומבינים קצת בעולם הזה של הוליווד וכו', הם די יתנגדו לרעיון של מדונה. ולדעתי גם בצדק. היא קיעקעה משהו שאני בספק אם היא יודעת את משמעותו (חוץ מז שזה מנוגד לתורה), והיא סתם דוגמא לכך לכמה חומריות היא לא התשובה. אני מאמין ש90% מהזמן שלה היא מבזבזת על "עולם החומר" (לא יצא טוב :S). פעם גם אמר לי אדם, שאני די בטוח בידע שלה (מורה לתושב"ע
) שמי שלומד קבלה "אמיתית"- לעומק (אני לא יודע בדיוק מה מדונה לומדת, ויאלו סוגים יש) והוא לא אדם מאמין באמת אז הם בד"כ ישתגעו. כנראה שיש באמת דברים שמגיעים לתודעה עם הזמן :S תודה על התשובות

IBP1

New member
ידידי

מדונה קיעקעה את אחד מ-72 שמותיו של האל ("לאו") . השימוש בשמו הזה ידוע. רק שלרוב אין מקעקעים אותו על הגוף, כי אם על קלף כקמיע. ובכן קבלה היא לא מתאימה לכל אחד... מי שאינו "גורס" אותה בראשונה ,רצוי שלא יכנס בשעריה . רצוי לבוא אליה "שבעים" מהפשט ואת התאווה לכוחה להשאיר הרחק ממך , אחרת צפוי לך סוף לא נעים. (חפש את המידע על הארבעה שנכנסו לפרדס ותבין יותר) בהצלחה

אנטוליו

New member
מימדים לפי תורת הרוזנקרושן.

מה שאתה קורא "אסטרלי" מופיע כאן בתור "desire world".

למעלה