כמה שאלות

ליאל ד

New member
כמה שאלות../images/Emo7.gif

היי בנות, אחרי 3 חודשים (4 חפיסות) של גלולות יסמין, קיבלתי את המחזור הראשון שלי מאז הניתוח. הכאבים לא השתנו בכלל, העוצמה נשארה אותו דבר, רק שעכשיו הכאב נמשך יותר זמן, הוא בהחלט נסבל, אבל אם בעבר הכאבים היו בעיקר ביום הראשון למחזור, אז עכשיו אני כבר יום שלישי עם כאבים לא נעימים מדי פעם. יש מעט מאוד דימום (יחסית למה שהיה לפני שהתחלתי להשתמש בגלולות), וגם הבנתי מכן שזה נורמלי כשנמצאים בדיכוי. אבל רציתי לשאול : האם אתן מכירות את התופעה של נפיחות הבטן בזמן המחזור? היה לי את זה לפני הניתוח, אבל אז הסתבר שהיתה לי דלקת באחת הציסטות (ונפיחות היתה באמת חזקה, חשבתי שהעור ייקרע). ועכשיו יש פשוט תחושת נפיחות לא נעימה, האם זה נורמלי? ועוד דבר, יש לי כאב (יותר נכון תחושה לא נעימה) מעל הפופיק - בדיוק במקום של הצלקת הניתוחית, ממה זה יכול להיות? תודה ויום טוב!

זואילי

New member
נפיחות בבטן

לא זוכרת לגביי, אבל כל חברותיי נטולות האנדו טוענות שהבטן והשדיים נפוחים אצלהן בזמן המחזור.

lilah696

New member
נפיחות כמעט כל הזמן

אני עם נפיחות כמעט כל הזמן, הרגשה כאילו הבטן עומדת להקרע והכאב ניסבל אבל שעות ביממה וזה מעצבן ומתסכל

היי ליאל

לא יודעת לענות לך לגבי הכאבים, אולי בגלל ששלושה חודשים לא קיבלת מחזור אז עכשיו המחזור יותר קשה. תרשמי את כל מה שאת מרגישה ותעדכני את הרופא שתפגשי בתה"ש אח"כ. אל תחכי כמה ימים לפני כדי לרשום את כל התחושות, כי מנסיון שוכחים דברים. לגבי הכאב באזור הצלקת בפופיק, גם לי יש את זה, ולפעמים גם דקירות באזור. שאלתי את זולטי על זה והוא אמר שזה חלק מתהליך ההחלמה של הצלקת.ובכלל אני לא מסוגלת לישון על הבטן מאז הניתוח, אני מרגישה שמשהו מפריע/ מציק לי בבטן, לא כאב אלא תחושה מוזרה.

ליאל ד

New member
לגבי שינה על הבטן

היי, גם לי קצת קשה לישון על הבטן (נראה לי זה משהו פסיכולוגי יותר מאשר כאב פיזי), אז פתרתי את הבעיה בכך שאני מוסיפה לי כרית ליד הבטן, ואז אני יכולה לישון על הצד וגם להתהפך קצת לבטן , אוף אני מתקשה להסביר לך למה אני מתכוונת מקווה שתביני...
קשה לשכב על הבטן כי יש תחושה שהאיברים נמעכים! ובנוסף, הציצי שלי מאוד "התפתח" בגלל הגלולות וזה מקשה עליי עוד יותר להתהפך על הבטן, אבל כרית הפלא (או שבמילים פשוטות כרית נוספת!) שהזכרתי למעלה, עוזרת גם כאן! ממליצה בחום! ולגבי השאלות : אז יש לי במגירה לידי דף - שכל פיפס שאני מרגישה, אני ישר רושמת אותו. אז כמובן שארשום גם את נושא הנפיחות. וכאב הצלקת שהזכרתי הופיע רק אתמול...

../images/Emo13.gif

טוב אז אני רואה שעוד מישהי מאז הניתוח הפכה למקרה גריאטרי ולא רק אני
. הפחד לישון על הבטן היה לי בהתחלה עכשיו כבר לא, אני מכריחה את עצמי מידי פעם לשכב על הבטן אבל יש תחושה מוזרה של מין כאב עמום (גם לי קשה להסביר
), גם על הגב ממש לא נוח לי לשכב כי אני מרגישה שמשהו נמתח לי בבטן. אני פשוט יושנת על הצד עם הרגליים מכופפות לכיוון הבטן - רק זאת התנוחה הנוחה לי
.

ליאל ד

New member
בטוח מקרה גריאטרי!

קודם כל זה הכי בריא לישון על הצד!! ודבר שני - בגילנו המופלג - לא כל תנוחה מתאימה והולמת!!!!!! אה, יש לי שאלה, איפה בדיוק נמצאת מרפאת אנדו? באיזה בנין? והאם יש שם חניות באזור?וגם האם כדאי להגיע לפני הזמן שבהזמנה?

לגבי ההגעה לפני הזמן

אין לך מה להגיע לפני הזמן כי תמיד מחכים, הייתי 3 פעמים ותמיד חיכיתי, אפילו כשהייתי ראשונה בתור חיכיתי 15,20 דקות עד שאחד הרופאים יגיע. אני יודעת שיש שם חניון אבל לא יודעת להסביר לך איך להגיע מהחניון למרפאה, כי אני הגעתי באוטובוסים ויודעת רק את הדרך מהתחנות למרפאה. אבל עוד מעט יכנסו עוד בנות ויעדכנו אותך.

זואילי

New member
תחני בחניון המרכזי הגדול. מציעה לך מלכתחילה לעלות לקומות העליונות כי זה סיוט למצוא שם חנייה. אז אם לצאת מוקדם - זה רק בשביל הסיבובים בחניון. לא בשביל ההמתנה, כמו שמייקי כבר אמרה. בחניון יש מעלית - קומה 4 זה הקניון. כשאת יוצאת מהמעלית יש מסדרון ימינה ושמאלה. קחי את הימני (במסדרון השמאלי זה למלון שיבא בייבי). כמה מטרים במסדרון הימני (שמקשר בין הבניין שאת נמצאת בו לבניין בית החולים הכללי) תראי משמאל שלט למרכז מירב (לדעתי גם כתוב שיב"ת, זה מכון סקר. לא חשוב). תיכנסי לשם. עמדת הפקידות מימין, לא העמדה הראשונה שבה את נתקלת. גם פה יצא לי תיאור מייגע. תזהי את מזכירות המרפאה לפי הפנים החמוצות שלהן.

lilah696

New member
שינה על הבטן

איך שאני אהבתי לישון על הבטן. כבר שנים אני לא יכולה באמת הרגשה כאילו כל האיברים נמעכים

galim29

New member
למה נפיחות רק במחזור? ../images/Emo9.gif

אצלי הבטן כמעט תמיד נפוחה... כי אין לי מחזור אבל יש דברים אחרים שמחפים על ההנאה לא לקבל מחזור: עצירויות, כאבי בטן, צורההזויה לגמרי שלה... תשתדלי לדאוג לתזונה נכונה, הרבה סיבים, המון מים, כמה שפחות סוכרים ושתיה מוגזת... לגבי התחושה מעל הצלקת - לי עד היום יש תחושות מוזרות במקום שפעם ישב לו בנחת כיס המרה, לפני שהחליטו שהוא מיותר אצלי בגוף. אז אולי זאת תחושת רגישות מסויימת שתחלוף במשך הזמן?

ליאל ד

New member
תודה רבה ../images/Emo140.gif

המחזור כמעט נגמר, והנפיחות ירדה קצת. זה היה המחזור הראשון שלי מאז הניתוח ולכן הייתי נורא לחוצה מכל התחושות החדשות שהיו לי - הכל נראה לי שונה וחדש, אבל עכשיו הכל מאחוריי (עד המחזור הבא), וזה לא כאב יותר מדי. ניחכה לביקור בתל השומר ושם כבר אשאל אם כדאי לעשות את ההפסקות האלה למחזור. וכרגיל, אני רוצה להודות לכולכן! תודה רבה על כל התגובות שלכן לשאלות ההיסטריות שלי!! לא יודעת מה הייתי עושה בלעדיכן!!! שיהיה לכן יום נפלא ונטול כאבים!!!!!!!!!!!!!

ליאל - שאלות?

למרות כל התשובות שקיבלת יש לי שאלות... היכן נותחת וע"י מי? האם התחושה מעל הפופיק עדיין קיימת? לגבי השינה על הבטן מאוד נכון שאחרי ניתוח קשה לשכב על הבטן ולפעמים כמו שמייקי ציינה גם על הגב זה בעייתי...השיטה שלי היא כמוך לשים כרית בצד הבטן ו/או לשכב על הצד....

ליאל ד

New member
היי זק

נותחתי בבית חולים רמב"ם ע"י דר' דויטש (שהוא מנהל מחלקה) ודר' יורי פז - הם היו מקסימים. התחושה המוזרה מעל הפופיק הופיע שלישום, והיום כמעט ואין אותה. את יודעת ממה זה נובע? כי זה לא כאב, אלא יותר אי נעמות כזאת... אני לא בטוחה שזה בגלל הצלקות - כי אין לי תחושה כזאת באף צלקת אחרת (מתוך ה-3 של לפרוסקופיה!).

הי ליאל

שימי לב האם התחושה אותה את מתארת זה סוג של דקירות שאיבה פנימה ואנסה להסביר זה בא והולך והתחושה היא מבפנים ...כאילו מישהו שואב את הקטע הזה בדקירה פנימה? צלקות שמחלימות - בדר"כ מגרדות

ליאל ד

New member
לזק

דומה למה שתיארת, זה מין כאב עמום כזה, מאוד חלש, ואני חושבת שדי דומה למה שתיארת, פשוט ברגע זה אין לי אותו ולכן קשה לי להגיד אם זאת אותה תחושה שתיארת.. אוף הלחצת אותי, אז מה זה?

לפעמים

אחרי ניתוח ולפעמים בלי קשר לניתוח נוצר בקע...בעברית "חור" "קרע" לי לדוגמא היה בקע טבורי...(כלומר נוצר איכשהו לא יודעת להגיד בוודאות אבל חושדת בזה שהרמתי משהו כבד) היו כאבים פנימיים בפופיק ונראה היה כאילו יש פצע שחור בתוך הפופיק אחרי מסע של משחות ושטויות הגעתי לכירורג שלחץ והאצבע שלו נכנסה פנימה כלומר לבקע...וככה גיליתי שיש לי בקע...התיקון הוא ניתוחון. עכשיו את יכולה לנסות בעצמך וללחוץ עם האצבע על האזור שכואב...אם האצבע כאילו נכנסת לחור אז כנראה יש בקע ואם את לא יודעת להבחין כדי להתייעץ אפילו עם כירורג של קופת חולים. אבל זה לא חייב להיות אם הכאבים ממשיכים תבדקי...כי כמו שאמרתי אם זה לא בצלקת ואם כן צלקת מחלימה בגירוד לא בכאב.

ליאל ד

New member
זקוש!

וואי מותק, נשבעת לך, עצרתי נשימה עד שענית לי!!! הייתי כל כך לחוצה.... תראי אני לא חושבת שזה בקע, כי קודם כל הכאב הוא כ-5 ס"מ מעל הפופיק - הכניסו לי מצלמה לא דרך פופיק, וגם הכאב הוא הרבה יותר עמוק מאשר כאשר מדובר בבקע. מאז הניתוח הדבר הכי כבד שהרמתי זה קרטון חלב! אני חושבת שזה משהו שקשור למע' העיכול.. כי מאז הניתוח (לא ניתוח, אלא טיפול אנטיביוטי של 7 אינפוזיות ביום במשך שבוע שקדם לניתוח), לא כל האוכל מתעכל אצלי כמו שצריך (עד עכשיו אני נאלצת לקלף עגבניות). כפי שמייקי אמרה - מקרה גריאטרי!!!!!!!

תשאלי את הרופא המנתח בכל זאת

פעם חשבתי שבקע יש רק לגברים באזור ה..... ואז גיליתי שבקע יכול להיות "בכל מקום"....כמעט....וכמו שאמרתי יכול להיות גם מניתוח. אני כאן

למעלה