כמה שאלות

SHARON 103

New member
כמה שאלות ../images/Emo41.gif

היי, אני מצרף לכם קובץ תמונה עם מספר שאלות. לגבי השאלה הראשונה, איך ניגשים אליה? מספר הילדים אמור להתחלק גם בסה"כ הילדים (בנים ובנות) וגם בסה"כ המשקפופרים והלא משקפופרים? לגבי השאלה השנייה אין לי מושג איך לגשת אליה... זקוק להכוונה..... ולגבי האנלוגיות, אשמח לעזרה ולהכוונה (אגב באנלוגיה הראשונה זה זבדה:פרה ) תודה לכולם

Hagai007

New member
אז ככה...

בשאלה עם המחנה קיץ: כתוב שהבנים הם פי 2 הבנות כלומר יחס 2:1 - מכאן נובע שמספר הכולל חייב להתחלק ב3 (מחברים את 2 היחסים ונוצר השלם) מספר הממושקפים גדולי פי 3 ממספר הלא ממושקפים (או ההיפך זה למשנה) כלומר היחס ביניהם 3:1 - מכאן נובע שהסכום הכולל צריך להתחלק ב4 הדבר היחיד שמתחלק גם ב3 וגם ב4 זה 48 (אני בד"כ בשלב הזה מכפיל את 2 מספרים שהמספר הכולל חייב להתחלק בהם ומנסה לראות באיזה מספר זה מתחלק...יותר קל לפי דעתי) הערה - כאשר מדברים על מספרים שלמים ועושים את הדבר הזה צריך לצמצם את היחס לכמה שיותר קטן (אני נגיד הוא היה בהתחלה 4:2 היינו צריכים לצמצם ל2:1 ואז לדעת שצריך להמספר הכולל יתחלק ב3 - ולא שיתחלק ב6 כמו שסכום היחסים הקודם מראה) הפעולה החדשה: צריך פשוט לעשות הצבה ולנסות כ"א מהכללים על הפעולה... לפי המשוואה אפשר לומר שלא משנה אם ההכפלה של ה3 היא בתוך הפעולה או מחוצה לה לכן הפעולה היחידה שזה לא משנה היא 2A זבדה:פרה מפרה מפיקים חלב מחלב מכינים זבדה כמו שמפרח מפיקים צוף והצוף עושים דבש פצע:העלה ארוכה כאשר פצע מעלה ארוכה אז הוא במצב האידיאלי כמו שכאשר בעיה נפתרת היא במצב האידיאלי (טוב משפט קצת מעאפן אבל בקטנה =]...הכוונה שהוא נהיה במצב חיובי...לאדע בדיוק איך להגדיר את זה...) כלאחר יד:אגב אורחא 2 מילים נרדפות כמו במפגיע ובתקיפות מקווה שעזרתי שיהיה בהצלחה!!! Hag-(o) <3-E

SHARON 103

New member
לא הבנתי משהו...

לגבי האנלוגיה של הזבדה והפרה.... למה זה לא יכול להיות שעורה:שדה........? תוצר השדה יכול להיות שיבולים שמהם מופקת השעורה....לא.? ולגבי הפעולה המומצאת...תוכל להסביר שוב? תודה על ההסברים.......

אחוש

New member
כי לא מפיקים שעורה משיבולים

שעורה זה סוג של דגן, יש שיבולי שעורה כמו שיש שיבולי חיטה והתשובה עם הדבש פשוט מתאימה בדיוק

נסיון

תסתכל על השאלה ככה: באיזה פעולה לא משנה סדר האיברים (פעם ה$ לפני 3X ופעם ה$ רק לפני הX)? רק בכפל. לכן תשובה מס' 1 נפסלת כי יש שם חיבור, והתשובות עם החזקה גם נפסלות. אתה לא בטוח לגבי החזקות? תציב 2 לדוגמא ותראה שהמשוואה לא תתקיים אם פרושו של $ חזקה כלשהי. לכן התשובה היא 2X.

למעלה