טירונות בזיקים
עשיתי שם טירונות לפני כחודשיים, ואלה רשמיי: קודם כל, ישנים באוהלים, בערך עשרים בנות לאוהל. זה יכול להיות ממש כיף, אלא אם כן קר - בכל אופן, כדאי להביא בגדים חמים ללילה (תביאי מצעים, כמובן). האוכל די מגעיל, אבל אכיל (המון זיתים, פלפלים ירוקים ולחם יבש), ובדרך כלל אין סכו"ם. זכור לי מקרה שבו קיבלנו חמש כפות לכל המחלקה. בכלל, הקטע של הארוחות הוא די מבאס: הארוחה עצמה לוקחת איזה עשר דקות, אבל משום מה כל הבסיס עומד ביחד בדיוק באותו זמן לפני חדר אוכל, וכמובן בגלל שזה טירונים מכניסים אותם מקסימום שמונה ביחד. ככה שאל תתפלאי אם תמצאי את עצמך מחכה חצי שעה מחוץ לחדר אוכל לפני כל ארוחה (בלי להוציא הגה מהפה). מאוד מאוד מומלץ שלא לעבוד במטבח (לא שמישהו שואל אותך), כי האופציות שלך הן: שטיפת סירים יותר גדולים ממך, עבודה במדיח (אני מקווה שכבר תיקנו שם את הסתימה, או שתאלצי לעמוד עם מגב ולהילחם נגד כל המים שיוצאים משם), שטיפת רצפות משהו כמו שמונה שעות רצוף, או סתם שהייה של כמה שעות במקרר בסידור ירקות או משהו כזה. גם עבודה בקונדיטוריה זה לא כזה שוס. את רוב זמנך תבלי בתור שק אנושי - מדי ב´ אפורים שגדולים עלייך לפחות בעשרים מידות. אבל אל תדאגי, אף אחד שם לא יראה יותר טוב ממך. בקשר לטירונים בבסיס - יש הרבה, אבל אל תבני עליהם, לא מדובר על תואמי השחקנים ב"טירונות". בכלל, לא מומלץ לקחת סיכונים בקטע הזה - אצלנו בנות הגיעו לכלא אחרי שנתפסו במגורי הבנים. סדר היום הוא בדרך כלל - קמים בארבע או בחמש, עושים מסדר, מסדרים את האוהלים, ארוחת בוקר, שיעורים (לא משהו מסובך במיוחד), שוב פעם מסדר, מדי פעם אימונים גופניים (אין מה לפחד, אפילו אם שנתיים קודם לא הזזת את האצבע תעמדי בזה), הצעדות (שמאל ימין), אה וכמובן הקטע של המכיו"ת "אתם המחלקה הכי גרועה שהיתה לי!" עוד כמה המלצות: * תשמרי טוב על הציוד - לא כדאי להתחיל את הצבא בעלייה למט"ש (משפט תשלום). יש המון ציוד ואת הרוב צריך להחזיר. * להביא נייר טואלט מהבית... * כמובן, כפכפים לאמבטיה. אל תתפלאי אם המים יגיעו לך עד לברכיים. יש חמש מקלחות: בשתיים הראשונות אין טיפת פרטיות. בשתיים האחרונות יש לפחות אשליה של פרטיות. השק"ם די רחוק מהאוהלים, אבל אם את ממש לא מסוגלת לעכל את האוכל תדעי שזאת אופציה לא רעה. וגם יש מכונת קפה שווה ליד האוהלים! תהני - זה עובר מהר!