כמה שאלות

adi(-:

New member
כמה שאלות../images/Emo35.gif

הי לכולם, מזמן לא ביקרתי בפורום, יש לי תקופה עמוסה במיוחד... מקווה לחזור בקרוב. כמה שאלות אולי תוכלו לעזור לי. 1. אני רוצה לקנות מצלמה דיגיטאלית בסדר גודל של 300$+ בחו"ל. חשוב לי יותר הזום, זמן התגובה והאפשרות לצלם סרטונים קצרים, מאשר הרזולוציה, מכיוון שבד"כ מספיק לי להציג את התוצאה על מסך ואין לי צורך בהדפסות גדולות במיוחד. דרישה נוספת היא שיהיו במצלמה אפשרויות ידניות לפוקוס, צמצם ומהירות ושהן יהיו נגישות מחיפושים באינטרנט הגעתי לפוג'י s5000, אולימפוס 740, מינולטה Z1. לפי מה שנכתב פה בפורום בעבר, הבנתי שבפוג'י לא כדאי לגעת בגלל הרעש. מהשוואת הנתונים היבשים, המינולטה נראית לי יותר בגלל זמני התגובה המהירים והיתרונות בצילום סרטים קצרים. ראיתי בפורום המלצות על ה 740 וכמעט ולא הופיעו איזכורים למינולטה. האם ל 740 יש יתרונות משמעותיים על ה Z1 ? האם חוסר היכולת לשמור תמונה לא דחוסה ב Z1 היא משמעותית ? האם יש מצלמות נוספות שכדאי שאקח בחשבון ? 2. צילמתי פילם של 100ASA בטעות כ 400ASA, נכנסתי לכמה מעבדות שלא ידעו לפתח אותו. האם מישהו יכול להמליץ על מעבדה בירושלים שתוכל לעשות זאת ? 3. קניתי מטען 1800 של סקאל, האם עדיף לרוקן את הבטריות לפני הטעינה, או שכדאי למלא אותן גם לאחר שימוש קצר ? המון תודות,
עדי

LazyGecko

New member
תשובה ל 3

אתה יכול להטעין מחדש בלב שקט גם אם הם רק קצת התרוקנו.

jshippin

New member
תשובה ל2.

פנורמה אחת המעבדות הטובות בארץ. רח פייר קנינג 37 קומה ג' (פינת פועלי צדק 2) באזור התעשיה תלפיות למרות שלא חשבתי שיש לכל מקום בעיה לעשות את זה... ציין\י פשוט דחיפה של 2 סטופים. בהצלחה.

idohal

New member
תשובה

ה Z1 היא מצלמה חדשה יותר ולדעתי מפיקה תמונות טובות יותר מה -740. אם אתה מתכוון לTIFF הוא איננו פורמט משמעותי ואני לא חושב שמישהו בפורום יכול להעיד שהתשמש בו. סוללות ניקל מטאל אינן "סובלות" מאפקט הזיכרון.

למעלה