כמה שאלות ../images/Emo13.gif
קודם כל, תשובה לאור בעקבות מה שכתב לי באשכול בעמוד השני: במילון שלי ('אבן-שושן' החדש) ניתן גם "מַעֲגָל" (בחטף פתח בעי"ן), וגם באחת החוברות שלי שרכשתי מהאקדמיה זה צוין ככלל: באות גרונית יכול לבוא חטף כנגד שווא נח, גם במילים שזה לא נראה בהן לכאורה, כגון "שחֲקן" (חטף פתח בחי"ת). ואני חושב שעובד האקדמיה יוכל לאשר זאת. לכך כוונתי ב"אפשר"
והרי, שאלותיי: 1. בעבר הייתה נכונה הצורה "נֶהָג" (סגול בנו"ן), אבל מדוע התקבל הסגול? האם בהשפעת הקמץ של הה"א שבא אחריו (כך גם בכללי ניקודה של ה"א הידיעה, וכמו גם ב"העזה", "האצה" וכד')? 2. השורש של מדורה הוא מד"ר? המשקל הנו קטולה? 3. "פָּחוֹן": האם זה אינו בסיס "פָּח" + צורן סופי "וֹן" שמציין הקטנה? כי בפתרון תרגיל לשוני שעשיתי צוין ש"פחון" שייך לקטגוריית מבנים ומקומות. אבל מדוע? אתמול רכשתי את הספר 'המילה האחרונה' של עוזי אורנן. עיינתי בו בחנות, התרשמתי אז החלטתי לקנות. הוא ספר העוסק בתצורהה של המילה העברית. גם זכה בתחרות פרס בהט לספר העיון המקורי הטוב לשנת תשס"א. אני ממליץ מאוד, למי שהנושא קרוב ללבו. ועוד שאלה קטנה ופשוטה: אני מחפש ספר מצוין שעוסק במקור המילים, מסביר כיצד התפתחו. זה מעניין אותי מאוד. עד אתמול חשבתי שמכנים את הנושא הזה "סמנטיקה", כך מורה ללשון הסבירה לי, אך אתמול בחנות הספרים תיקנו אותי כשאמרו ששם הנושא הוא "אטימולוגיה". אבל, פתחתי מילון בערך "אטימולוגיה" והוא לא התאים ממש למה שאני מחפש. אשמח לכל סוג של עזרה 
קודם כל, תשובה לאור בעקבות מה שכתב לי באשכול בעמוד השני: במילון שלי ('אבן-שושן' החדש) ניתן גם "מַעֲגָל" (בחטף פתח בעי"ן), וגם באחת החוברות שלי שרכשתי מהאקדמיה זה צוין ככלל: באות גרונית יכול לבוא חטף כנגד שווא נח, גם במילים שזה לא נראה בהן לכאורה, כגון "שחֲקן" (חטף פתח בחי"ת). ואני חושב שעובד האקדמיה יוכל לאשר זאת. לכך כוונתי ב"אפשר"