כמה שאלות של צעיר

mirazh

New member
כמה שאלות של צעיר

ערב טוב לחברי הפורום נכבדים! אני חדש פה, החלטתי סוף סוף לממש חלום ולעשות קורס צניחה. אחרי בדיקה באתרים של שני המועדונים נשארו כמה שאלות. 1)על מנת לקבל רישיון פלסטיק שאיתו ניתן לצנוח בחו"ל יש להשלים צניחות אחרי הקורס. באתר אחד רשום עד 25 צניחות, בשני עד 20. שניהם עובדים עם אירגון AFF. מה נכון? 2)סקי כיף מציע באתר קורס AFF שכולל 7 צניחות, קורס מקפלי מצנחים ועוד 3 צניחות מתנה לאחר הקורס במחיר בצע 5990 ש"ח. לעמת זאת פרדייב מציע באתר קורס AFF עם 7 צניחות, בלי קורס מקפלי מצנחים, ועם צניחה 1 מתנה ב 6500 ש"ח. איה הקץ' כאן שזה כל כך שונה , מה צריך לבדוק לפני שנרשמים? תודה מראש לעונים. אסף

oferbar

New member
תיקון קל

הרישיון לא מפלסטיק שני המועדונים פועלים כיום תחת איגוד הצניחה הישראלי ואתה מקבל רישיון המוכר ע"י FAI - ארגון התעופה העולמי הרישיון הזה מקובל בהרבה מקומות בחו"ל פרט למספר מקומות שוליים כמו ארצות הברית שם ידרשו ממך חברות USPA, אבל מי בכלל רוצה לצנוח שם? בסופו של דבר, הפלסטיק לא משנה וגם לא 200 שקל פחות או יותר, אלא האם לימדו אותך לצנוח כמו שצריך, האם אתה נהנה מהאנשים וכולי. וגם אם תחליט לצנוח במקום X אתה יכול לצנוח אח"כ ב Y. שיהיה בהצלחה

sharonchon1

New member
באמת מי בכלל רוצה....

והמנהרות רוח המטופשות שלהם.. מה הקטע?!

תבדוק שוב את הנתונים

2 המועדונים יתנו לך רישיון שאיתו תוכל לצנוח בכל מקום בעולם. שם לב לגבי הקורס ב סקיי כיף, לפי דבריך הם מבטיחים משהוא שיגרום למועדון לוותר על הקורסים (גם קורס וגם 3 צניחות לאחריו?!) ההבדלים במחירים יכולים להיות גורם עבורך לקבל החלטות מרחק פיזי יכול להיות גורם נוסף התרשמות כללית משיחה עם המועדונים או ביקור בהם וכמו שאמר עופר לאחר סיום הקורס וקבלת הרישיון תוכל לצנוח במועדון אחר ללא בעיה

לא קץ'...

ההבדלים בין הקורסים הם בשיטת ההדרכה , בסקיקף , שתי הצניחות הראשונות בקורס הם צניחת "טנדם" מה שמצריך מדריך אחד בכל צניחה. בפרדייב , רק בצניחה הראשונה אתה צונח "טנדם" ובצניחה השניה אתה צונח לבד אם המצנח שלך ושני מדריכים מלווים אותך במהלך הנפילה החופשית , אלה הם ההבדלים בשיטת ההדרכה במהלך הקורס זה מה שמעלה בקצת את המחיר הקורס בפרדייב.

mirazh

New member
מה שאתה בא לך להגיד..

שלמרות ששני מועדונים עובדים לפי אותו אירגון(אותו תקן) ההדרכה שונה? ומה בסוף? חניך שמסיים בX יוצא עם עם אותו דבר כמו חניך בY? הכוונה שלי, האם רק שני הצניחות הראשונות מהוות הבדל או יש ישור קו לקראת סוף הקורס או לא? וגם למה באתר אחד כתוב שצריך להשלים עד 20 צניחות ובשני עד 25? היה אצלי חבר מספרד, הראה לי רישיון צניחה שלו והוא עשוי פלסטיק כמו ר.נהיגה , בארץ גם על זה חוסכים

Roybit1

New member
אתה חושב רחוק מידי

קודם תעשה את הקורס, אני אישית עשיתי בסקיי כיף ומאוד נהניתי. אני מאמין שבשני המועדונים תסיים את הקורס פחות או יותר באותה רמה. עד כמה שידוע לי רישיון הוא מ 25 צניחות וחוץ מזה, הלימודים האמיתיים על עולם הצניחה מתחילים רק אחרי הקורס, ככה שזה תלוי בך. כמו שאמר לך אורי טלאור, תתחשב בשיקולים הכלכליים\גאוגרפים, מס צניחות, התרשמות שלך מהמועדונים וכו וכו ולך לצנוח! ..

רשיון צניחה מפלסטיק .

לאחר שתעבור בהצלחה את מבהן הרשיון ותקבל רשיון מקרטון, שלח שתי תמונות עם הפרטים האישיים שלך לאיגוד הצניחה הישראלי ותקבל רשיון צניחה מפלסטיק ישראלי משובח!!!

shivekroi

New member
מה?!

למה אני לא קיבלתי!? עכשיו אין לי עם מה לפתוח דלתות בכניסה לבניינים!

ארזירון

New member
בכלל לא משנה איפה עושים קורס

זה לא משנה אם זה שיטה X או שיטה Y. זה לא משנה אם זה שיטת הדרכה א, או שיטה ב. הבסיס הוא אותו בסיס, אצל כולם. בשורה התחתונה נותנים לכח המשיכה לעשות את שלו
ואחרי 50 צניחות, 100 צניחות, 1000 צניחות זה עוד פחות משנה איפה עשית קורס, או איך הדריכו, או מי הדריך - גם אם היה לך חרא של מדריך, עם בעיית גישה שצועק עליך, או אחד מסטול שלא זוכר איך קוראים לך, או אחד שלא מדבר עברית בכלל....זה בכלל לא משנה, העיקר שתעשה את הקורס

לאסף

הייתי בדיוק במצבך לפני חודש. אם בא לך תתקשר אלי ואנסה לעזור לך. אגב למען גילוי נאות, בסופו של דבר בחרתי בסקי-כיף. 052-3124616

למעלה