כמה שאלות של מתחיל +

כמה שאלות של מתחיל +

מה ההבדל בין נאמר 3 סטים של 12 לעומת 2 סטים של 15?
האם יש חשיבות לאורך ההפגוה בין סט לסט?
מה מומלץ לאכול לפני אימון ומה לאחריו?
אני רוצה להחית שומן + חיטוב בעיקר של השריר.

bodycore

New member
עצוב שהשאלות האילו לא נהנו בחדר הכושר

1.ההבדל הוא בנפח האימון ובעצימות הסט- הדגש צריך להיות דווקא בעצימות ובתרגילים מורכבים.
2.חשיבות ההפוגה לצורך התאוששות והחזרת אנרגיה זמינה- ככל שהסט עצים יותר, זמן ההתאוששות ארוך יותר.
3.הרכב הארוחה תלוי בשעת האימון- ההמלצה היא ארוחה קלה המכילה חלבון ופחמימה כ- שעה לפני, בהנחה כי כיוונת לצריכת חלבון לאחר אימון, השאיפה אמורה להיות בתזונה מאוזנת לאורך כל שעות היום.

השאלות ששאלת הם טיפה יותר מורכבות מתשובה בשורה אחת,
אם הנושא מעניין אותך, פורום/אתר ״קילוגרם/lbs" יספקו לך את כל המידע האינפורמטיבי שדרוש לך לידע הכללי ואף מעבר,
קריאה מהנה.
שי.

קודם כל תודה.

תסביר בבקשה : סט "עצים" יותר .
אני בחדר כושר עובד לסרוגין על שרירים שונים כדי שאספיק בזמן נתון יותר סטים.
אני רוצה לפשט את השאלה כי לא כ"כ הבנתי מה יהיה ההבדל בתוצאה:
מה ההבדל במסת שריר או בחיטוב בין סטים ארוכים בהתנגדות X לבין סטים קצרים בהתנגדות X+15%?
כמו כן מה ההבדל בין לבצע 3 סטים של 8 לדוגמא לבין 2 של 10 ? כלומר האם ה2 הנוספים שאני מבצע שהם בעצם כשאני מרגיש שאני קרוב לקצה של השריר יתנו תוצאה טובה יותר?

bodycore

New member
אתה מבקש הסבר פשוט לשאלה מורכבת מעיקרה

1. נפח אימון=כמות הסטים במכפלת החזרות
עצימות= העוצמה המופעלת בכל מערכה( הכוונה למס׳ החזרות המירבי)
2. מטעמי חוסר זמן אין מניעה לבצע ״רבי סט״ ו״סופר סט״ ויש אף שיטות וטכניקות אימון שמבוססות על כך.
3. חיטוב בהגדרה זו הכוונה למסת שומן נמוכה אל מול מסת שריר( הביסוס בעיקרו בתזונה)

עקרונות האימון, חלוקת הסטים ומס׳ החזרות נושא די מורכב שתלוי בהמון גורמים ספציפיים ואינדיווידואלים למתאמן, רמת היכולת, מצב בריאות, זמן, מטרה וכו׳

כל תשובה שאתן תהיה לא ברורה מספיק, לא מקצועית מספיק ולא מבוססת מספיק ולכן תהיה מוטעת לגביך,
כיוון שלא זו המטרה...
שוב ממליץ בחום פניה למאגרי המידע שבאתרים שציינתי, או לחלופין, פניה לגורם מקצועי( בתשלום או בחינם) לבנית תכנית מותאמת למטרה שלך.

בתקווה שעזרתי,
בהצלחה!
שי.

זה טוב שאתה רוצה חיטוב בעיקר של השריר

כי חיטוב של העצמות זה ממש לא בריא
.

מה המטרה שלך? בכללי 3 סטים של 12 או 2 סטים של 15 זה עבודה לא טובה.

תנוח בין סט לסט כמה שאתה מרגיש שצריך.

בשביל להוריד אחוז שומן דבר ראשון שצריך זה לשנות את התזונה למאזן קלורי שלילי. זה לא כל כך קשור לפעילות הגופנית.

למעלה