כמה שאלות של מתחילה

דנדשית5

New member
כמה שאלות של מתחילה

שלום לכם, אני עדיין לא טבעונית אבל צמחונית כבר חודש ומתחילה להמעיט במוצרי חלב, ויש לי כמה שאלות:
1. לגבי תחליפי חלב (במיוחד לקפה) - התחלתי עם חלב סויה של תנובה שהיה ממש ממש טעים ואז ראיתי שהוא ממותק ועם סוכר. אחר כך קניתי את הסויה האוריג׳ינל של אלפרו וראיתי שגם שם יש סוכר. היום פתחתי את החלב שקדים של אלפרו שגם היה טעים (מאוד מאוד הופתעתי מרמת הטעימות של כולם!) אבל ראיתי שגם שם הרכיב השני הוא סוכר. איפה מוצאים תחליף חלב ללא סוכר? האם הלייט של תנובה הוא בלי סוכר?
2. כשהתחלתי עם הצמחונות ישר בעלי מילא לי את הפריזר בכל מיני טבעולים למיניהם - נקניקיות והמבורגרים ושניצלים, ואז גיליתי שזה ממש לא בריא (ואני יודעת גם שזה צמחוני ולא טבעוני) אז אני מנסה למצוא מתכונים שאני אוכל להכין לארוחת צהריים, ואחרי מג׳דרה, תבשיל שעועית עם אורז ונודלס מוקפץ עם ירקות וטופו, נגמרו הרעיונות.... אתמול הכנתי שניצל טופו, שאני אוכל היום עם פסטה, אבל אני מחפשת בנרות מתכונים. הפסקנו גם לקנות בשר הביתה ובסופי שבוע אני רוצה שגם הילדה (בת שנתיים) תאכל איתנו אבל צריך דברים בלי מרקמים מוזרים.... יש איפשהו מתכונים שמתאימים לילדים קטנים?

merav999

New member
ברוכה הבאה

אני חושבת שלאלפרו יש חלב סויה ללא תוספת סוכר ומלח (אדום ואולי גם כתום ? צריך לבדוק אני לא בטוחה
). תנסי לראות אם את אוהבת.

אם אהבת חלב שקדים - אפשר להכין די בקלות בבית ואז את גם שולטת על המתיקות (אפשר להמתיק עם תמר או שניים למשל).
גם סוגי חלב אחרים אפשר להכין בבית כמו חלב שיבולת שועל.

לגבי מתכונים - בקישור השני בחתימה שלי יש רשימת בלוגי אוכל טבעוני עם המון המון אפשרויות.
לגבי הילדה - אם את בפייסבוק יש קבוצות - בישול טבעוני לילדים ו- הורים טבעוניים. מקווה שיענו לך גם כאן (לי אין ילדים)

מקווה שתישארי איתנו

תשובותי

1. יש חלב ללא תוספת סוכר של אלפרו. בקרטון עם אדום עליו, את תראי. כמו כן באמת אפשר להכין בבית ממש בקלות חלב שקדים או שיבולת שועל.
2. היה פעם מחקר [לא יודעת כמה אמין] שלצמחונים מתחילים חשוב לאכול מנה "מרכזית" ותוספת, לעומת צמחונים או טבעונים יותר ותיקים שכבר לא צריכים להיאחז בהרגל הזה. מה מבדיל את המנה ה"מרכזית" מה"תוספת"? זה שאת המנה המרכזית צריך לחתוך בסכין ומזלג לפני האכילה. ממש ככה! אני נוטה להסכים עם הגישה הזאת- כי כשמנשים הרגלים לא תמיד נוח וטוב לשנות את כל התפישה בבת-אחת, לפעמים עדיף להישאר לאיזה חודש עם חלק מההרגלים הישנים, זה מקנה תחושת ביטחון ושובע.

אז אילו מנות "עיקריות" יש טבעוניות?
1. ממולאים! ממולאים ניתן למלא מכמעט כל ירק בעולם! פלפלים [גם ארוכים], עגבניות, קישואים [עגולים וגם ארוכים וגם זוקיני], חצילים [עגולים וגם ארוכים], כרובית [כן, כן!], דלורית, דלעת ערמונים, תפוח אדמה, בצל, סלק, ניתן למלא גם עלים כמו חוביזה, מנגולד, כרוב על סוגיו ועלי גפן... וניתן למלא אותם בהרבה סוגי דגנים: קינואה, חיטה [וגם בורגול/קוסקוס/גרישה], אורז לסוגיו, גריסי פנינה, דוחן... וגם בקטניות קטנות כמו עדשים לסוגיהם או שעועית מש. להכין ממולאים לא חייב להיות קשה במיוחד ויש אינספור מתכונים ברשת. ניתן להכין כמות גדולה ולשמור במקרר למהלך השבוע. ניתן גם להקפיא וזה טעים. ניתן למלא בגבינה טבעונית גם.
2. לזניה טבעונית בקלי קלות- שכבת עלי לזניה, שכבת רוטב עגבניות לטעמך, שכבת גבינת סויה טופוטי [בהמשך אפשר ללמוד להכין גבינה בזיל הזול בעצמך בבית], קצת ירקות כמו פטריות/עגבניות/חצילים/תרד/בזיליקום ושוב שכבת עלים, שכבת רוטב, שכבת גבינה, שכבת עלים ולמעלה רוטב. לתנור 180 מעלות עד שמזלג עובר את כל השכבות של העלים.
3. שניצלים אפשר להכין מכל הבאים: טופו, סייטן, חצילים, תפוחי אדמה, "סוליות" סויה... מתכונים יש ברשת למכביר.
4. המבורגרים- זה קצת יותר למתקדמים, אבל אין סיבה שהילדה לא תאהב

5. בולונז סויה עשוי מפתיתי סויה, ממש דומה לבולונז רגיל מבחינת איך עושים ולא נראה לי שהקטנה תרגיש בהבדל.
6. קציצות- מדביקים בעזרת קטניות שהושרו ולא בושלו שאותן טוחנים במעבד מזון, או בעזרת קמח קטניות [קמח חומוס וקמח עדשים ניתן לקנות בסופר] מעורב בקצת מים, או בעזרת קמח תפוחי אדמה [גם בסופר] מעורב בקצת מים.

כמובן שעל כל דבר ניתן לעשות אינסוף וריאציות, וזה רק חלק קטן מאוד מהמבחר האינסופי.

כמובן שניתן לאכול מאכלים מוכרים כמו קוסקוס עם ירקות וחומוסים, פלאפל, חומוס ביתי לניגוב...מג'דרה ומוקפצים את כבר בעניין.

לגבי ילדים הנה קישור טוב:
ילדים טבעונים

octopussyisback

New member
ירקות אפויים - הכ פשוט

גזר, תפ"א, בטטה, פלפל מכל צבע שיש, חציל, כרובית, ברוקולי, בצל, שום, אפונה\שעועית\פול\חומוס קפואים או מבושלים.
לחתוך את הירקות לגודל הרצוי. את הגזר והתפ"א רצוי לאדות כ-10 דקות באדי מים. לערב את הכל עם שמן זית, מלח, פלפל שחור, קארי (לא חריף) או חאוויג', כמון.
להניח על ניר אפיה בתבנית ולאפות ב-180צלזיוס כ-45 דקות.
הכי טבעי ומגוון ופשוט = הכי טעים (ובריא).

למעלה