כמה שאלות, רשיון ג'

MTB nc

New member
כמה שאלות, רשיון ג'

שלום, רציתי לשאול כמה שאלות לגבי רשיון ג'. מה מספר השיעורים המינימלי? התאוריה שונה? אם לאחר קבלת הרשיון, אני נוהג בפרייבט, החוקים זהים לגבי נהג חדש עם רשיון ב'? (מלווה, 2 אנשים באוטו מקס') ומה לגבי נהיגה ברכב שהוא לא פרייבט (טרנזית, ה-GMC הגדולים האלה)? מה החוקים לגביו בקשר למלווה ומספר נוסעים? וזהו בינתיים, אם יש עוד חוקים שאני צריך לדעת מהם אני אשמח. נעם

CrazyDude2

New member
אני עושה רשיון 03 (לא ג')...

אז אני יכול לענות. [אני עושה דרך הצבא - אז הנתונים הם לפי מה שהצבא אמר - אבל נדמה לי שזה אחד לאחד כמו האזרחי..] מספר שיעורים מינימלי - אם יש לך רשיון 02 - 20 שיעורים מינימום אם אין לך רשיון 02 - 32 שיעורים מינימום אאל"ט... לגבי התיאוריה --> התיאוריה של 03 טיפה שונה והיא כוללת בתוכה את כל החומר הנכלל לתיאוריה של 02 + תוספות על משאית. (בחוברת של התיאוריה יש בסוף עוד כמה עמודים על משאית) התוספת כוללת בתוכה תקנות נוספות כמו שעות מנוחה, בלם-נוע[אגזוז ברקס],מנגנון על עצירה בלחץ אוויר וכו'. - לא כזה מסובך. אם הוצאת רשיון 03 ולא היה לך עד כה רשיון 02 , חלה עליך חובת המלווה + הגבלת הנוסעים - "נהג חדש" לכל דבר. רכבים כמו GMC ומה שציינת - הינם רכבים מסחריים. כל עוד המשקל המותר הכולל של הרכב לא עלה על 4000 ק"ג (כפי שמותר ברשיון 02) מותר לך לנהוג עליהם עם רשיון 02. העלייה בדרגה ברשיון 03 שזה עד 15000 ק"ג - לכן אין שום בעיה. המלווה והגבלת הנוסעים לגביהם אותו הדבר.

למעלה