1. מה זה מנילה? 2. מישהו יכול להביא לי מידע חיוני על: ממר"ם? 3. יש צורך בפרופיל מסויים כדי להתקבל לממר"ם? 4. מישהו יכול להביא לי תמונה של סמל ממר"ם וצבע כומתה, אם יש? תודה מראש, עדיאל.
מנילה - עלון שאתה מקבל לביתך אחרי הצו הראשון. בעלון הזה אתה מקבל אפשרויות בחירה ליחידות מסויימות שלפי הנתונים האישים שלך נמצאת מתאים בקטריונים הראשונים ליחידות אלו. אתה ממלא אותם לפי בחירתך והצבא אמור להתחשב במה שכתבת כאשר הוא מחליט להיכן לשבץ אותך.
וואיי מעולה אמממ זה מגיע רק אחרי השלמת כל שלבי הצו ראשון? כי התחלתי אבל לא סיימתי כי הייתי צריך לפקסס להם כמה דברים לפני.. אגב, ואיך בנויים בערך המבחנים שעושים בצו ראשון..?
עשיתי לפני שבועיים. המבחן הוא מול מחשב. (המחשבים של צהל..) זה כיתה קטנה בגודל 8X5 מטר. שמחולקת לשני טורים עם מחיצות לכיוון הקיר. בכניסה יש חיילת נחמדה (כוסית..) מבקשת ממך תעודת זהות ולהוציא את הבטריה מהפאלפון. (דבר בהחלט לא מומלץ.. - המחשבון שבסוללר יכול לעזור המון בשאלות במתמטיקה בפרט כשזה על זמן. פשוט מאוד או להגיע עם עוד מחשבון כיס או לנטרל מראש את צליל ההדלקה במכשיר, החדר שקט ככה שאתה שומע עם החיילת מגיעה אליך ויש לך מספיק זמן להחביא את המחשבון.) אם אתה כבר פורע חוק.. יש גם אפשרות מצוינת לבקש עזרה מחבר באסמס. בקיצור אתה יושב מול המחשב יש לך דף אחד(!) ועיפרון. (לא עט!) כדי לבצע חישובים במידה ואתה לא נעזר במחשבון או בחבר טלפוני.. המשך>
המבחנים הם מבחנים אמריקאים (אגב אם אתה לא יודע תתקע תשובה. זה עדיף מאשר לא לענות. וגם מגביר לך את הסיכוי לקלוע, סטיסטיקה פשוטה) אין הגבלת זמן במנוחה בין המבחנים! כול מבחן מתחיל במסך הוראות ו 2 דוגמאות. אתה לוחץ אנטר והמבחן מתחיל! יש 5 סוגי שאלות: 1) אנלוגיות צורניות - יש לך מספר צורות ולפי היגיון אתה צריך לומר מה תהייה הצורה הבאה. מומלץ ואפשרי בהחלט ללמוד את זה! ישנם מס קטן של כללים להכיר ואתה מסודר. 2) אנלוגיות מילוליות לדוגמא קיץ-חום. חורף-קור. וכאלה. מומלץ לתרגל קצת לפני כדי להרגיל את המוח לסגנון חשיבה הזה. 3) מתמטיקה. אין תרגילים! הכול שאלות. (ראה הודעה קודמת) 4) מבחן ידע טכני. לדוגמא מראים לך 4 מצבים שאדם מחזיק פטיש ואתה צריך לסמן את האפשרות היעילה מכולם. מומלץ להציץ בויקיפדיה על תנועה חוקים פיזקלים וגלגלות. 5) מבחן הרכבת צורות. מכירים את המטוסים שבונים מחוברת נייר? צריך להדביק את א` ל: א` כמובן בדימיון. אם תמצאו חומר לתרגל מה טוב. 6) שאלון. סוג של מנילה שבוחנת האם אתה רוצה לרכוש מקצוע בצבא ולשרת בחייל טכני. זה הכול. והכי חשוב המבחן שיקבע לך את הקב``א או כמה יקרעו לך את התחת בצבא. ואם תזלזל בו יום אחד.. יזלזלו בך שלוש שנים.. המשך>
הראיון האישי קובע 17% מהקב``א ועוד כמה אינדקציות לגביך. מומלץ שתדע איזה תפקיד אתה רוצה. ככה אתה נראה רציני ונחוש. ואם אתה לא יודע. תנחש איזשהו תפקיד ולך איתו עד הסוף! הראיון זה הזמן לומר אם אתה רוצה קרבי או גובניק. אם אתה רוצה להרשים אותה ספר לה במספר מילים נחושות שאתה רוצה להיות קצין. או לתרום את המקסימום. רוב הראיון האישי בוחן 2 נקודות: מה אתה עושה כשיש משהו מעליך שאומר לך מה לעשות גם אם אתה לא רוצה. 2) אייך תשתלב עם החברה בטנק או בבסיס הסגור. מומלץ להכין לפני זה רשימת חברים בראש ולשחזר מה אתם עושים ביחד ואיפה אתם מבלים. וכמובן מה אתם עושים כשיש בינכם חילוקי דעות. לא להבהל מהשאלה הדבילית: כמה חברים טובים יש לך?.. ולסיום למורעלים ביננו שרוצים סיירת אבל יש להם משקפיים. אפשרי בהחלט להחליק את העניין.. כמו הרבה בעיות רפואיות. דבר ראשון לכתוב בשאלון הרפואי שאין לך משקפיים. וכשאתה מגיע בצו ראשון לוועדה הרפואית להגיע עם עדשות מגע. איזה חיילת מטורללת תבקש ממך להקריא לך שורת מספרים קצרה. תאמר לך לקרוא מספרים מספר מיוחד שבודק עיוורון צבעים. עברת את זה בהצלחה! הצבא לא יודע שיש לך משקפיים! מקסימום אם תפסו אותך תאמר שלא הבנת את השאלה או תירוץ דבילי אחר. נ.ב תחשוב מה תעשה בשטח עם עדשות..
הייתי כבר בראיון אישי ככה שזה לא כזה עוזר לי עכשיו חח בקשר למבחנים הפסיכוטכניים, תודה רבה על המידע.. אממ מישהו יכול להמשיך לענות לי על השאלות בהודעה המקורית?..
המנילה מגיעה אחרי שעברת את כל השלבים בצו הראשון. אמממ המבחנים בנויים משאלות אמריקאיות.. אמממ לכל נושא יש מבחן שונה (ז"א יש כמה נושאים עליהם את נבחנת כל נושא במבחן שונה) שמוקצב אליו זמן מסוים. עושים אותם במחשב ד"א. אם יש לך הקלות בבי"ס תביאי אותם איתך כי גם יתנו לך אותם במבחנים הפסיכוטכניים. אין המ להתכונן למבחנים האלה-הם לא בודקים כ"כ דברים שלמדתת בבי"ס. אבל חשוב לבוא אחרי שינה טובה ומאוד מרוכזים.. כייש להם חשיבות רבה בקב"א שלך ואם לא מצליחים בהם כמו שציפית אי אפשר לעשות שוב. בהצלחה