כמה שאלות קטנות

eitangn

New member
הסבר נחמד. מה הקשר למציאות? לא ברור

עובדה: בשינוי הנוכחית 2 ח"כים מבין ה-14 שהיו. בחץ 9. מה זה אומר כל אחד יחליט לבד. הוזכרה הכרעה דמוקרטית. אכן זו הייתה הכרעת רוב. דמוקרטית? אביא כאן את זווית הראייה שלי. חברו 4 קבוצות, שהצליחו להגיע לרוב במועצה: 1. קבוצת אופוזיציה שמטרתה הייתה תקיפת ההנהגה בכל מחיר, בבחינת הניצחון הוא העיקר, כי אפשר. לאן זה יוביל, לא חשוב. 2. קבוצה של כאלה שלא היו מרוצים מדרך ניהול המפלגה. 3. קבוצה של שני ח"כים שהיו במקומות רחוקים ורצו להגיע לצמרת, בכל מחיר. 4. קבוצה של תומכי פריצקי שנשארו במפלגה במטרה ברורה של הפלת טומי ופורז בכל מחיר, לרבות אפילו אשתו של פריצקי. לאור נתונים אלו, האם היה טעם בהשארות? האם היה סיכוי להגיע לאיזו שהיא רמה של הסכמה ושיתוף פעולה? התשובה היא לא. לכן גירושין מהירים זו הייתה הדרך הפחות מזיקה.

ליבליך

New member
אתה טועה, לפורז היתה אפשרות עדיפה

אילו פורז היה נשאר, נבחר למקום השלישי (אתה יודע מה? נניח אפילו שלא היה נבחר למקום השלישי), ושינוי היתה מתמודדת בבחירות ומשיגה השגים בלתי מרשימים (3-4 מנדטים כנראה), פורז היה יכול לעשות מה שלוונטל עשה - לבקר את דרך ההתנהלות של לוונטל, כשצריך; לצרף אליו את אלו שתוקפים את ההנהגה בכל מחיר (ואתה יודע למי אני מתכוון), ואת אלו שיש להם השגות על האופן בו לוונטל מנהל את המפלגה, ולהחזיר בבחירות הקרובות למועצה את הרוב שהיה לו, ולהיבחר למקום הראשון ברשימת שינוי לכנסת ה-18 - רשימה שהיתה לבטח מגדילה את הייצוג של שינוי בכנסת. חוץ מזה, אסור לשכוח שגם אם לוונטל נבחר לרשימה לכנסת, לפורז עדיין היתה שליטה ברוב מוסדות המפלגה (בעיקר במזכירות ובבית הדין). במקום לנהוג בחוכמה, פורז נהג בפזיזות והעדיף לפצל את קולות המחנה החילוני כדי שאם הוא לא יהיה בכנסת הקרובה, גם אף אחד אחר לא יהיה. ובקשר לסיכוי להגיע לרמה כלשהי של הסכמה, אני רוצה להזכיר לך שכאשר פורז היה בעמדת כוח, הוא לא ניסה להגיע לשום הסכמה שהיא עם לוונטל (פרט לנסיונות של הרגע האחרון לפני הבחירות הפנימיות האחרונות). פורז עשה כמיטב יכולתו כדי שלוונטל לא יהיה חבר בשום ועדת מזכירות, ושלא יעמוד בראש רשימת שינוי לעירית ת"א. הוא העדיף עימות על פני הסכמות כי הוא חשב שאין שום סיבה שיתחשב באחרים, ושהניצחון מובטח לו. הוא טעה, והוא משלם על כך את המחיר. אני אישית הייתי מעדיף אילו העימות הזה היה נמנע - ואף הצעתי שיטת בחירות שאילו היתה מתקבלת היתה מונעת עימות כזה - אבל פורז העדיף שיטה של "המנצח לוקח הכל". זה מה שהוא רצה, וזה מה שהוא קיבל. רק הוא אחראי לתוצאות.

למעלה