כמה שאלות קטנות

The Independent

New member
כמה שאלות קטנות

שלום, קראתי, ניסיתי, אבל לא מצאתי הבדל של ממש בין שינוי לחץ של אברהם פורז. אשמח אם מישהו יאיר את עיניי בנושא (ולא, אני לא מדבר על הבדלים קטנטנים). דבר שני - אני לא בטוח שזה הפורום, אבל לא מזיק לנסות - לא נראה לכם שצריך לפסול את ש"ס בעוון גזענות? בכל זאת, אשכנזים לא יכולים להיכנס למפלגה הזו (ולפי עובדיה יוסף הלך לי המקום בגן עדן. זו עוד סיבה לפסול אותם, אבל זה לא קשור). תודה

Sashka7

New member
או קיי אני אנסה להסביר לך הכל

מהתללה. פעם הייתה מפלגה בשם שינוי. בכנסת ה-16 היו לה 15 מנדטים. לקראת הבחירות הפנימיות, לפי הסקרים, היו לנו מ-0 עד 5 מנדטים. לקראת הבחירות הפנימיות היו כאלה שהתחילו לדאוג, התחברו כמה קבוצות של אנשים שהחליטו להחליף את ההנהגה. פורז היה צריך לסגור איזה דיל, גם, אבל שלו התפוצץ כמה ימים לפני הבחירות הפנימיות, ולכן בעצם אומרים שלא היה לו שום דיל (אבל כפי שכתבתי זה לא נכון- הדילים שלו לא הצליחו פשוט.) ביום הבחירות, כפי שאתה יודע, טומי נבחר למספר 1 בשינוי אבל חברו פורז לא נבחר. הם ועוד כמה ח"כים החליטו לפרוש מהמירוץ. ימים אחרים אח"כ הם הקימו את ח"ץ. לרוב זה אותה אידיאולוגיה של שינוי עם כמה הבדלים קטנים (המצע הכלכלי שלם חץ יותר קיצוני משל שינוי ולפי יו"ר המפלגה אין בכלל עניים במדינה וצריך לטפח את המעמד העליון...). עכשיו יש לנו 2 קבוצות: האחת היא זו שנשארה בשינוי, ועדיין בשינוי למרות המצב הקשה כיום. אלו הם אנשים שנשארו בשינוי בגלל האידיאולוגיה ולא בגלל הכיסא של פורז. הקבוצה השנייה היא קבוצת אלו שפרשו משינוי בגלל שלא קיבלו את ההכרעה הדמוקרטית של חברי מועצת שינוי. הם החליטו שאם לא הצביעו להם הם יקימו מפלגה חדשה שתהיה רק שלהם...(מזכיר קצת גנון, לא? בהתחשב בעובדה שהם אנשים רציניים וכמה מהם היו פרלמנטטורים מעולים). ישנם עוד כמה הבדלים למשל הגילאים של המועמדים לכנסת. בשינוי הרשימה היא צעירה, מחודשת ומרעננת- כזאת שמתאימה לייצג את ציבור הצעירים לרוב. בחץ הם דווקא יותר זקנים ואני לא בטוחה אם הם יצליחו לייצג את ציבור שאליו הם פונים. כמובן שיש עוד כמה... ובקצרה אתייחס לשאלתך השנייה- אני חושבת שצריך לפסול את ש"ס בגין גזענות ובגין התבטאותיו של הרב עובדיה. לא מזמן גם משעתי שאשכנזים לא יכולים להצטרף ואסור להם להצביע לש"ס. כל דתי אשכנזי צריך להצביע איחוד לאומי- מפד"ל ואסור לו להצביע ש"ס. אבל לך תסביר את זה ואת העובדה שהומואים הם בעצם חולים לשופטת ביניש.

The Independent

New member
תודה רבה ../images/Emo13.gif

אז בעצם הבדלים מהותיים בין שינוי לחץ אין. בעיקרון, מפאת גילי נחסכת ממני החובה להכריע במי לבחור, אבל אני חושב שבכל מקרה מומלץ לגבש דעה.
שאלתי בעיקר מכיוון שידוע לי שפורז אחראי לפילוג שינוי ולזה שיש אפשרות ריאלית שלא יהיה ייצוג חילוני הולם בכנסת, אבל מצד שני הוא פעיל בנושא קרוב ללבי (זכויות בע"ח). אז רק עוד שאלה קטנה - ואני יודע שצריך להצביע לפי צו המצפון ולא לפי הסקרים, אבל שוב, אין לי עדיין זכות הצבעה - מי מבין שתי המפלגות החילוניות, שינוי וחץ, קרובה יותר לאחוז החסימה לפי הסקרים? שוב תודה רבה :)

asafz8

New member
תשובות

מספר 3 ו-4 בשינוי אילן ליבוביץ' ושרון פרל עוסקים שנים רבות בזכויות בעלי חים ואיכות הסביבה. לשינוי יש 1.2-1.8 אחוז בסקרים בעוד לח"ץ יש 0.6% בסקרים כך שהסיכוי ששינוי תעבור גדול יותר משל ח"ץ.

netc

New member
יפה שאתה נתלה בסקר מסוים

יש סקרים (ולא רק של מינה צמח, כי אני מבין שהחלטתם שכל סקר שלה מזויף, אלא אם הוא טוב בשבלכם), שבהם שינוי בקושי מגיעה ל-0.2%...

ליבליך

New member
חץ לעומת זאת לא קרובה לאחוז באף סקר

ובכל הסקרים שהיה בהם פירוט לגבי שינוי, היא היתה בטווח שצויין למעלה (1.2%-1.8%). אז אנחנו אמנם נתלים בתקווה שהסקרים האופטימיים יותר הם אלו שיתממשו, אבל לכם למרבה הצער אין אפילו סקרים אופטימיים להיתלות בהם (אלא אם כן מחשיבים את הסקר שנערך בקרב מצביעים פעם ראשונה בלבד, שבו חץ קיבלה 2% - אבל אני חושש שיש סיכוי כלשהו שגם אנשים מעל גיל 22 עלולים לנסות להצביע בבחירות). בקיצור, בוא נפסיק לנגח אחד את השני, ונפעל יחד כדי שמבין שתי המפלגות האלה, זו שיש לה יותר סיכוי להינס לכנסת באמת תממש את הסיכוי הזה.

netc

New member
תלוי לאיזה סקר אתה מאמין

בוא נגיד שכרגע שתי המפלגות לא עוברות את אחוז החסימה. יש סקרים שמכניסים את חץ ויש סקרים שמכניסים את שינוי. אני משום מה עדיין לא נתקלתי בסקר שמכניס את שניהם. ד"א, הבדל מאוד מהותי בין חץ לשינוי הוא ההנהגה. בשינוי 3 הראשונים הם שדר רדיו לא מוכר+2 ח"כים זוטרים. בשינוי, 3 הראשונים הם ח"כ פורז, אחד מהותיקים בכנסת + בריזון ושלגי, גם שני ח"כים מוכרים ומנוסים.

tapr

New member
די עם פרויד!

כל דבר "פרויד פרויד"... פרויד היה חולה נפש

Sashka7

New member
בקשר לסקרים...

מאוד קשה לנבא את מספר האחוזים למפלגות הקטנות. ישנם הרבה סקרים ולרוב לשינוי היום יותר קולות, חוץ מפעם אחת או שתיים. אני ממש לא מאמינה לסקרים, אבל לפי מה שאני שומעת בשטח אנשים יותר נוטים להאמין לשינוי ולא לחץ. מקווה שזה מה שיהיה בקלפי גם. יש
ותודה

Fairywitch

New member
לי יש בעיה אחרת עם שינוי החדשה-

הישנה התנגדה לכייפה של הממסד הדתי, החדשה כמעט גזענית
ואני לא יודעת מי- חץ או שינוי- תומכים בגאווה בתכנית הכלכלית של ביבי

Sashka7

New member
לא הייתי מגדירה את שינוי כגזענית...

ואם אתה אומר את זה אתה בטח מתכוון לסירטון ההומוריסטי שעשינו... חבל שלא כולם קיבלו אותו בדרך מצחיקה והומוריסטית...

שינוי או חץ

למתלבט בין שינוי או חץ , זו התלבטות בין מפלגה (שינוי) ובין רסיס מפלגה(חץ) . ההנהגה עצמה בשינוי הינה של רון לווינטל נציג שינוי בעיריית ת"אושל רצאבי=ח"כ ומחוקק בכנסת ה-16. בחץ ההנהגה הינה של פורז, ח"כ בכנסת ה-16 ושל רוני בריזון שהוא כמדומני אחד מהמבוגרים ותמיד חוסה בצילו של פורז.מי עדיף? עדיפה המפלגה :שינוי .

למעלה