או קיי אני אנסה להסביר לך הכל
מהתללה. פעם הייתה מפלגה בשם שינוי. בכנסת ה-16 היו לה 15 מנדטים. לקראת הבחירות הפנימיות, לפי הסקרים, היו לנו מ-0 עד 5 מנדטים. לקראת הבחירות הפנימיות היו כאלה שהתחילו לדאוג, התחברו כמה קבוצות של אנשים שהחליטו להחליף את ההנהגה. פורז היה צריך לסגור איזה דיל, גם, אבל שלו התפוצץ כמה ימים לפני הבחירות הפנימיות, ולכן בעצם אומרים שלא היה לו שום דיל (אבל כפי שכתבתי זה לא נכון- הדילים שלו לא הצליחו פשוט.) ביום הבחירות, כפי שאתה יודע, טומי נבחר למספר 1 בשינוי אבל חברו פורז לא נבחר. הם ועוד כמה ח"כים החליטו לפרוש מהמירוץ. ימים אחרים אח"כ הם הקימו את ח"ץ. לרוב זה אותה אידיאולוגיה של שינוי עם כמה הבדלים קטנים (המצע הכלכלי שלם חץ יותר קיצוני משל שינוי ולפי יו"ר המפלגה אין בכלל עניים במדינה וצריך לטפח את המעמד העליון...). עכשיו יש לנו 2 קבוצות: האחת היא זו שנשארה בשינוי, ועדיין בשינוי למרות המצב הקשה כיום. אלו הם אנשים שנשארו בשינוי בגלל האידיאולוגיה ולא בגלל הכיסא של פורז. הקבוצה השנייה היא קבוצת אלו שפרשו משינוי בגלל שלא קיבלו את ההכרעה הדמוקרטית של חברי מועצת שינוי. הם החליטו שאם לא הצביעו להם הם יקימו מפלגה חדשה שתהיה רק שלהם...(מזכיר קצת גנון, לא? בהתחשב בעובדה שהם אנשים רציניים וכמה מהם היו פרלמנטטורים מעולים). ישנם עוד כמה הבדלים למשל הגילאים של המועמדים לכנסת. בשינוי הרשימה היא צעירה, מחודשת ומרעננת- כזאת שמתאימה לייצג את ציבור הצעירים לרוב. בחץ הם דווקא יותר זקנים ואני לא בטוחה אם הם יצליחו לייצג את ציבור שאליו הם פונים. כמובן שיש עוד כמה... ובקצרה אתייחס לשאלתך השנייה- אני חושבת שצריך לפסול את ש"ס בגין גזענות ובגין התבטאותיו של הרב עובדיה. לא מזמן גם משעתי שאשכנזים לא יכולים להצטרף ואסור להם להצביע לש"ס. כל דתי אשכנזי צריך להצביע איחוד לאומי- מפד"ל ואסור לו להצביע ש"ס. אבל לך תסביר את זה ואת העובדה שהומואים הם בעצם חולים לשופטת ביניש.