כמה שאלות קטנות

כמה שאלות קטנות

האם המחזירים בתשובה שנכנסים מידי פעם להפגין את בורותם בפורום באמת גרמו למישהו להתעניין במשנתם, או רק עוררו יותר בוז ולעג כלפי רבניהם, אלוהיהם ואמונותיהם? האם טיפשותם ועילגותם של המחזירים בתשובה המגבבים הבלים כדי לפאר את אלוהיהם היא לא חילול שם גדול יותר מכל הכפירה שלנו? למה הבריאתנים והמחבתי"ם לא מקימים לעצמם פורום? כי משעמם לשקר אחד לשני ויש להם צורך מזוכיסטי להתענג על לעגם של אנשים חושבים?

avilevtov

New member
ואללה, הרבה אהבה עצמית יש

בהודעה שלך. כל חוב"ת הוא טיפש וכל אבולוציונר הוא גאון. זה נכון שיש בפורום הזה הרבה אנשים חכמים, אבל אוטומטית לשים עצמך בקבוצה אחת ולשייך קבוצה של אנשים לקבוצת האהבלים זה מעשה שמעיד יותר מכל דבר אחר על אופיו, בגרותו ושכלו של הכותב.

דרכתי לך על יבלת?

החוזרים בתשובה הכותבים בפורום מתבטאים בצורה עילגת ומטופשת. אין להם מושג כיצד נראה טיעון מדעי, מהן שיטות מחקר או אפילו דברים מינימליים כמו כללי ציטוט אקדמי, אבל הם באים ושופכים את הבלופים שעבדו עליהם, ומתפלאים למה זה לא עובד. כן, יש אנשים משכילים שגם מאמינים באל - האל שלהם לא מגוחך ונלעג כמו האל של החוזרים בתשובה האינטרנטיים, כנראה. אם מישהו היה רוצה לשמוע איש מדע דתי, הוא היה מקשיב לישעיהו ליבוביץ' המנוח או לישראל אומן יבדל"א. כשפרופ' אומן, מבכירי חוקרי הרציונליות, נשאל (ראיון לרגל הזכייה, בידיעות אחרונות) כיצד חקר הרציונליות מתיישב אצלו עם האמונה הדתית, הוא לא ציטט גיבובי אותיות ונהם כקוף-קלטות, אלא אמר שהאמונה איננה רציונלית, ואילו הייתה רציונלית, לא הייתה אמונה. אדם מאמין אמיתי לא צריך למציא שקרים ולברוח מעובדות מדעיות כדי להאמין באל, אלא מאמין באל מפני שהאמונה נכונה בעיניו למרות המציאות. אדם דתי אמיתי, ולא שימפנזת-הטפות טלוויזיונית כמו אמנון יצחק או פט רוברטסון, לא חושב שהאמונה שלו תלוייה במחקר האבולוציה, ומסוגל להתמודד עם עובדות המדע בנוגע למוצא המין האנושי מבלי לחשוב שהוא מחלל שם שמיים. אדם שמנסה "להוכיח" את אמונתו באמצעות אוסף של שקרים וסילופים, מבזה את אלוהיו הרבה יותר ממי שיודע שיש דברים שאינם כתובים בספרי הקודש שלו. בתנ"ך אין שום מילה על הקנגורו. הוא לא מוזכר שם. לפי הגרסה הפרימיטיבית והגסה של החוזרים בתשובה העילגים, כנראה שהקנגורו איננו יכול להתקיים. זה שמקפץ בגן החיות? זו ארנבת עם סרטן ממכון וייצמן. זה שבאוסטרליה? אלו סרטים מזוייפים שמדענים שונאי אל יצרו במעבדות של דיסני. למה החוזרים בתשובה מוכנים להכיר בקיומו של הקנגורו למרות שאין לו זכר בתנ"ך ושחז"ל יודעי הכל לא דיברו עליו כלל? למה הם לא מסוגלים לקבל עוד דברים, ממשיים בדיוק כמו הקנגורו שנעדרים מההלכה אף הם?

avilevtov

New member
עכשיו אתה נשמע קצת יותר צנוע

למרות שאני שייך לקבוצה של האהבלים הנוהמים אני אנסה לענות. אמונה של אומן או ליבוביץ היא הדרגה העליונה של אמונה. אמונה לשם אמונה. לא לשם קבלת פרס - כמו שכתוב במסכת אבות. אמונה לא ראציונלית כמו שאתה אומר. כפרה שלי - לא כל אחד יכול להיות ליבוביץ. לא כולנו נולדנו להיות קדושים. יש גם אבי לבטובים. אם אתה מחר מוכיח לי שאין גן עדן ואין גיהנום אני מוריד תכיפה. אני צריך הוכחות, אני צריך לדעת שיש תמורה ויש עונש. אלוהים ברא את העולם לפני 6000 שנה ואת האדם מעפר ומשה כתב את התורה ואם אמת מדעית מוכיחה אחרת אז אני בבעיה של אמונה ואני מכיר עוד כמה שאיתי בבעיה הזו. תקרא לי טיפש בגלל זה - ואללה מזיז לי תצופציק.

אתה לא באמת מאמין אם כך

אנשים עם אותו הגיון כמו שלך, מאמינים גם שישוע הוא המושיע. למה אתה לא מאמין להם? כי כשהיית ברגע של משבר תפס אותך רב ולא כומר? יש להם אותן "הוכחות" כמו לך, והבריאתנות היא המצאה שלהם - מצחיק לראות איך אנשים שכל היום נוהמים נגד "התיוונות" מחבקים דווקא תיאוריה שהומצאה על ידי כמרמרים כדי לקדם את האמונה בישו - אם כבר לקחת את התיאוריה, קח גם את הצלוב - גם לו יש יופי של תשובות. מה שאתה בעצם אומר זה שאתה מחפש משמעות לחייך, ושלא נבלבל אותך עם עובדות. אבל האם היהדות היא האופציה הטובה ביותר? תראה מה ישו ומוחמד וקרישנה נתנו למאמינים שלכם, ומה האל שלכם נותן לכם. אם ככה כדאי להיות עובד עבודה זרה בעולם הזה, תחשוב כמה טוב זה בעולם הבא...

avilevtov

New member
ואללה, התשובה שלי תפתיע אותך

אני לא מזלזל בדתות אחרות. למדתי קצת היסטוריה של הנצרות וגם טיפה בודהיזם ואיסלאם. מצאתי דברים של טעם גם שם וגם שם. למה יהדות עדיפה על השאר? אני אשתמש במונך שלך, כפרה. הבחירה ביהדות דוקא היא לא רציונלית. למה? - כי אבא שלי יהודי שומר מצוות וגם אבא שלו ואני אוהב את המורשת המכובדת שלהם. למה? ככה! מבסוט?

SilentMike

New member
ואבא של אבא של אבא...

של אבא של אבא... היה כנעני (או מספוטמי, או מצרי, או פיניקי). וברוח המקום אם תלך עוד כמה הורים אחורה תגיע לדג.

avilevtov

New member
אני מכיר רק את המורשת של סבא

יותר עתיק מזה מעניין אותי רק בשביל הידע לא בגלל הדת.

SilentMike

New member
שרירותי משהו...

בכל מקרה אני מסודר. הורי אתאיסטים, וגם סבי וסבתותי פחות או יותר. יש לי אפילו סבא רבא אחד שאני יודע עליו כעובדה שהוא היה אתאיסט מוצהר.

avilevtov

New member
אמרתי שזו לא החלטה רציונלית

החלטה כזו אוטומטית נראית כשרירותית למי שמסתכל מהצד. אבל רק לו.

SilentMike

New member
אני בדעה.

אני בדעה שחסימת המחבתי"ם היא פגדר פעולת חסד. איני מתלהב מהריבים והגידופים המתפתחים פה. זה צריך לדעתי להיות פורום מדעי לחובבי התחום, ולא זירת פליימרים.

למעלה