כמה שאלות קטנות

marmara1

New member
כמה שאלות קטנות

איך יש להגות את המילה לשבור, שבור? כשה-ב' מודגשת, ונשמעת כ-B, או שיש לומר זאת כמו השורש, ולהגות את האות כ-V? במילים אחרות - SHAVOOR או SHABOOR? מקווה שהבנתם.
אני לא בטוחה בזה, אבל בכל זאת אשאל. יש לומר כלפיהם ולא כלפם, נכון? והאם צריך לומר "הולכים בעקבותם" או "הולכים בעקבותיהם"? אם אני לא טועה יש לומר "בעקבותם". אז מדוע יש שוני בצורת ההטייה בין שתי המילים? תודה מראש.

IDAN30

New member
עקבותיהם

דרך המלך בעברית היא לצרף סיומת -ם ליחיד, וסיומת -יהם לרבים: מורת-ם / מורות-יהם מסיבת-ם / מסיבות-יהם לכן הצורה המומלצת היא: עקבותיהם. אבל שפה היא לא מתמטיקה, ויש לא מעט מקרים שבהם הסיומות "לא נכונות". בספר בן סירא למשל מוצאים "אל תאמין בחייהם, ואל תבטח בעקבותם".

יאקים

New member
ערב טוב, עידן וברוך הבא בזה הבית.

אכן, דרך המלך היא סיומת -יהם/ -יהן בנטיית שמות (הן זכר והן נקבה) המסתיימים ב-ות... אלא מאי? בדקתי במקרא וגיליתי את הצורה אבותם (= אבותיהם) יותר מ-40 פעם לאורך כל ספרי המקרא, בין קדומים ובין מאוחרים. גם הצורה עקבותם (= עקבותיהם) מוכרת לי וידועה... שבוע טוב לך ולהתראות כאם לעתים תדירות יותר.

Orsp

New member
שיטה "לזכור"

התשובה שלי לכל אדם פשוט שששואל על דגש בבניין קל – השווה תמיד ל"לזכור": זכֿוּר, זוכֿרות, זְכֹֿר (!) (להיזכֿר, ייזכֿר) אבל: לזכֹּר, תִּזְכּרו, (נזכּר). לא לשכּוח! :)

למעלה