כמה שאלות קטנות

העימ

New member
כמה שאלות קטנות

היי אני קורא בענין רב ולומד המון מהפורום הייתי מבקש, כמי שנגוע במספר תופעות, להתייעץ עם כל מי שיכול לעזור לי להיפטר מהן מאחר והן גוזלות המון המון המון המון זמן ויוצרות כעס מאוד גדול מבת זוגי אלו הן התופעות : 1. מכיון שבעבר שמעתי על הצפה שארעה מברז שנשכח פתוח, הייתי מבקש לדעת : האם יש טעם בבדיקות חוזרות שאני עושה לפני השינה לבדוק שכל הברזים סגורים - אני סופר עד 10 עם היד מתחת לברז ואם אין טפטוף - ממשיך הלאה לדרכי. הענין הוא שלעתים מרוב עייפות יש חזרה על הריטואל מס' פעמים - גם באמבטיה וגם במטבח 2 . שטיפת ידיים מרובה כמעט לאחר כל נגיעה ממשהוא מהמטבח אפילו בקבוק מים. ההסבר הרציונלי : לא לצבור להלוך על דברים אחרים בבית על מנת שהג'וקים לא יתרבו, כלומר כל עוד אני שומר על רמת הגיינה הכי גבוהה שאפשר לא תהיה להם סיבה להגיע הענין שיש לי ילד קטן שעושה המון לכלוך אז כבר אין לי ממש שליטה על הכל וזה קצת משבש את ההסבר שאני נותן לשטויות שלי אבל אני עדיין ממשיך עם זה 3. בדיקת הנד ברקס : האם היא בכלל נחוצה באוטו אוטומטי ???? פעם שמעתי שלא ואני חוזר על זה מליון פעם עד לפירוק ההנד ברקס כמעט פלוס בדיקה מס' פעמים ששמתי את ההלוך על האות "פי" , ובדיקה חוזרת ונשנית שהחלון של הנהג סגור. יש בטוח מקיף לרכב והרכב גם לא יקר. האם יש בכלל טעם במה שאני עושה ??? 4. בגד שנפל פעם אחת על הרצפה לא מסוגל ללבוש - ישר לכביסה 5. בכל לילה וידוא שדלת הבית נעולה וגם הגז וגם דלת המקרר כדי שלא יכנס ג'וק תודה לכל מי שייעץ לי

אבי 122

New member
תגובה להעימ

האם אתה חושב שהבעיות שלך הן הגיוניות ? האם אתה מקבל טיפול כל שהוא ? בעניין ג'וקים: הדרך היעילה ביותר למנוע מז'וקים להגיע לבתינו היא לרסס את בורות הביוב בחצר הבניין ע"י חברת הדברה- אחת לכמה שנים. בהצלחה אבי

אמא11

New member
בוקר טוב העימ../images/Emo13.gif

נראה לי שכבר שאלת את עצמך את השאלות האלה וכבר ענית להן לבד, וכבר שאלת את אישתך והיא כבר ענתה לך. ועכשיו אתה שואל כאן, ואם, למשל, אענה לך שאכן הרכב מבוטח וחבל לבזבז את האנרגיות שלך בבדיקה חוזרת ונשנית - האם זה באמת יעזור לך ותפסיק לבדוק? אבי שאל אותך אם אתה מקבל טיפול בנושא ואני מוסיפה, אם אינך מקבל טיפול, כדאי אולי לשקול לפנות למטפל מקצועי. תוכל ללמוד על הנושא ב"קישורים" בקטגוריה "אפשרויות טיפול". יש ב"קישורים" גם קטגוריה של עצות של חברי הפורום ובודאי תמצא בהן משהו שתוכל לאמץ, אם כי עצות וטיפים יכולים להקל אבל לא להחליף טיפול. העימ, יש אפשרות לנסות ולטפל לבד בעזרת ספר כמו "די לאובססיה" (גם כן בקישורים, בהמלצות על ספרים) אבל למען בנך הקטן ולמען אשתך - כדאי לעשות זאת בצורה מובנית. אגב, כמעט לכל OCD יש הסבר מאד הגיוני, הבעיה שהפעולה שבעקבות ההסב, או המחשבה, יוצאים מפרופורציה. רק טוב תמי

למעלה