כמה שאלות קטנות חח

Crema86

New member
כמה שאלות קטנות חח

קשור לטיסה לחול לכריתים לשבוע..
לקראת אמצע חודש הבא 2 בנות מעבודה מתכננות לטוס לחו"ל ואני מעוניינת להצטרף אליהם..
אף פעם לא הייתי בחו"ל . יש לי רק דרכון שעשיתי לפני כמעט 5 שנים שהבנתי שאני אמורה לחדש אותו.
יש לי גם תעודת זהות שיש לי רק את הפלסטיק עם התמונת פספורט בלי תעודת זהות שלם . השאלה אם זה מספיק לחול או שיש צורך לחדש גם תעודת הזהות ?
שאלה הבאה לגבי התשלום הבנתי שצריך לשלם באשראי ואין לי אשראי בינלאומי..אני חוששת גם שאין לי מספיק מסגרת פנוייה לאשראי לסכום של 2500 שח לחול ואחי טוען שאני משלמת בדואר במזומן ומביאים לי אשראי ירוק של חול.. יש לי הלוואות בבנק כבר והשאלה אם יתנו לי עוד הלוואה ? או מספיק רק להגדיל מסגרת אשראי ולשלם בכרטיס אשרא רגיל
אודה למבינים בטיסות
האם אפשר לשלם גם כמה ימים לפני?
הבנות מחפשות דיל

wil

New member
כמה דברים

1. בדרכון עצמו כתוב עד מתי הוא תקף. שימי לב שרצוי מאוד שיהיה תוקף של לפחות 6 חודשים אחרי תאריך החזרה לארץ המשוער.
אם יש צורך להאריך (חינם; רק אם עוד לא חלפו 10 שנים מיום הוצאתו) או לחדש (בתשלום) במשרד הפנים, אז בצעי את זה בדחיפות כי לוקח כמה ימים עד שהם שולחים את זה בדואר.

2. תעודת זהות לא רלוונטית בכלל לטיסה לחו"ל. אם חסר לך הכיסוי הכחול אז אפשר לקבל אחד חדש בחינם אם כבר את מגיעה למשרד הפנים.

3. לשלם למי? לחברת התעופה? למלון?
זה תלוי איך את קונה את הכרטיסים והמלון.
אם בהזמנה ישירה באינטרנט אז צריך כרטיס בינ"ל. (אלא אם חברת התעופה ישראלית ואז אפשר כרטיס מקומי)
אם דרך סוכן בארץ אז גם כרטיס מקומי יעבוד.

4. כן, אפשר לקנות כרטיס אשראי prepaid יורו בדואר. ממש לא כדאי, שערי ההמרה גרועים מאוד והעמלות גבוהות. קני אירו מזומן באחד הצ'יינג'ים בשכונה וזהו.

5. אם את כבר בחובות אז אולי כדאי לוותר על הוצאה לא הכרחית שתכניס אותך עוד יותר עמוק לחובות?
אמנם כרטיס טיסה+מלון (לא יוקרתי) בכרתים זה לא ממש יקר אבל יש גם עוד הוצאות מסביב ונשמע מדובר בכסף שאין לך.

למעלה