כמה שאלות קטנות חח

trilliane

Well-known member
מנהל

לא נכון

הומאופטיה ופלסבו יעילים שניהם ובאותה מידה ולכן הומאופטיה מומלצת ע"י רופאים בכירים מאד לטיפול במחלות שונות.

קישקשתא

New member
ראשית, נכון מאד

והסגנון הזה לא הולם כשיש בשרשור למעלה הוכחות שזה נכון.
שנית, אפשר הוכחות ל"רופאים הבכירים מאד" ו/או ל"מחלות שונות" להן הומאופטיה מומלצת?

Crema86

New member
כמה שאלות קטנות חח

קניתי טיפות הומופטיות להרזייה. רשום שצריך לשים 2 טיפות מתחת ללשון ואני תוהה לעצמי מה החשיבות למתחת ללשון ואם אי אפשר לשים בכוס עם קתת מים ?
דבר שני קניתי בטיפות ולא בתרסיס וחשבתי לעצמי אם אפשר להשיג פקק לריסוס במקום אחר ?
רשום שאם הטיפות נופלות אין להשתמש בהם ונפל לי בקטנה ולא ישירות לריצפה ..

למה בדיוק יש הוכחות בשרשור למעלה?

אם כבר, יש הוכחות במאמרים מדעיים ליעילות של הומאופטיה. (כמובן לא מחקרים רבים וגדולים) גם הטענות של משרד הבריאות האנגלי לא טוענות שהומאופטיה יעילה פחות מפלסבו.
בקשר לרופאים, ד"ר רפי רקסו המליץ על טיפול הומאופטי במחלות מפרקים ניווניות.

מתחת ללשון יש כלי דם גדולים

והספיגה מהירה יותר מאשר בבליעה.
יש תרופות להרודת לחץ דם (אם אני לא טועה) שניתנות תחת הלשון כדי לקבל השפעה מהירה.

בנוגע לכל השאר - אין לי מושג

Crema86

New member
אממ..

כן אבל גם אם אני ישים מתחת ללשון עדיין זה לא ישאר שם וארצה לבלוע..נראה לי זה סתם שטויות מתחת ללשון.

לתחת הלשון יש חשיבות גדולה

מבחינת טיב וכושר הספיגה.
לגבי יעילות הומאופטיה בכלל יש דעות לכאן ולכאן.

קישקשתא

New member
מחקר מדעי של הממשלה הבריטית קבע ב-2010

שלא מדובר במדע או בסוג רפואה כלשהו וש"טיפול" (כך במקור) הומאופטי אינו יעיל יותר מכדורי פלסיבו (כלומר השפעתו פסיכולוגית בלבד אם בכלל). על הדו"ח המחקרי הזה חתום מי שהיה האדם הבכיר ביותר במע' הבריאות / הרפואית של בריטניה באותה תקופה (אינני יודעת אם התחלף מאז אם לאו). לאור הקביעה הגורפת הרשמית הזו, נראה לי שכבר קשה לטעון שיש דעות "לכאן ולכאן".

http://www.publications.parliament.uk/pa/cm200910/cmselect/cmsctech/45/4502.htm
http://www.nhs.uk/conditions/homeopathy/pages/introduction.aspx

trilliane

Well-known member
מנהל
מכיוון שאלה טיפות הומאופטיות זה לא משנה

הומאופתיה גם ככה בנויה על עיקרון ה"דילול", כלומר לוקחים חומר (לכאורה "החומר הפעיל") ואז מדללים אותו שוב ושוב ושוב (ושוב ושוב...) במים. בסופו של דבר בתוצאה הסופית יש אולי אטום אחד של החומר המקורי, וגם זה בספק; אז לשים בכוס עם מים כבר לא ישנה דבר...

אין ראיות מדעיות מוצקות לכך שהומאופתיה באמת יעילה, ויתרה מכך, אין תרופות קסם שעוזרות לרזות (יש כל מיני תכשירים לא בריאים ולא מומלצים כמו כדורים משלשלים, אלה לא באמת פתרונות). למרבה הצער אין פתרונות קסם ואין דרכי קיצור; רובנו נאלצים להתאמץ (כלומר להכניס פחות ו/או להוציא יותר) כדי להשיל קילוגרמים עודפים ממשקל גופנו.

ולא המצאתי כלום, את כל זה ניתן לקרוא בויקיפדיה (יש שם גם קישורים שימושיים למטה), כמו גם בשאר אתרים אחרים ברחבי המרשתת. לדעתי האישית מיותר לשלם כסף על מים, אבל אם את מרגישה שזה עוזר לך, בכיף. בהצלחה בדיאטה.

למעלה