כמה שאלות על Starting Strength

mAstertAl1

New member
כמה שאלות על Starting Strength

אני בן 25 ורוצה להתחיל בתוכנית Starting Strength. אז אחרי שראיתי הרבה תוכניות חלקן הן ABCDE כאשר כל יום יש אימון שונה אבל חוזרים על שרירים במהלך השבוע לדוגמא יום ראשון חזה וגב, יום רביעי חזה ורגליים וכו'
ראיתי הרבה המלצות על SS ואמרתי שאני הולך על זה. בנוסף, אני סטודנט ואני לא אספיק להיות 5 או 6 ימים בשבוע בחד"כ.

אז קראתי את המאמר הזה על SS, והחלטתי ללכת על התוכנית שכתובה בספר, התוכנית הזאת:

אימון A:
סקוואט 3*5 (שלושה סטים, 5 חזרות בכל סט)
בנץ' 3*5
דדליפט 1*5
אימון B:
סקוואט 3*5
לחיצת כתפיים בעמידה (פרס) 3*5
פאוורקלין 5*3

ולמען האמת זה פשוט ניראה מעט מאוד! זה אימון של 20 דקות מקסימום! זה הגיוני?
אגב, אני עושה יום A יום B ואז שוב A, ובשבוע שלאחריו להפך כלומר BAB?
אני מתכוון לשלב עוד אימון אירובי של כ- 40 דקות פעם בשבוע, בגלל שאני מאוד אוהב אירובי.

שאלה אחרונה לגבי התזונה. יחס של 25% חלבון, 50% פחמימות ו- 25% שומן. יחס טוב? יותר מדי פחמימות?
לפי מה שקראתי כדאי לצרוך כ- 2.5 גרם חלבון לכל ק"ג גוף, שזה מה שאני מתכוון לעשות.

שנה טובה.

foggy1

New member
תשובות

הסטים שרשמת לא כוללים את הסטים לחימום,ככל שתעלה במשקלים תצטרך יותר חימום ויותר מנוחה בין הסטים והאימון יתארך.
40 דקות אירובי בשבוע זה ממש מיותר,זה לא יתרום לכושר שלך או לשריפת הקלוריות כמעט בכלל
בתוכנית תובענית כמו ה ss שמעלים משקלים כל אימון עדיף שתנוח.
לגבי התזונה לא מבין מספיק
בהצלחה

לגבי זמן האימון

"למען האמת זה פשוט נראה מעט מדי"
מבלי להכיר אותך (וגם) בהנחה שאתה אינך מאמן, אני חושב שגם אם רק נראה לך שזה "רק" 20 דקות לאימון - אל לך לזלזל באנשים שבנו את האימון הזה והינם מומחים.

בכל אופן, כפי שכבר כתבו פה, ככל שתעלה במשקלים, הסטים של החימום יתארכו לך (תצטרך יותר סטים). וכבר במשקלים לא כבדים ממש, אתה יכול להגיע, למשל, למצב שהסקוואט לבד לוקח לך כעשרים דקות, אם לא יותר.

מנסיון אישי, כל אחד מהאימונים האלו (A1 או A2), במשקלים כבדים, לוקח כשעה, נטו (גם 70 דקות זה בסדר). - ללא חימום קצר ומתיחות לפני ואחרי.

למעלה