כמה שאלות על perl

כמה שאלות על perl

למרות שכבר אני מתחיל לעבוד איתה ואני כבר עובד אם משפטי תנאי ולולאות, יש לי כמה דברים שלא מובנים לי. ראיתי שאפשר לקמפל את perl,אז למה אצלי (לינוקס) צריך לעשות
perl softname​
? ובחלק מהתוכנות פשוט לילחוץ פעמיים עלייה. עוד שאלה שיש לי,האם אני אצטרך לעבוד/אפשר לעבוד אם ספריות כמו ב C? כשאני אומר ספריות אני מיתכוון כמו STDIO.h דבר שלישי,האם perl תומכת ב guiים?כלומר ניתן ליצור אותם בעזרתה? ועכשיו לשאלה האחרונה:לא הנתי למה משמשות הפונקציות הקבועות שלה במיוחד CL. תודה.

annefan

New member
פרה פרה

1. למה לקמפל את פרל? 2. תוודא בלינוקס שלך שהסקריפט מתחיל ב:
#!/usr/bin/perl​
3. יש מודולים בפרל, כמו ספריות. מצד שני, פרל היא מאוד high-level, כך שהספריות הן לר לטיפול בטקסט כמו ב-C, אלא לצרכים מורכבים יותר. 4. היא תומכת ב-GUI כמו TK, GTK ועוד. אל תצפה למשחקים תלת ממד. 5. מה זה "הפונקציות הקבועות" שלה, מה זה CL?

ממ...

1)לקמפל,אם יש לך עבר בלינוקס,ואתה גם מעודכן לאחרונה יצא לינוקס שכתוב כימעט כולו בפרל,והתקנתי אותו והייתי צריך לקמפל אותו,דבר שני,תוכנת ההתקנה של מנדרייק לינוקס כתובה בפרל. וכן ככה מתחיל הסקריפט שלי. בקשר לפונקציה CL הבנתי אותה,היא פשוט ממירה אותיות גדולות (ABC) לאותיות קטנות (abc). ותודה על התגובה.

annefan

New member
מה?

1. מה זה לינוקס שכתוב בפרל? קרנל? shell? GUI? 2. זה שהתקנה כתובה בפרל, זה לא אומר שהיא מקומפלת. היא רצה כסקריפט. 3. לגבי הסקריפט שלך, תעלה אותו ונראה. 4. איזו פקודה זו CL??

בקשה

http://www.whatsup.co.il/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=3228 אומנם אין לו gui וקרנל ועוד כמה דברים אבל בהחלט הרוב כתוב בפרל והמקור שוקל פחות מחצי מגה. אז אתה רוצה להגיד לי שלגמרי אי אפשר לקמפל את פרל? איך בהפצה הזו עשו את זה?יש שם makefile (Aעוד מעט אני הולך ליראות אותו). תודה.

למעלה