כמה שאלות על C

dor_ian

New member
כמה שאלות על C

תודה מראש לעוזרים! 1. למה בBORLAND C גירסה 3 , אני לא מצליח לקמפל את הדוגמאות שעוסקות שעוסקות בגרפיקה? (לDOS). מקבל הודעת שגיאה. 2. למה DEV-CPP וVISUAL C++ 6.0 מסרבים להכיר בפקודות כגון CLRSCR() או GOTOXY ?? אני כמובן הוספתי את האינקלוד המתאים (CONIO.H) האם יש תחליף לפקודות הללו? 3. האם VC++ מתאימה לכתיבה בANSI C? לDOS (לצורך לימוד בלבד). אם יש צורך אני אפרט יותר על תלאותי.

dor_ian

New member
בינתיים מצאתי לי פתרון

עם BORLAND C 4.5 אני דווקא מסתדר. עושה לי טובה ועובד. הודעות השגיאה שהיו לי הם: BC3 : הלינקר צועק על UNDEFINED SYMBOLS כל מיני משחקים עם הPATH לא פתרו לי את הבעיה. (האמת שעוד לא השקעתי בזה מספיק) כאמור העתקתי מהHELP דוגמה גרפית. VC++6 אומר
fatal error C1083: Cannot open include file: ´stdio´: No such file or directory. Error executing cl.exe.​
ניסיתי את הפקודה ()CLRSCR כנראה שיש נהלי עבודה ספציפים שאני לא יודע עדיין. תודה על העזרה

dor_ian

New member
תיקון קל

להתעלם מהודעת השגיאה בVC הקודמת. פשוט לא כתבתי את הINCLUDE´ים נכון. הודעת השגיאה שהתכוונתי היא:
error C2065: ´clrscr´ : undeclared identifier Error executing cl.exe.​
תודה

zontar

New member
במקום CLRSCR תשתמש ב -->

system("cls")​
תמצא אותו בספריית proccess.h

Ck3

New member
אין לי BC מותקן כרגע, זה מהזכרון:

נראה לי שמה שקורה לך זאת בעיה שהיתה גם לי פעם, תנסה בתפריטים למעלה לבחור options->linker->libraries ותסמן שם V במשהו עם graphics, לא זוכר בדיוק.. אם זה לא בתפריט הזה, אז תנסה לחפש את זה באיזור.. מקווה שזה עזר..

dor_ian

New member
תודה על העזרה

בסוף נמאס לי לשבור תראש ועוד על גרפיקה לדוס. הורדתי ספריה גרפית נוחה (SDL) ואני עובד על הVC++

למעלה