כמה שאלות על AD&D ובכלל

כמה שאלות על AD&D ובכלל

יש לי כמה שאלות, אני רוצה להעלות הרפתקה שאני מתכנן: 1. מה המשקל [בהתחשב בחוקי ציוד (עומס)] של כסף (100 פ"ז= 1 ק"ג???) והאם המשקל משתנה בין סוגי הכסף השונים? 2. למישהו יש סוג של יצורים קטנים והמוניים (מסוג עוגים, גובלינים וכדומה) שחיים במדבר להציע? 3. למישהו יש רעיונות איך להביס קוסם חזק, אבל ממש ממש חזק? (דרגה 30+ כזה) 4. איך הופכים גנב לדמות לוחמנית? (הכוונה לגרום לו להיות חזק, ללא חרב 5+ של חדות פציעה מוות שאיבת נשמות...)- למשל איך אני גורם לו לתקוף יותר מפעם אחת בסיבוב (אם אפשר ללא האצה). מקווה לתשובות מהר, תודה מראש.

הלדין

New member
תשובות

1. במו"ד כאשר מדברים על כסף מתכוונים למתכת ולא לשטרות. 2. אני מציע שתיכנס לרשימת הקישורים של האתר, תיכנס לקישור של 'אתר העולם הידוע', ומשם תיכנס למדור 'ארצות העולם הידוע' ותיכנס לחלק על מדור מדבר דורק. אני מניח שזה ייתן לך כמה רעיונות. 3. תלמד את הקוסם ותחפש פירצה במגננות שלו. זה עובד אם הדמות שלך היא קוסם בפני עצמה. אפילו קוסם ברמה גבוהה מאד אינו מסוגל להגן על עצמו מכל הכיוונים. 4. גנב אינו יכול להפוך לדמות לוחמנית. זה יהפוך אותו מגנב לשודד, קרי מכייס ופורץ לעת מצוא לליסטים החי על אלתו. בנוגע לחלק השני של השאלה שלך, תשנה את השיטה שבה אתה משתמש. במו"ד, אי אפשר להתקיף יותר מפעם אחת בסיבוב.

רמץ

New member
תשובות -

1. אכן, נושא בעייתי. לפי מו"ד 3, 50 מטבעות סטנדרטיות שוקלות פאונד אחד. פירושו שבקירוב סביר, 100 פ"ז אכן שוקלים 1 ק"ג. כששיחקתי AD&D, קבענו מראש שמשקלו הקבוע של כיס החגורה על כל תכולתו הוא חצי ק"ג, בין אם הוא גדוש ובין אם הוא ריק, וזאת על מנת למנוע את החישובים והמחיקות האין-סופיים הנובעים מהתייחסות למשקלה של כל פ"נ. מומלץ. 2. ובכן, פתחתי את אסופת המפלצות של AD&D ב'מפגשים באקלים ממוזג' ותחת מדבר ממוזג (אל תשאלו אותי מה זה, אבל כיוון שדרקון כחול מצוי ברשימה, זהו בודאי מדבר למרות הכל) ושם דוקא ניתן למצוא גובלינים והובגובלינים (בודאי כאלו שהתרגלו למדבר). הצעות מעניינות אחרות הן: איש חול; כלב בר; לטאה ענקית או עכביש ענק. במדבר הטרופי או הסובטרופי(?), לעומת זאת, אין דרקון כחול אבל כן יש גמל. הרשימה מונה את הפריטים המעניינים הבאים: תן, איש חול, שודדים, נמר או נאגה-רוח. בכל אופן, אל תתבייש לתת לחבורה להלחם באנשים. לחלופין אפשר להמציא. 3. דרגה 30+, אתה אומר... אף אחד לא מגיע לדרגה כזאת מבלי לחתום על עסקה או שתיים עם יצורים או כוחות אחרים והוסיף לעצמו כוחות על חשבון חולשות. אולי נשמתו מצוייה בידי שד או בצורת חתול או Familiar אחר. אולי, כמו המכשפה מהמערב, גם הוא רגיש למים? קור? רעש? שקט? יופי? אהבה?... עוד מאפיין נוסף של קוסמים בדרגות הגבוהות הוא שהם בד"כ ליצ'ים (עדיף להיות מכוער, מרושע, נרקב אך רב עוצמה מאשר נאה, טוב לב, נקי אך בן תמותה...). כיוון שכך, הם סובלים מאותן בעיות של אלמתים - רגישות לדברים קדושים, גירוש אלמתים וכיו"ב. יתכן גם שהם זכו לכל כך הרבה תהילה שאף המציאו עתק או שריד קודש שיעודו היחיד הוא להביא להשמדתם. לחלופין, יתכן שיהיה זה תפקיד החבורה לבנות אחד כזה. 4. זריזותו הגבוהה של גנב מאפשרת לו לחמוק מהתקפות אויביו לשרוד לאורך זמן, כך שגם אם לא יוכל לתקוף שלוש פעמים בסיבוב, הוא יוכל להעביר 3 סיבובים ללא פגע. במהדורה השלישית, הגנב תוקף באופן טבעי פעמיים בסיבוב בדרגה 8 (התקפה אחת +6 והשניה +1 או בהמרה גסה להחריד לAD&D - באחת תלד"ס 14 ובשניה 19. בדרגה 15 יש לו 3 התקפות בסיבוב: +11, +6 ו- +1 (בהמרה גסה להחריד: תלד"ס 9, 14 ו-19). ב-AD&D, תיאלץ כנראה כן לסמוך על חפצים קסומים. בכל אופן, אל לך לשכוח דקירה מאחור ויכולת מרשימה להתקפת קליעים (קלע, חץ וקשת, סכיני הטלה, אובי קשת וכיוב'). מקווה שעזרתי.

Ferenheit

New member
ובכן

1. במו"ד המקורי 200 מטבעות היו ק"ג אחד. במוד"מ העניין שונה ל- 100 מטבעות בק"ג. המשקל אינו משתנה בין סוגי הכסף השונים כי ערך המטבע נקבע לפי משקלה ז"א מטבע ממתכת כבדה תהיה קטנה יותר (באופן זניח יחסית) ממטבע ממתכת קלה. 2. עוגים הם לא בדיוק יצורים קטנים והמוניים. לאדם ההמוצע, עוג הוא ענק מפחיד ומרושע. לא ברור מה בדיוק אתה מחפש כאן ? בשר תותחים ? תשתמש באורקים, גובלינים או קובולדים אם אתה חייב. 3. קוסמים בדרך כלל חלשים בתחום ההגנה ב- ADND. קוסם יכול להטיל רק לחש אחד בסיבוב. תקוף אותו באמצעות אשליות וכוחות מגויסים (תן לו לשרוף עליהם לחשים). אתה יכול לעייף אותו במשך תקופה ארוכה אם יש לך דרך לפגוע בשינה שלו (התקפות פגע וברח כדי לשמר את הכוח יחסית ולהכריח אותו להפסיד למידת לחשים). תוך זמן לא ארוך הוא יצטרך לסגת או לתקוף בכל הכוח. תהיה מוכן למכה המכרעת ותשתמש בהטעיה באשר לכוחותיך האמיתיים. הצטייד מראש בכלי נשק קסומים, נשקים לטווח ארוך, מפלצת חלודה (אם יש לו גלמים ממתכת), חפצי קסם של הגנה מלחשים או החזרת לחשים, ריפוי רב. בדרגה 30 קוסם יכול להחזיק מקסימום של 87 נק"פ (עם 1+ בונוס כושר) ואתה צריך לשחרר כל מה שיש לך ברגע אחד - מה שנקרא עקרון ריכוז המסה. 4. אם אתה לא יכול להתמחות בנשק (אתה לא גנב\לוחם) ואתה לא מתכנן לעבור למהדורה שלישית בקרוב אתה יכול לבקש משה"ם שלך לעשות יוצא דופן באשר לחוקי התמחות בנשקים (אולי בתמורה לוויתור על יכולת גנב מסוימת). אחרת באמת תצטרך להישען על חפצי קסם.

כמה תשובות

1) בעיקרון, ובשביל לא לסבך את השחקנים עם חישובים, שקיק ובו תערובת של 100 מטבעות מסוגים שונים, ישקול קילו אחד. כל אחד לעצמו, כל המטבעות שוקלים אותו דבר, כשהמטבעות שעשויים ממתכות כבדות (זהב) בדרך כלל קטנים יותר (פחות חומר=פחות משקל) ממטבעות ממתכות קלות יותר (כסף). זה כלל אצבע פשוט שנועד לחסוך חישובי משקל ברמת הגרמים. 2) בני אדם. חיים בכל חור, מתאספים בחבורות גדולות ועושים נזקים. כמו שכבר נאמר, אין יריב כיריב אנושי. 3) אם יש אחד, אולי יש עוד אחד. תמצא את השני ותסכסך ביניהם. חוץ מזה, כל קוסם חייב לישון מתישהו. 4) הולכים לשחק במחשב עם צ'יטים, או לא משחקים גנב מלכתחילה ובוחרים בדמות חזקה יותר - משאית פול-טריילר למשל (עושה המון נזק). עוד אופציה היא לבקש מהקוסם בדרגה 30 שיזמן לך קלצ'ניקוב. אם אתה רואה בהפיכת הדמות שלך למכונת קרב משומנת ומלאת יתרונות כעיקר המשחק, אתה נמצא בתחביב הלא נכון.

למעלה