כמה שאלות על שמפניה

wr האחד

New member
כמה שאלות על שמפניה

1.הבנתי ששמה ניתן לה על אשר מיצרים אותה בחבל שמפניון בצרפת האים זה נכון<? 2.האים לא כל יין לבן מתוק מבעבע הוא בעצם שמפניה בסה"כ לא? 3.איך אפשר בעצם להבדיל בין שמפניה אמיתית ,ומה עושה אותה אמיתית <? 4.שאלה אחרונה למה המחירים של שמפניה כ"כ יקרים (250 לבקבוק,לא עשיתי סקר שוק) אשמח לתגובות

תשובות חלקיות

אני בטוח שמיודעים יותר ימשיכו/יתקנו אותי לכשיימצאו לנכון. 1. כן, השם בה משם המחוז. 2. לא. יין לבן שהוכנס בו CO2 כמו לקוקה קולה למשל הוא לא שמפניה. ובכלל -- משקה יכול להתהדר בשם "שמפניה" רק אם הוא בא ממחוז שמפיין ועמד בתקנים ובדרישות של החוק הצרפתי הקובע מהי שמפניה ומהי לא. (הכולל למשל מיקום גאוגרפי, זני ענבים, דרכי ייצור וכד') 3. ראה תשובה 2. איך אפשר להבדיל? לקנות שמפניה מקורית ולטעום. אחרי זה תבין למשל ש"למבדה" זה לא שמפניה
4. אין לי מושג. עניין של יוקרה אני מניח. 250 שקל אגב זה לא מן היקרות, ואני בספק אם מדובר בשמפניה אמיתית. המחירים של שמפניה אמיתית יכולים להיות הרבה יותר גבוהים (לא מזמן ראיתי בתפריט של מסעדה בקבוק ב 1,000 שקלים חדשים, ולא מדובר במסעדה יקרה.)

D r a m b u i e

New member
וכמובן לא חבל

שמפניון, אלא חבל שמפיין. השמפניה כל כך יקרה כי היא מהענבים הכי מובחרים, ועוברת תהליך ארוך, שכולל הקפאה, סיבוב הבקבוקים תוך כדי התהליך ועוד... לא פשוט, וכמו כל תהליך יוקרתי הוא עולה כסף.

marsala

New member
"שקלים חדשים" אלון ,אהבתי.....

חבר'ה שכחתם את המס? בקבוק שמפניה בצרפת עולה חמישים שח לשמפניה בסיסית, אותו בקבוק בארץ הקודש =מאה שבעים שח... חידה :מי יודע מה פירוש השם שמפיין? לא לחפש בגוגל!!! Mosh

MEIMIS

New member
אני רוצה להגיד משהו בקשר לשמפניון

שמפניון זה פיטריות!
מוש אין לי מושג לגבי מה זה שמפיין..

marsala

New member
Campagna בלטינית

זה גיר ...וחבל שמפיין יושב על איזור רווי גיר רך שהרומאים קראו לו קמפניה ממש כמו המחוז שבירתו נאפולי בדרום איטליה . אגב ,שמפיין קוניאק גם כן קשור לנושא, הקוניאק המדובר ,ענביו הגיעו מחלקים בחבל קונאק בהם האדמה היא גירית ,אין שום קשר למשקה התוסס .... החכמנו ?? באחווה! מוש

למעלה