כמה שאלות על שירשור

babylon_a1

New member
כמה שאלות על שירשור

לגבי הליקובקטר פילורי http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/viewmsg.asp?forum=24&msgid=106655320 זה ציטוט מהודעה "החיידק מתקיים היכן שיש לו תנאי קיום. התנאים הם פסולת ורעלים שמקורם בתזונה גרועה. כל המזונות מהחי, הפרזה באכילת עמילניים, שתיית אלכוהול, אי שמירה על צירופי מזון וכד' גורמים לתסיסות וריקבונות בקיבה ובמערכת העיכול, והתוצרים הינם קרקע טובה להתפתחות החיידק הזה, ובעצם גם של אחרים." מה למעשה גורם ל ", אי שמירה על צירופי מזון וכד' גורמים לתסיסות וריקבונות בקיבה ובמערכת העיכול" מה זאת אומרת בפועל? איך אפשר למנוע את זה? מה זאת אומרת עמילנים ? איפה יש עמילנים?

נכון, אבל מה שכתבת נראה כמו התייחסות לצורת

תזונה שנציגה העיקרי כאן הוא האל; ההודעה שלי כוונה למשוך את תשומת ליבו, לא לדחות אחרים.

נעמי66

New member
עמילנים וחלבונים רצוי לאכול בנפרד

מקובל לאכול, למשל, תפוחי-אדמה עם בשר, שזה עמילן עם חלבון. עוד צירוף-מזון מקובל - לחם עם גבינה, שזה שוב עמילן עם חלבון. עמילן מתעכל בעזרת אנזים מסויים, וחלבון - בעזרת אחר, וחוסר ההתאמה הזה עלול לגרום לבעיות במערכת העיכול. דוגמה אחת - צרבת, למשל. עמילנים וירקות, וגם חלבונים וירקות - נחשבים לצירוף טוב.

hal767

New member
שלום לך

1-עמילנים הינם פחממה מורכבת הנימצאת בכמויות גדולות בכל הדגנים כמו אורז, כוסמת, חיטה, גריסים וכד', ובמוצרים המיוצרים מהם כמו לחם, פסטה, סולת, בורגול וכד'. בכמויות קטנות יותר ניתן למצוא אותם בירקות כמו תפו"א, דלעת, בטטה. גם קיטניות שאינן מונבטות מכילות כמות גדולה של עמילן. יכולת הגוף לעכל עמילנים, מוגבלת. אך מעט מיצי עיכול מפרקי עמילן יכול הגוף להפריש ביממה, והפרזה באכילת מזונות אלה גורמת לכך שחלקם אינו מקבל פירוק אנזימטי, אלא מחמיץ ומתקלקל במערכת העיכול. יש החשים בזאת בצרבת, בטן נפוחה, גזים וכד'. זה בהחלט מהווה גם גורם לסוכרת, להשמנה, לחולשה כללית ולמחלות שונות. 2-צירופי מזון-אני מצרף קישור למאמר שלי בנושא מתוך האתר שלי http://brieut.goop.co.il/Web/SiteHomePage.aspx?PageType=0&ItemID=64912 3-החיידק המדובר יתקיים בקיבה כשיווצרו התנאים לכך. פסולת הינה הקרקע עליה הוא מתיישב, ותפקידו לפרקה ליסודותיה ולסלקה. הפסולת הזאת היא תוצאה של התקלקלות מזונות בקיבה כתוצאה מאי שמירה על צירופי המזון, אבל גם אכילת מזונות לא מתאימים לאדם מייצרת פסולת זאת. כאן הכוונה לדגים, בשרים, מוצרי חלב ועוד. כאשר הקיבה מזוהמת וחומרי הפסולת נירקבים, מחמיצים ותוססים בה, ניתן להבחין גם בקיומו של החיידק. הדרך הטבעונית ממליצה על תזונה צמחונית נכונה כדרך הפשוטה והיעילה לאפשר לגוף לטהר את הקיבה ואת מערכת העיכול, ולמעשה גם את הגוף כולו, מאותם חומרי פסולת ורעל, המהווים גורמי מחלות.

למעלה