כמה שאלות על רייקי

MsPiggy

New member
כמה שאלות על רייקי

שאלה ראשונה - אני למדתי עד כה רייקי 2 ולא כל כך הבנתי את הסמל של שליחה של רייקי מרחוק - "אין עבר, הווה ועתיד" איך שלימדו אותי אפשר לשלוח רייקי לעבר ולעתיד, אני קראתי משהו על זה באינטרנט שאמר שאי אפשר לשלוח רייקי לעבר וסתם התבלבלנו בפירוש של המשפט הזה, אני אשמח אם תוכלו להסביר לי כאן על אודות הסמל הזה טיפה יותר. שאלה שנייה - בטיפול מרחוק, איך אפשר לטפל בסמלים האחרים גם? שאלה שלישית - מה זה סייקם? אין לי רקע בנושא הזה ושמעתי שהוא קשור לרייקי.

hannan

New member
שלום, לך.

אשתדל לענות על 2 השאלות הראשונות. בעבר הלא רחוק- שלחתי לקוראים מספר אתרים- שבו יש אתר שמסביר כמעט כל מה שצריך לדעת על ריקי כולל התוספות שלו- והיות שלא למדתי את השיטה אני מעדיף שמשהוא שלמד יענה לך (אם כי אפשר לקרוא על זה בהרבה מקומות) באשר לשאלות הראשונות- ובכן הסמל השלישי הוא רעיון פילוספי שיש בו אפליקציות שונות התלויות בהבנת הפילסופיה הכללית שאומרת משהוא על אשלית הזמן -אם תרצי.(וכמובן שכל אחד מתחבר שונה למסר) ולכן את בעצמך נתקלת בפרושים שונים ואף סותרים למובן הסמל ולאפליקציות שלו. תעזבי את מה שאומרים- אם את מתחברת בפשטות לרעיון שיש מימד שהוא מעבר לזמן ולמקום -אזי הרעיון שאפשר לטפל מרחוק אינו זר יותר. יש כאלה שהתחברו לרעיון הזה לפני ריקי 2 - ואין להם שום בעיה לשלוח מרחוק גם ללא הסמל. וכמובן שיש תופעה הפוכה- שלא מצלחים להתחבר לרעיון וישנם הרבה שלא רוצים בכלל לשלוח לרחוק וכו´. האפליקציות הם רבות היות והנגזרת של הנ´ל היא שאפשר לשלוח למצבים בעתיד (מבחנים וכו´) ואם הזמן הוא אשליה מדוע שאי אפשר לתקן אנרגטית את העבר?? ובכן, כל העניין לא פשוט- ולכן יש כאלה שמתחברים רק לרעיון של השפעה לעתיד ויש כאלה שרואים בכלל על השפעה על העתיד ועל מצבים כדבר לא אתי וכו´ בגלל זה תקבלי 1000 פרושים לסמל ולאפליקציות שלו מתסקל מה? הצד החיובי שבעניין שאת חופשית לעשות למה שאת מתחברת ומבינה- ואין גבול לדמיון. אם אפשר לטפל מרחוק אפשר למשל לדמיין שאת משתמשת ביתר הסמלים - או אפשר לדמות שאת שולחת כדור אם כל הסמלים לאדם או מצב וכו´ האפשריות אינם סופיות -ותעשי מה שאת מרגישה כנכון- וגם היות והבטיחו לנו שהריקי לא מזיק- תנסי את הנסיונות שלך. יש הרבה מאסטרים שאוהבים לחזק את האגו שלהם על ידי הפחדות- יהיהו כאלה שיגדו שאסור לטפל ברגליים כי יוצא מהם אנרגיה שלילית ויהיו שיגדו שאסור לטפל בקודקוד הראש כי יש חסימה של כניסת האנרגיה- ושוב ניתן לחשוב על הרבה דברים שהם נכונים ואינם נכונים ולהפיץ אותם ברבים. הסמל כשלעצמו אין לו שום משמעות -המשמעות נעשית לפי מה שאת טוענת אתו- והאפלקציה היא שלוחה של טעינת הסמל. אם את לא מתחברת לסמלים למה להכריך את עצמך להשתמש בהם? זה עולם של דמיון- והיפה בדמיון הוא שאין חוקים מאבן. מסע נעים.. וכמובן צפי לכך שאקבל תכף מאות תגובות נזעמות על דברי- אז פשוט לכי על מה שנכון ומתחבר לך ואיך יודעים -טועמים מהכל... שלך חנן

היי חנן

אהבתי את ההסבר שלך. בעניין הזמן, גם לי יש בעיה עם האמירה: כל הזמנים הם עכשיו. כשאני שולחת רייקי מרחוק, או שאני משתמשת בשלושת הסמלים ביחד או שלא משתמשת בכלל. גיליתי שזה עובד, כי העיקר הכוונה. אז האמירה של חנן: עשי כפי שמתחבר לך היא בהחלט נכונה. ככל שתשלחי יותר ותקבלי תשובות מכאלה ששלחת להם, כך תוכלי להתחבר למה שמתאים לך. שבת שלום עופרה

MsPiggy

New member
אני אנסה

אבל הבעיה היא שאני לא ממש אדע אם זה עובד או לא.... אולי כדאי שקודם כל אני אנסה לשלוח מרחוק רייקי בלי להשתמש בסמל ולעשות את זה איך שנוח לי ואני אראה אם זה עובד או לא. דרך אגב, באיזה מצב הידיים צריכות להיות כשאני שולחת רייקי? כי אתמול ניסיתי לשלוח רייקי בזמן ששכבתי במיטה והצלחתי לשלוח רייקי כשהידיים שלי היו מורמות אבל בגלל שהתעייפתי מהר מזה ניסיתי לשלוח רייקי כשהידיים שלי היו מונחות על המיטה וזה לא הצליח כל כך, אני חושבת...

hannan

New member
סוד קטן...

אף אחד לא ממש יודע אם הריקי עובד מרחוק -ויש כאלה שיש להם ספקות עם זה באמת עובד מקרוב (הרי כל אדם שיניח ידיים על אדם אחר ירגיש חום אם הוא יתרכז- ואף אחד לא יכול להוכיח שכל הענין הוא לא פסיכו סומטי- אבל מה זה משנה אם אני או המטופל מאמין שזה עובד -האפקט שווה. לפעמים אם אומרים למשהו סתם ששלכת אליו ריקי- ולא ממש עשית את זה -הוא יספר לך שהוא הרגיש -ויתאר לך כיצד הוא הרגיש -כי לפעמים אנחנו משכנעים את עצמנו להתאים לסטואציה - כמו שבפסכלוגיה לחץ חברתי גורם לאנשים להאמין ולראות דברים שאינם במציאות האוביקטיבית. כפי שאמרתי מדובר בעולם של רגשות - שבעולם זה מימד האמת האבסולטי קטן יותר ומשמעותי פחות. באשר להתלבטותך- אפשר לנסות "מדעית" טכניקות שונות אם חברים באותו חדר- אבל זה שהם אומרים לך שהם מרגשים משהו לא בהכרך אומר שאוביקטיבי היה משהו. לכן שוב, תהי יצירתית ותמצאי את הדרך לשלוח -והדרך לוודא שזה באמת עובד. רוב האנשים שאני מכיר -פשוט מרגשים את האדם או תגובות שלו כאשר הם שולחים מרחוק. לאט לאט מתחדד התחושות עד לרמה שאפשר לקבוע אם האדם קולט את האנרגיה דוחה אותה וחלילה אולי הוא כבר מת. אבל שוב זה עולם של תחושות- וגם ההרגשות הללו הם לא הוכחה מדעית לזה שזה עובד או לא. באשר לפוזציות- שוב מה שמתחבר לך- יש כאלה ששולחים לרחוק כשידיים מופנות למרחק ויש כאלה שיוצרים כדור ומדמיינים את האדם בין כפות ידיים או חשים אותו כאשר הם נוגעים בעצמם. יש כאלה שטוענים דובי ונותנים אתו בדמיון למטופל - אין שיטה טכנית יותר טובה. שבת שלום חנן

חנן מנסיוני זה עובד

לא פעם כשהייתי במצוקה ושיתפתי חברים כשנשלח לי רייקי ידעתי. לא תמיד נאמר לי כשנשלח לי והרגשתי. שכבתי בבית חולים לפני שנים מספר ופתאום ללא סיבה הכאבים הפסיקו. בדיעבד התברר לי שחברה ספרה לאישה שטיפלה בי אז, שאני בבית חולים והיא שלחה לי אנרגיה. וקרו עוד פעמים של כאבי ראש או מצבי רוח קשים שזה עבד ואז זה היה רייקי ולא הילינג. שבת שלום עופרה

hannan

New member
תודה, עפרה

למעשה, מגעים לשלב- בחיים שזה לא כל כך חשוב אם אוביקטיבית- זה נכון או לא נכון -עובד או לא עובד. פילוסופית : אולי כל החיים זה חלום. דבר אחד תקף בכל המקרים- כשבוחרים מציאות או חלום להתחבר ולפעול בו- צריך לחקור ולגלות את החוקים וכו´. בריקי המון דברים לומדים לפי תחושות וצריך לתרגל הרבה- ולמצואא את השפה האישית שלך. אני עדיין לא הגעתי לשלב שאני מרגיש ששולחים לי מרחוק- אבל לעט לעט כן מתחדדים תחושות אחרות. גם למדתי ממורה אחת- שאפילו הרהורים שכביכול אינם קשורים לשליחה מרחוק- אין לזלזל בהם- גם אם הם בכלל לא קשורים לריקי או המטופל. סהכ´ אני חושב שזה יפה שאפשר בפורם לתמוך אחד בשני כמו תיירים שמגלים עולם חדש אם חוקים חדשים (שחלק מהחוקים אנחנו יוצרים בעצמינו והם נהפכים למשמעותיים בעני אחרים) צ- לא נשאר אלה להתפעל מעולם הקסם הזה- ולהזמין אחרים להשתתף בו. אני בעד שכולם יזכרו רק דבר אחד- במסע - וזה שאי אפשר להיפגע -ולכן לא צריך לעסוק בששאלות של "אסור לעשות" "מסוכן לעשות" כי אם הכוונות באות ממקום טהור -הלב והשכל האשיים ידריכו את הצועד -על פי מה שנכון לו אשית-כי המסע הוא מסע אשי. שוב תודה- על שיתוף החוויות ושבת שלום לך ולכולם! בברכה חנן.

הצעה

בפורום השכן של וואלה יש מנהג כל יום רביעי בשעה 22.00 לשלוח ולקבל רייקי (לשלוח יכול רק מי שעבר רייקי 2).זה נקרא איזון 10. בתור נסיון אני מציעה לספקנים להרשם ולראות אם הם מרגישים כששולחים להם רייקי. אני חוויתי דברים מאוד יפים במסגרת זו גם כמקבלת וגם כשולחת וגם כשלא הייתי במודעות שהרגע נשלח לי רייקי, כי הייתי עסוקה, הרגשתי פתאום אחרת. שבת שלום עופרה

MsPiggy

New member
אבל אני יודעת מתי אני שולחת רייקי

כשאני שולחת רייקי אז אני מרגישה שאנרגיה זורמת מהידיים שלי למטופל, כשהרייקי חוזר אני גם מרגישה את האנרגיה זורמת בכיוון ההפוך וכשהוא בכלל לא פתוח לרייקי אז אני לא מרגישה שופ תזוזה של אנרגיה בידיים שלי - ככה אני בערך יודעת מתי זה עובד. (ואת זה ניסיתי כבר עם ידיד שלי)

april43

New member
מצב ידים בשליחת רייקי

שלום רב השאלה איזה שלב של הרייקי יש. עם זה מאסטר ו/או משולב עם הרייקי גם סייקאם אז אפשר לשלוח דרך העיין השלישית ללא ידיים. עם זה רק שלב ראשון ושני אז צריך את היידים מקווה שעזרתי

MsPiggy

New member
מה זה סייקאם?

אני שמעתי שזה קשור איכשהו לרייקי ושאחרי שלומדים רייקי אפשר ללמוד סייקאם, אבל לא ממש הבנתי מה זה?

april43

New member
מהוא סייקאם../images/Emo23.gif

סייקאם הוא שלב שאפשר ללמוד אותו רק אחרי שמסיימים רייקי 2 ומייסמים אותו במשך תקופה. בשיטה זו מעצימים את הרייקי ומקבלים עוד סמלים שהם הרבה יותר חזקים מסימלי הרייקי.( אני למשל משתמשת רק בסימלי הסייקאם היום). בטיפולים האנרגיות הרבה יותר עמוקות והמטופל מרגיש אותן יותר בצורה מלטפת. מקווה שזה עונה לך על השאלה שווה ללכת לילמוד את הסייקאם אור ואהבה אפריל

למעלה