כמה שאלות על סטורג'

lavifighter

New member
כמה שאלות על סטורג'

שלום,
אומנם יש לי ידע ממש טוב להערכתי באחסון אבל יש כמה דברים קטנים שלא הצלחתי עד היום להבין בנושא SAN(לאו דווקא FCP) בעיקר אבל לא רק.
1. בnetapp כאשר יוצרים igroup, צריך לציין את סוג מערכת ההפעלה שיש לשרת המדובר. דברים דומים הבנתי שמבוצעים במערכי אחסון אחרים, למשל בVMAX הבנתי שאפילו אפשר לבחור האם lun "רגיל" או אחד מיוחד של mainframe. השאלה שלי היא: מה זה באמת עושה? אני הבנתי שזה דברים שקשורים לפרמטרים/ערכים/פקודות(אני לא יודע) בSCSI אבל אני לא ממש הבנתי או מצאתי תשובה "עד הסוף". כלומר מה באמת ההבדל מבחינת הSCSI אם זה igroup כזה או כזה?
*נא לא לבלבל עם נושא lun alignment, זה לא ממש קשור.
2. נהוג לדבר על ack ממערך האחסון לשרתים כאשר מדובר בכתיבות. עם זאת, ממה שאני בדקתי לא ראיתי פקודת scsi שנקראת ack או משהו דומה לזה. האם באמת יש דבר כזה?
3. האם בnfs datastore עדיין יכולות להיות בעיות alignment? ההיגיון אומר שלא כי זה NAS ומערך האחסון תמיד יתחיל את הקבצים שלו בסקטור הנכון, אבל מצד שני מה ההשלכות כאשר יוצרים partitionים(ווינדוס ולינוקס)-מה יקרה אם אשים נקודת התחלה לא נכונה? אז הקובץ VMDK יתמלא בשטח מת בשטח של הoffset?

בבקשה שרק מי שבאמת יודע טוב יענה.

hetzbh

New member
כמה דברים

מהסוף להתחלה.
&nbsp
בנוגע ל-NFS Datastore, התשובה פשוטה: מערכת כמו ESXi לא מבצעת כלום, היא שולחת פקודות לשרת NFS לבצע יצירת קבצים וכו'. אם מבחינת פרטישנים - זה חלק שקשור ל-ESXI ובד"כ אתה לא צריך לשים כלום, כל מערכת ניהול דיסקים (לדוגמא parted או fdisk בלינוקס) ידעו לעשות את הדברים אוטומטית. הבעיות שאתה מציין יכולות לקרות במקרים של iSCSI ששם הסטורג' בעצם נותן "בלוק" (LUN) וה-ESXI עושה את הכל.
&nbsp
לגבי ACK - בעקרון ESXI כשהוא כותב על NFS, הוא מחכה ל"אישור" מה-NFS שהדברים נכתבו, וזה ברמת התקשורת בין השרתים. ב-iSCSI אולי המאמר הבא יסייע לך להבין: http://kb.vmware.com/selfservice/mi...nguage=en_US&cmd=displayKC&externalId=1002598
&nbsp

lavifighter

New member
תודה על התשובות

כמה הערות שכדאי שתדע:
1. לגבי NFS, כלי יצירת המחיצות לא תמיד יודעים לישר. לדוגמה בלינוקס כזכור לי אפילו בrhel 6.3 זה עדיין עושה offset של 63 סקטורים מה שלא מיושר לרוב מערכות האחסון... בווינדוס זה מיישר נכון רק מ2008 ומעלה ולא חסרים מקומות שעדיין משתמשים ב2003.
2. לגבי הACK, יש לך מושג איך זה בFCP? אני לא מדבר על BB קרדיט(שזה בין שני פורטים סמוכים) אלא לגבי הודעה לשרת שבקשת הכתיבה שלו אכן בוצעה. לא שאלתי על NFS כי זה לא SAN ויש בו פקודות משלו, אני מדבר בSCSI. לדוגמה בתוכנות רפליקציה אחסונית סנכרונית(למשל netapp metrocluster) נהוג לדבר על מתי השרת מקבל את הACK שלו בהיבטי latency, אבל לא מצאתי פקודת SCSI כזאת בשום מקום.
3. יש למישהו מושג לגבי שאלה 1 שלי? זה לא רק בנטאפ, זה בכל חיבור SAN.

hetzbh

New member
מוזר

בדקתי כרגע 5 לינוקסים שיש לי פה ליידי, לכולם alignment תקין (כולם סנטוס 6.5 ומעלה). סתם דוגמא:
]# parted /dev/sdb printModel: ATA WDC WD40EFRX-68W (scsi)
Disk /dev/sdb: 4001GB
Sector size (logical/physical): 512B/4096BPartition Table: gptDisk Flags:Number Start End Size File system Name Flags 1 1049kB 4001GB 4001GB zfs 9 4001GB 4001GB 8389kB

lavifighter

New member
לצערי איני יכול לתת לך הוכחה לגבי rhel 6.3

מה לעשות, איני רשאי להעלות תמונות או לוגים. אולי עם חבילות עם עדכונים מסויימים זה תוקן אבל לא בגרסה שעשיתי בה ניסוי.
בוודאות ראיתי מחיצות שמתחילות ב63 סקטורים שזה כמובן לא מיושר ברוב מערכי האחסון...
טוב לדעת שזה תוקן בחלק מההפצות והגרסאות.

hetzbh

New member
זה תלוי בכלי שאתה משתמש

לדוגמא - fdisk אני לא ממליץ. אם כבר - parted או כלים אחרים, וכמו כן אני ממליץ לשנות את הדיסק מ-MBR ל-GPT שתומך בהרבה דברים ש-MBR כבר לא.

lavifighter

New member
נראה לי הכי טוב LVM וזהו

שם לא הבנתי למה אבל אין בעיות יישור אף פעם, במידה ולא יוצרים מחיצות ויוצרים את הPV ישר על הVMDK או הLUN.
יש לך מושג למה זה ככה? הרי הוא צריך לשמור את הmetadata של הPV (למשל) איכנשהו אז איך זה שזה לא גורם לבעיות alignment? הוא לא שומר את זה בתחיל הדיסק? איפה הוא כן שומר?

F00D Is G00D

New member
תשובות

1.
ה ostype ב lun קובע רק את ה alignment. ב ostype של ה igroup הפיילר משתמש בשביל לדעת עם איזה קליינט הוא מדבר, ואיזה פונקציות הקליינט הזה צפוי להשתמש או ייכול לקבל. אין לזה משמעות מבחינת הסטנדרט ועקרונות הפעולה. אבל בשימוש היוםיומי - snapdrive למשל יסרב למפות lun ל igroup שהוא לא עם ostype.

2. האישור נשלח ב scsi-status

3. עיקר הבעיה תהיה עם מכונות ישנות כמו למשל xp. או מכונות שעשו להם p2v, או כאלו עם כמה partitions. גם לקובץ vmdk בדומה ל'קובץ' lun בנטאפ (שהרי wafl רואה lun כקובץ) יש הגדרה לגודל הצילינדר, והוא צריך להתאים לאורח, ורצוי גם לסטורג'. בנטאפ גודל הבלוק הוא 4096b לכן אתה תרצה שהצילינדר יהיה מספר שמתחלק ב 8. ושהמחיצה לא תתחיל עם offset מוזר שלא תואם לגודל הצילינדר http://www.netapp.com/us/system/pdf-reader.aspx?m=tr-3747.pdf&cc=us

F00D Is G00D

New member
תוספת קטנה ל ostype

בבדיקה קצת יותר מעמיקה. בזמן כל מני פעולות תחזוקה, takeover וכ'ו ONTAP משתמשת ב ostype בשביל לשלוח error code שהיא יודעת שמערכת ההפעלה בצד של הקליינט תתייחס אליהם באופן ש ONTAP רוצה (סלחני, בלי כל מני ריסטים ונסיונות החייאה מיותרים).
&nbsp
אם אתה באמת צריך מידע על זה. הייתי ממליץ לפתוח קריאה עם שאלה קונקרטית לגבי החשש או הצורך שיש לך.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

lavifighter

New member
תודה על התשובות

אין לי חשש או צורך ספציפיים, סתם דברים שחשבתי עליהם לאחרונה בזמן שאני מובטל ומחפש עבודה בתחום.
ותאמין לי שקראתי את המסמך הזה בעבר יותר מפעם אחת אבל לא חושב שבדקתי את נושא הNFSים כשקראתי אותו אלא רק הVMFSים. אבדוק שוב, תודה.

למעלה