כמה שאלות על מקלות

Anin17

New member
כמה שאלות על מקלות

אין צורך להפנות אותי לשירשור המפורסם.... איך נחשבת החברה האנגלית Peradon? (לא תוצרת סין ולא מותג סיני) באילו מקלות משתמשים באליפויות העולם בסנוקר ובטורנירים השונים עפ"י הפרמטרים הבאים: 1) מקל של 2 חצאים, 3 חלקים או 3/4 2) כמה אינץ' השאפט? 12,16 או מידה אחרת ומה השוני בינהם? (האם יש שינוי באורך המקלות כאשר מדובר במקל 3/4?) 3) כמה מ"מ המקל, 9,9 וחצי, 10 או יותר קטן? 4) עם איזה אביזרים משתמשים בנוסף למקל (הידועים לי הם 12 אינץ שמאריך ע"י הברגה לקצה המקל, תוספות של 20 ו-23 אינץ' שלא דרך הברגה, ו-30 אינץ' טלסקופי) האם משתמשים עם כולם או רק עם חלק מהם? או שזה תלוי בגודל השולחן? אם כן נניח שהגודל הוא 12 פיט, במה ישתמשו? 5) מה הטיפים המומלצים למקלות? (מה זה בלו דיאמונד טיפ?) ואיך נחשבים הטיפים של מסטר (לא החיקויים הסינים) לבינתיים זה הכל

9ball master

New member
מקלות.....

רק להבהיר, Peradon האנגלית זה לא מה שניתן לקנות בארץ
אישית לא יצא לי לשחק איתם אך הם נראים כמקלות לא רעים בכלל. מדובר גם בחברה הכי ותיקה לייצור מקלות סנוקר. לגבי כל השאלות האחרות שלך, זה כמעט בלתי אפשרי לתת תשובות מוחלטות אם בכלל.... ישנם מספר מושגים שצריכים להיות ברורים כשזה מגיע למקל: 1. רמת ביצוע 2. הרגשה/רגש 3. יופי נתחיל מהסוף, מקלות ביליארד כבר מזמן הפכו לפריטי אומנות וישנם המון אספנים ברחבי העולם, כך שבהרבה מקרים איך שהמקל נראה הוא שיקול חשוב ביותר בקניית המקל. רמת ביצוע - זהו מושג מבלבל מאד והמון שחקנים מבלבלים אותו עם המושג "רגש". רמת ביצוע מתייחסת למקל עצמו ומה קורה על השולחן בעת מכה, אותה מכה בדיוק (שתבוצע ע"י רובוט מדוייק) תניב תוצאות שונות כאשר היא תבוצע עם מקלות שונות. ניתן כמעט להגיע לאותן תוצאות עם כל מקל, רק שעם חלק מהמקלות השחקן יצטרך להתאמץ יותר, לפעמים עקב מגבלות כאלו או אחרות, שחקן לא יכול להגיע לתוצאה מסויימת עם מקל אחד אך כן עם מקל אחר. הרגשה/רגש - זה הפידבק שהשחקן מקבל מהמקל, ביליארד זה משחק זיכרון, אנו מגיעים למכה ובראש אנו מדפדפים ברשימת המכות ששומות לנו בזכרון על מנת לדעת מה צריך לעשות ואיך, אחד מהפרמטרים שנצרבים בזכרון הוא הפידבק שהמקל העביר אל היד. יש מקלות שירגישו כאילו מדובר במוט ברזל ומקלות אחרים ירגישו רכים יותר. מקלות מסויימים ירעדו יותר מאחרים ועוד ועוד ועוד...... שלושת המושגים הנ"ל נשענים על הרכב המקל, חומרים שונים וטכניקת הרכבה שונה וכן שינוי גדלים פיסיים, ישפיעו על איך שהמקל יראה, יבצע וירגיש. אין כאן עניין של הכי טוב אלא עיניין של מה הכי טוב לשחקן ספציפי, ההעדפה האישית של אחד לא תהיה תמיד זהה לההעדפה של האחר, אם כל האנשים היו אותו דבר אז היה רק טעם אחד של גלידה.... יצרנים שונים מייצרים מקלות בדרכים שונות, חלק למדו לבנות מקל בצורה מסויימת ונשארים עם הדרך הזאת ואחרים כל הזמן מחפשים דרכים לשפר, כל יצרן מאמין שדרך הבניה שלו היא הכי נכונה, אבל זה נכון רק לאותו יצרן כבן אדם כי הרי נתוני המקל יתאמו את העדפותיו האישיות כשזה מגיע ליופי, ביצוע ורגש שהמקל יספק. כמובן שיש את היצרנים הממוסחרים שכל הכתוב למעלה לא מעניין אותם וכל מה שמעניין אותם זה לייצר מקל ש"יראה" טוב ויעלה זול לייצור על מנת שאפשר יהיה למכור הרבה בזול... מכאן אתה מבין שאין חוקיות וכל שחקן, אם הוא באליפות העולם בטלויזיה או אם הוא שחקן חובבן במועדון השכונתי, יש לו את העדפות שלו. אל תשכח גם שיש הרבה שחקנים שמקבלים חסות מייצרני מקלות ואז הם משחקים עם המקל שהם מקדמים ולאו דווקא עם המקל שהם באמת היו רוצים להשתמש בו... זה נכון גם לציודי העזר, כל יום יוצא עוד גדג'ט חדש וכל שחקן בוחר את העזרים המועדפים עליו. לגבי הטיפים, Elk Master ו Blue Diamond הם שני הטיפים הכי נפוצים בעולם הסנוקר (בפול זה סיפור שונה לגמרי.....) Elk Master מיוצר ע"י חברת Tweeten ו Blue Diamond מיוצרים ע"י חברת Brunswick, שתי החברות נמצאות בארה"ב. ה Elk Master נחשב לטיפ יותר רך ורוב שחקני הסנוקר מעדיפים אותו. מקווה שזה עזר לך

Anin17

New member
Peradon בקרוב בייבוא סדיר בארץ

גם כדורים של ארמית' ולא מדובר בחיקויים הסיניים

9ball master

New member
אההההה....

עכשיו אני מבין את כל השאלות שלך היום....... תגיד, רק למען הגילוי הנאות (בתור מנהל בפורום זה) מה הקשר שלך בדיוק לאותה חנות חדשה בבאר שבע????

Anin17

New member
לא לא לא.....

עברתי לבית חדש בניית המרתף תסתיים בקרוב ואני בודק אפשרות של בניית שולחן 12 פיט בארץ לא מוצעים יותר למכירה שולחנות איכותיים ואם כן מצאתם הם יהיו מאוד יקרים יש לי חבר עם נגריה ואני אוכל להגיע לשולחן ברמה גבוהה מאוד במחיר יחסית נמוך שאלתי על המקלות כי ראיתי את המחירים והקטלוג של החברה בחנות החדשה וקיבלתי הסבר לא מספק על כמה שאלות ששאלתי, לכן שאלתי אותן פה שוב אין לי שום קשר לחנות הזו ואני לא עובד בה מדי פעם אני מתאמן שם על אחד השולחנות וזהו ההודעה האחרונה שכתבתי כבדרך אגב הייתה כי כתבתם שאין ציוד איכותי בארץ

למעלה