כמה שאלות על לונדון

בופון24

New member
כמה שאלות על לונדון

שלום... עשיתי חיפוש כדי לקבל קצת תשובות אבל לא מצאתי מה שחיפשתי. בכל אופן יש לי דרכון ארופאי ואני מעוניין לעבור ללונדון עם חבר. הייתי רוצה לקבל קצת מידע לגבי כמה נושאים. א)מה השכר הממוצע בעבודה כמו מלצר או ברמן והאם הוא דומה לשכר בעגלות בקניונים .? ב)כמה עולה מחיה בלונדון וכמה מזה ילך לשכר דירה? ג)מניסיון אישי האם אפשר לחסוך כסף מעבודות מזדמנות שם? אם אפשר לדעת מספרים זה יהיה טוב. תודה לעונים!

eyshap

New member
אני אנסה לעזור במה שאני יכול

אין לי מושג לגבי משכורות של מלצרים או עגלות, אני יודע שמשכורת מינימום פה היא בערך 5.40 פאונד לשעה. אם אתה חוקי אתה יכול פשוט לחפש עבודה מזדמנת כזו. לגבי דיור ומחיה, תכפיל את המגורים והנסיעות פי 4 מישראל. אז או שעושים המון ויתורים (כמו למשל לגור עם המון שותפים- יש לי בעבודה מישהי שחיה בחדר בהוסטל עם 4 בנות זרות כבר יותר משנה כי אין לה כסף לדירה), או שפשוט נשארים בארץ. קצת סכומים: לגור בחדר משלך בדירה עם 2-3 שותפים נוספים יעלה בערך 500-600 פאונד לחודש בשכונות נורמליות (בטח אפשר למצוא משהו קצת יותר זול, אבל אין לי מושג האם תרצו לצאת מהבית בחושך שמגיע ממש מוקדם בתקופת החורף (שלוש וחצי) לגבי האוכל, התחושה שלי היא שמדובר בערך באותם סכומים כמו בישראל (תלוי מה אתה אוהב לאכול). רוב הפירות והירקות יותר יקרים בהרבה אבל מזון מוכן הרבה יותר זו מבארץ (פשטות, רביולי, שניצלים, פיצות וכאלו...) אני מוציא בערך 20 פאונד לשבוע על אוכל (אבל ארוחות צהריים אני תמיד אוכל במסעדות ליד העבודה). וסיף בערך 20-25 פאונד לשבוע לנסיעות, עוד 50 פאונד לחודש למיסים שונים אם אתה חי בדירת שותפים (ארנונה, גז, חשמל, טלפון, אינטרנט) בשורה התחתונה - לונדון היא עיר מאוד כיפית, אבל היא לא זולה ולא מפנקת. אם אתה בקטע של החוויה, לך על זה, אם אתה בקטע של חיסכון, זה לא יהיה פשוט (אם תגור בערץ עם מלא שותפים, גם תוכל לחסוך כסף) אה- ורק שתדע- ממש לא מקובל לתת פה טיפים נדיבים למלצרים, ובטח שלא בפאבים...

חמנמן

New member
ושאלות נוספות ברשותך: האם בקיץ כאשר הולכים עם

חולצות קצרות הולכים גם עם עניבה, או שרק עם חולצה ארוכה הולכים עם עניבה? - בעבודה משרדית (צוארון לבן) האם ניתן לבוא לעבודה עם תרמיל גב או עם תיק יד? תודה מראש לעונים

noa scotland

New member
נ.ב.

זה תלוי כמובן בקוד הלבוש במשרד שבו אתה עובד. המכובד יותר הוא להקפיד על חולצה עם שרוול ארוך. שרוול קצר זה כבר business-casual.

Nobilis

New member
ויש גם...

מקומות שתוכל להגיע אליהם בחולצת כפתורים רגילה, או (אויה!) בסתם טי-שירט. הכל תלוי בקוד הלבוש במקום העבודה שלך.

tulkin

New member
אני למשל...

המשכתי להגיע למשרד בטי שירט וסנדלים, ממש כמו שהגעתי למשרד בארץ לפני כן. זה אמנם היה יותר חריג מאשר בארץ אבל עדיין לא נרשמו התנגדויות או הערות כלשהן (ולא הייתי היחיד...)

eyshap

New member
אכן הכל תלוי בקוד הלבוש

רוב העובדיםבמעדניה שבה אני קונה את הסלט שלי בצהריים לבושים יפה יותר ממני (וגם המוכרים בסינסבורי בקילבורן היי רואד)

חמנמן

New member
ובנוגע לתיק? ניתן תרמיל גב או חייבים תיק

הנישא ביד? ואולי ניתן גם תיק צד שחור כזה המאפשר לסחוב מחשב נייד? בנוגע לעניבה, בסוף הצלחתי לשאול ונאמר לי במפורש כי חייבים לענוב עניבה גם ע"ג חולצה קצרה. תודה לעונים

noa scotland

New member
אז אולי תשאל אותם גם לגבי התיק?

כשגרתי בלונדון ראיתי הרבה חבר'ה צעירים בחליפות על אופניים או אופנועים (קטנים...) עם תרמילים. אבל לא יודעת במה הם עבדו ומה היו הדרישות במשרד. בדרך כלל פחות חשוב במקום העבודה עם איזה תיק אתה מגיע, אבל כדאי לברר אם זה לא נכנס אצלם ב"קוד לבוש".

למעלה