כמה שאלות על כפיפת בטן !!

crackerz

New member
כמה שאלות על כפיפת בטן !!

אני יחסית צעיר ( 13 וחצי ) והחלטתי שאני רוצה לגדול והלהפתח והכי אני רוצה זה לעבוד על הבטן. אז התחלתי בזמן האחרון לעשות כפיפות בטן , ואני מתאמן מספיק פעמים ( אני חושב ) ואני אוכל נכון ( אני לא בטוח ) אבל עדיין יש לי כמה שאלות : 1) האם זה בסדר לעשות כפיפות בטן על מיטה או שחייבים לעשות על הריצה או משהו כזה ? 2) זה משנה אם אני מתאמן רק על שריר אחד , במקום על כל מיני שרירים בגוף ? 3) האם בגלל שאני צעיר , אז יראו פחות את שרירי הבטן , ויראו אותם יותר טוב רק כשאני יגדל ? 4) לפי מה שאני הבנתי , שאתה עושה תרגיל אז אתה בערך הורס את השריר , ואז כשהוא נבנה מחדש אז בעזרת האוכל הוא גדל גדול יותר . אז השאלה שלי היא האם הוא יכול לגדול לאותו גודל או אפילו להיות קטן יותר ?

טל ברוך הבא !

נתחיל בזה שתקרא את תשובתי לגבי נערים, אח"כ תקרא את המאמר על בטן עכשיו חשוב שתדע כפי שציינתי שחשוב לעבוד על כל השרירים בגוף ולא רק על שריר ספציפי, על מנת לשמור על פרופורציות בגוף !!! ולשאלותיך: 1. עדיף לבצע כפיפות בטן על משטח ישר על מנת לא לשקוע בגב. 2. כפי שציינתי חשוב לעבוד על כל השרירים, הגוף נמצא תמיד במצב של שיווי משקל וחיזוק שריר אחד על חשבון האחר, במקרה זה חיזוק שרירי הבטן מול שרירי הגב יתכן ויגרום לפגיעה ביציבה. 3. אצל נערים עד סוף גיל הבגרות יש מחסור בהורמון בשם טסטוסטורון שאחראי על תהליכים בונים בגוף ולכן בגיל שלך לא יהיה גידול בגודל השריר אבל רקמת שומן נמוכה אצלך תוכל להראות את ה"קוביות" המפורסמות. 4. אנסה לפשט את הנושא - בזמן אימון נהרסים סיבי שריר ובזמן המנוחה השריר בונה את עצמו מחדש, כאשר הגוף בעצם מתכונן לאימון הבא ובונה את השריר קצת יותר על מנת שהוא יוכל לבצע את האימון בצורה קלה יותר. אצלך תהליך זה זהה אבל לא יהיה גידול בנפח השריר מהסיבה שציינתי קודם, אבל אל חשש הוא לא יקטן ! בהצלחה

crackerz

New member
אז ככה !!

קודם כל אני רזה מאוד אז בגלל זה רואים לי את שרירי הבטן. אבל לפי מה שהבנתי ממה שאמרת יותר ממה שרואים לי עכשו , אי אפשר לראות יותר , אני צודק ?? ובקשר לזה שצריך לעבוד גם על שאר הגוף .... קודם כל אני לא יודע איזה תרגילים בכלל אני צריך לעשות , חוץ מכפיפות בטן ושכיבות שמיכה אני בקושי מכיר תרגילים. ואל תגיד לי ללכת למכון כושר כי בגיל כזה עוד אין לי מה ללכת . והדבר השני הוא ששמתי לב שאני ממש גרוע בשאר התרגילים. למשל ניסיתי שכיבות שמיכה וראיתי שאני ממש אבל ממש גרוע בזה ! ( יש לי ידיים רזות ) אז מה אני יעשה ? יש לך רעיון ?

תזונה נכונה !

אתה צריך לשמוח כי הרבה יותר קל (אם כי עדין קשה) לעלות במשקל מאשר לרדת לטיפוסים רזים כמוך (לידע כללי זה נקרא Ectomorph – רקמת שריר נמוכה, רקמת שומן נמוכה). בגיל כזה כפי שציינתי אין לך אפשרות לעלות במסת השריר לכן שרירי הבטן ישארו כמו שהם, לגבי שאר הגוף יש עבודה רבה לפניך .... נתחיל בזה שחלק בלתי נפרד מאימונים בחדר כושר מכל סוג קשור באופן ישיר לתזונה ולכן אני ממליץ לך לאכול יותר ממה שאתה אוכל כיום ולעשות זאת באופן מסודר, כל 4 שעות (ולא לטרוף ארוחה גדולה אחת פעם ביום), המלצות כלליות הם להשתדל לא לאכול לפני אימון, ולאכול עד שעה מסוף האימון ארוחה המשלבת חלבון (דגים, בשר, ביצים וכו´) ופחממות, אין צורך להפריז בחלבון או לקחת תוספות כלשהן !!! לגבי עבודה על שאר הגוף, אתה צודק בכך שאתה לא יכול לעבוד בחדר כושר, מה לעשות שיש חוק טפשי ולא ברור שמגביל נערים בגילך להתאמן בחדר כושר, כפי שציינתי אני מקווה שהחוק ישתנה בקרוב. אבל אל יאוש עדין אפשר להתאמן בבית עם משקולות חופשיות, לעשות כפיפות בטן, שכיבות שמיכה, תרגילי מתח ועוד. המלצתי לך היא להתחיל עם פעילויות כאלה עד שתכנס לתלם תעבור חצי שנה ותוכל להתחיל להתאמן בחדר כושר מוכן ומזומן ! ציינת שאתה גרוע בשכיבות שמיכה, אל דאגה עם האימון והזמן משתפרים בכל דבר הכל שאלה של אימון, זמן ותזונה. דבר אחרון ישנה כתבה חדשה שהכנסתי לגבי אימון ילדים, אני יודע שאתה כבר לא נחשב "ילד" אבל חלק גדול מהנושאים שם מתאימים גם לנערים הנה הקישור לכתבה אימון ילדים

crackerz

New member
אז אתה רוצה להגיד לי ש ....

אז בעצם אתה רוצה להגיד לי שאני סתם עושה כפיפות בטן לחינם ? ואם אתה אומר שאני לא יכול להעלות את מסת השריר אז בשביל מה אני צריך לאמן את שאר הגוף ?

אני רוצה להגיד ש...

אתה צריך להתאמן בשביל: לשפר את הכוח (לא הגודל). לשפר את הקורדינציה. ולשפר את פעילות מערכת העצבים. הבונוס הנוסף של כל הענין הוא גם שיפור בביטחון העצמי. אני לא יודע כמה הדברים האלו נראים לך חשובים אך האמן לי הם מאוד חשובים ! שוב בהצלחה !

למעלה