כמה שאלות על חלות

לפyמים

New member
כמה שאלות על חלות

אני עושה חלה צמה ושמה בתבנית מאורכת. למה היא מתפרקת באזורי השילוב? (תמונה מצורפת) איך ניתן לעשות לה בסיס חלק (שלא יראו את הצמה למטה), כמו בחלות של המאפיה (חלות מלבניות לשבת)?

אילנית12

New member
חלה אני אופה בתבנית גבוהה

של לחם.תראי בתמונה ,כמו בחנות.(כלומר בתבנית אינגלייש קייק גבוהה )מכינה צמה לפי אורך התבנית. לפי המתכון שלי מומלצת ע'יי פורום חלבי. חלה מתוקה שלי/אילנית12 מתוך המאמרים. מקור התמונה:אילנית12 החומרים:לחלה אחת גדולה 25 גרם שמרים סוכר לפי הטעם,אני שמתי קצת פחות מחצי כוס קורט מלח 1 חלמון רבע כוס שמן קנולה חצי קילו קמח לבן.(השתמשתי בשטיבל2 לא חובה.) בערך כוס מים חמימים ,או כמה שתופס. ההכנה לערבב את כול החומרים להוסיף את המים, ללוש עד שמתקבל בצק חלק,אם יש צורך להוסיף קמח. להשהות למנוחה של חצי שעה בערך, לאחר חצי שעה שוב ללוש,להשאיר שוב להתפחה לשעה וחצי בערך. ליצור חלה,להבריש חלמון ביצה ושומשום. אפשר אחרי העיצוב,להשהות שוב לתפיחה. ,לאפות בחום בינוני.בתנור שחומם מראש. הערות:ניתן להוסיף צימוקים אפשר להכין לחמניות. עצמי

לפyמים

New member
התבנית היא תבנית גבוהה

אולי אני לא עושה את הצמה נכון? אולי משהו אחר שעושה לא נכון?

../images/Emo26.gifהשמרים במתכון טריים או יבשים../images/Emo35.gif

תודה

אני גרה בסין...

ויש לי בבית שמרים יבשים כך שאצטרך לעשות את ההמרה המתאימה. תודה

DUKASIT

New member
לפעמים גם לי זה היה קורה בהתחלה

אז ככה... קודם כל צחי הציע לי ללוש יותר זמן את הבצק כי זה משחרר את הגלוטן מהקמח וגורם לגמישות הבצק. כמובן שמאז אני לשה (ידנית) כמה דקות ארוכות
עוד משהו, תשתדלי שהחלה לא תהיה דקה וארוכה אלה קצרה ורחבה. וגם כשאת מרימה אותה מהתבנית תחזיקי עם מגבת או כפפה מהאמצע - אחיזה יציבה. אלו המסקנות שלי - היום החלות לא נשברות לי יותר. בהצלחה
ושבת שלום.

לפyמים

New member
אני לשה המון, רק ביד

אני לא מאפשרת לה להתפרק אבל היא פריקה, כמו שראית. שחבתי אולי יש שיטה בהכנת הצמות שגורמת לזה להיות יותר מחובר, בעיקר בחצי התחתון

תשובות וכמה שאלות לפני

למה מתפרק??????? נראה לי שאפית מעט מידי זמן, החלק התחתון נראה לי שרוף היה קרוב מידי לתחתית התנור והלחם עדיין לא אפוי. 1. האם שמת קערית עם מים למשך כל זמן האפיה? 2. כמה זמן אפית, על איזה שלב בתנור שמת את התבנית ועל איזה חום אפית?

לפyמים

New member
החלה אפויה בפנים. היא יוצאת טעימה מאוד מאוד

אופה באמצע התנור בלי מים, חום בינוני. מה שכן, כשאופה בתבנית מאורכת צריכה להוציא ולאפות הפוך כי אחרת זה נשאר רטוב משימון בתבנית, איך מונעים גם את זה? לא בודקת כמה זמן אופה, כשרואה שזה מוכן אני מוציאה מהתנור

רגע חמודה מקווה שלא נעלבת

חייבים לבדוק כמה זמן אפית, לחם אופים מינימום 40 דקות ואפילו יותר, אמנם תחתית הלחם בתמונה נראית כאילו אפויה בצבע חום אבל הלחם צריך להיות בתחתית חזק ולא רך. לדעתי חייבים לשים קערת מים בתחתית התנור כך הלחם מקבל לחות במשך האפיה לגבי התבנית המאורכת /תבניות סיליקון , נכון, צריך להוציא את הלחם מהתבנית המאורכת מכיוון שהדפנות של התבנית גבוהות מידי עבור לחם, ונירוסטה לא מעביר חום במידה שווה. גם תבניות הסיליקון בעייתיות באותה מידה. בקיצור, תימנעי מאפיית לחם בתבנית אלומיניום מאורכת/סיליקון ולחילופין תשתמשי בתבנית מרובעת גדולה עם שוליים נמוכים.

לפyמים

New member
לא נכלבתי בכלל, אני מיואשת

הלחם יוצא קשה בתחתית אחרי שהופכים ומחזירים לתנור. יש לך תמונה לתבנית מתאימה? כשאני עושה בתבנית של התנור זה יותר נמוך, כמו חלת צמה ואני רוצה חלת שבת כמו בחנויות - מרובעת וגבוהה.

בטח , שמתי תמונה למעלה יותר

זו תבנית גבוהה כמו של ארומה אין לה תחתית תסתכלי טוב מרפדים את תבנית אפיה בנייר אפיה ושמים עליה את התבנית הגבוהה כמו בתמונה כשהיא משומנת ומקומחת ורק אז שמים את הבצק בתבנית הגבוהה משאירים לתפיחה נוספת, בזמן הזה לחמם היטב את התנור יחד עם קערת המים בתחתית התנור, לאחר שהבצק תפח שוב, להנמיך את התנור ל-175 ולאפות את הלחם לא פחות מ45 דקות.

למעלה