כמה שאלות על זנזיבר

ניב ד

New member
כמה שאלות על זנזיבר

מכיון שבשעה טובה הקבוצה המהוללת אשר זכתה בתחרות נוסעת כנראה בסוף החודש + תגבור משמעותי... יש לי כמה שאלות לאנשים שהיו בזנזיבר: החבילה שלנו כוללת 2 צלילות ביום רק בחלק מן הימים. האם זה ככה שם? לא עושים צלילות לילה וכו´? מה אמורה להיות העלות של יום צלילה הכולל 2 צלילות, או תוספת ליותר צלילות ביום? אתם יודעים שבסיני אנחנו מדברים על 3-4 ביום לפחות... המלצות מיוחדות ? תודה מראש.

מנמבה, תרשמו ותתעקשו

מנמבה הוא אי אלמוגים קטן ליד זנזיבר (נדמה לי בחלקו המערבי) עשינו שם צלילות זרם מדהימות. איפה תתאכסנו (בסטוןטאון או בחופים) ?

גרזנית

New member
מה הייתם לוקחים לאי בודד?

שאלה נוספת באותו עיניין? למנוסים בחופשות צלילה בחול: מה לקחת? רשימות יתקבלו בברכה.

קחו אותי......./images/Emo24.gif

וברצינות קרם שיזוף - הרבה דוחה יתושים בגדים קלים אך בעלי שרוולים ארוכים - בגלל השמש והיתושים מגדיר דגים מקומי ספרי קריאה חלפים לציוד, אתם נוסעים בקבוצה גדולה אולי כדאי שתקחו סט אחד ספייר לכולם (חבל לשלם מחירי השכרה מנופחים) אם תבקרו ב stone town קחו חבילת עפרונות צבעוניים או משהו דומה ותחלקו לילדים הקטנים שיקיפו אותכם בשירים וריקודים. בזנזיבר יש יתושים מעבירי מלריה, מומלץ לקחת כדורים, בטיול נתקלנו במישהו שנעקץ וחלה, בלי חיסון נגד קדחת צהובה לא יכניסו אותכם לאי. אם תשכרו שם רכב, תכינו כסף קטן לשחד את השוטרים שיעצרו אותכם בלי סיבה ואם לא תשלמו להם הם ייבשו אותכם במחסומים, מומלץ לשכור רכב עם נהג ושהוא יישלם.... לכל מקום שתלכו קחו סנפירים, מסיכה ושנורקל, תמיד יש שם איפה לשנרקל

ומי שרגיש למחלת ים

חובה לקחת תרופות. יוצאים לצלילות בסירת עץ קטנה, וכשיש גלים, אפילו יחסית קטנים, מרגישים את זה טוב מאוד. אני לא הצטיידתי בתרופות, וביום אחרון נאלצנו לבטל את הצלילה השניה, וחזרנו לחוף אחרי הצלילה הראשונה, כי לא יכולתי לעמוד בזה. חבל להפסיד ככה צלילה על כלום.

ניב ד

New member
ברור שלא

בחפיסה יש 8 כדורים הרי. ותשמרי לי כמה בבקשה אם יש לך... לא בטוח כמה נשארו לי.

אני לא מכירה את התרופה הזאת

את התרופה שלקחתי במלדיביים, למשל, (למרות ששם זה דווקא לא חובה - רק בשביל השקט הנפשי) חייבים להתחיל לקחת יום לפני הפלגה ולהמשיך איתה עד שיורדים מהספינה. אם הייתי משתמשת באותה תרופה בזנזיבר, הייתי חייבת לקחת אותה כל הזמן, בלי הפסקות באמצע, אחרת זה לט יעיל. אם התרופה שאת מדברץ עליה מספיק לקחת שעה-שעתיים לפני הפלגה, כך שיש לך אפשרות לקום בבוקר, להסתכל על הים ולהחליט, אולי זה יספיק. כעקרון מתוך 4 ימי צלילות יומיים היה ים רגוע לחלוטין, ביום השלישי היה גלי, אך עדיין איכשהו נסבל וביום הרביעי היה אותו יום בו ביטלנו צלילה (אומנם בגללי, אך כל הצוללים שהיו איתנו שמחו לחזור לחוף - אף אחד לא הביע צער על כך).

ניב ד

New member
בונין היא תרופה מעולה

בעקרון כדור אחד מספיק ל-24 שעות ומספיק לקחת אותו כשעה קודם. במקרים ממש קשים אפשר לקחת 2 ליום. אני אישית גם מן הסובלים ממחלת ים והכדור מחולל פלאים.

פליפר.

New member
האמת היא שגם אני

די רגיש לגלים כשמדובר בסירות קטנות - אבל מצד שני יש לי חברים בארה"ב - אז אני אבקש שישלחו לי את הכדורים האלה

ואם אני אשאל איפה משיגים את זה

בטח תגיד לי שבארה"ב... תקן אותי אם אני טועה. ואם כן ניתן להשיג את זה בארץ, אני אשמח לשמוע אם יש תופעות לוואי כלשהן וכו´.

ניב ד

New member
למרבית הצער הרב - אכן בארה"ב

בלבד
תופעות לוואי הן מעט יובש ועשויה להיות מעט עייפות אם כי לא באורח מורגש מנסיוני.

גרזנית

New member
אולי רופא/רוקח הקוראים בפורום יעזור

המרכיב הפעיל של הבונין הוא: meclizine hydrochloride 25mg\tablet בבקשה שמישהו ירים כפפה ויבדוק ב"מדיק" מה התרופה המשווקת בארץ ומקבילה בידיוק לבונין? אם מישהו נמצא בארה"ב ומוכן למכור לנו מלאי במחיר מופקע, גם זה בא בחשבון המחיר לחפיסה בת 16 כדורים בארה"ב הוא 5.79$ כל כדור מספיק ל 24 שעות ניב ופליפר אל תדאגו יש לי 24 כדורים, מה שאומר ש 8 צוללים מסודרים לכל המסע

ביקו

New member
מה רע במדבקות סקופודרם ?

הן עובדות יופי. עד לפני חודשיים אמנם המדבקות היו חסרות בארץ, אך שווה לבדוק בשור טבצ´נק, אולי חזרו ליבא אותן.

ניב ד

New member
מדבקות סקופודרם הן מעולות

אבל חשבתי שבכלל אין אותן בארץ מלכתחילה. אתה אומר שהשגת כאלה בעבר ? וספציפית בשור טבצ´נק בלבד או בכל בית מרקחת גדול ?

ניב ד

New member
אני רואה שבאתר אכן מוכרים אותן

אבל כתוב שהן צריכות מרשם רופא.

ביקו

New member
רכשתי אותן לפני שנה...

ללא מרשם רופא בבית מרקחת בחולון. לא זכור לי שבקשו מרשם.

אבי ע

New member
אם זקוקים לבונין רק תגידו ../images/Emo39.gif

מי וכמה צריכים. המחיר בערך כמו שעפרית ציינה. אגב, עפרית, אמרת פעם משהו על משחה נוסח פניסטיל אבל יעילה יותר שיש כאן - במה היה מדובר? אבי. אם זקוקים לבונין רק תגידו

גרזנית

New member
לאבי רשימת קניות לדואן ריד../images/Emo51.gif

אבי אני אודה לך מקרב לב וכיס באם תרכוש עבורי : 1. 2 חבילות של בונין 2. exhadrin בצנצנת ירוקה 3. הג´ל נגד אלרגיה-מדהים לכל סוגי העקיצות הוא Benadryl extra strength גם מחירו הוא כ 6 $ ניתן להשיג גם בדמוי עיפרון די נוח לנסיעות אם כי פחות יעיל, עובד נהדר גם נגד מדוזות דרך אגב בשוורץ ראיתי מחלקת לגו מ ד ה י מ ה תמשיך לעשות חיים עפרית

למעלה