כמה שאלות על גן

טלי12345

New member
כמה שאלות על גן

יש לי כמה שאלות שקשורות לנושא הגיינה. כשהילדים שלכם הולכים לשירותים בגן האם הם הולכים לבד? האם "מנגבים" להם? האם רוחצים להם ידיים? אילו מיים שותים הילדים בגן?(כשנגמרים להם המיים מהבקבוקים שהביאו מהבית)מורתחים, מינרלים, מסוננים, מהברז? אני שואלת כי אני שואלת את הבן שלי מי מנגב לו ומי רוחץ לו ידיים והוא מספר שהוא עושה זאת לבד בד"כ. שאלתי את הגננת והיא אמרה שהוא הולך לבד ולא אומר, ואילו שאר הילדים מבקשים. אני תוהה אם ילד צריך לבקש זאת? כמו כן , הסבון לא באופן קבוע ליד הכיור, אלא מבוגר צריך להוריד אותו, כדי "שלא כל היום ישפריצו מיים". מצד שני, האם זה גורם למקרים בהם בני לא רוחץ ידיים עם סבון? גם בבית הוא יודע ללכת ולעשות לבד ולרחוץ ידיים(אני מאד מקפידה על כך ) אבל אני משגיחה עליו ומסייעת לו (משתדלת לסייע בלי להפריע). הוא בן שנתיים וחצי אבל רב הילדים סביב 3. איך זה מתנהל אצליכם?

אפרתש

New member
אצלנו

בת כבר בת ארבע וחצי, והיא קוראת לגננת לנגב לה. הסבון בגובה נוח, ילדים יכולים להיכנס מתי שהם רוצים ולרחוץ ידיים. בגן של הקטנה שלי (בני שנתיים) יש מתקן של תמי-4, וממנו מקבלים מים. בגן העירוני - איןלי מושג. לצערי - לא קורה שהיא גומרת את הבקבוק. אני חושבת שזה כורח המציאות שילד צריך לקרוא לגננת. היא לא יכולה לעזוב קבוצת ילדים לבד בחצר ולעמוד לידו עד שיסים את ענייניו. מה שכן - אם היא רואה שהוא נמנע מלקרוא לה, היא צריכה לעודד אותו לעשות את זה. אולי הוא מתבייש?

אצלנו בגן, אם זה רק פיפי - שגיא

הולך לבד. קקי - עם אחד הגננים. השירותים צמודים לחדר האמבטיה ושם הם עולים על דרגש ושוטפים ידיים עם סבון. הסבון תמיד שם והילדים לא חוגגים שם, כי לימדו אותם את חשיבות המים. בבית אני הולכת איתו לשטוף ידיים, כי אחרת נגה תזחל במהירות אחריו לאמבטיה, וזה לא מצב רצוי. בגן הם שותים "מי-עדן". גם בבית יש לנו מתקן, והוא נגיש לשגיא כל הזמן (ביטלתי את פונקציית המים החמים והם פושרים בלבד).

אז בצוות הגננים יש גם גנן זכר, אורי

הנפלא, וזה כבר לא צוות גננות אלא צוות גננים. מומלץ בחום כל העניין של גנן זכר.

זה צוות גננות

כי יש רק גנן אחד. כתמיד, לא ברורה לי הנטיה לחדש במקום אחד ולקבע בשני. איזה מסר את מעבירה לבת שלך כשאת קוראת לזה "צוות גננים"?

חסר משמעות

כמו האקדמיה עצמה
אני שמחה שזה מצחיק אותך, אולם מסבה את תשומת לבך לכך ששפה משקפת תודה (לא שוויונית) ומעצבת תודעה (כשאת בוחרת לייצר שינוי). שפה משתנה מלמטה. עד כה האקדמיה בעיקר הכירה בשינויים שיצר הרחוב, לא הרבה יותר מזה. אגב, כשמתה נעמי שמר ז"ל, מת להם חלק ניכר מעלה התאנה. הם לא מצאו לה מחליפה ברשימת החברים/ות, כי הם סומכים על כך שאנחנו נעשה עבורם את מלאכת שימור הקבעון המגדרי של השפה. מה דעתך שנפתיע אותם? האקדמיה לאסון עברי

אם כבר, אז לבן שלי, ואני מעבירה לו

מסר שיש גם גנן בצוות. כשמדברים על ענת או על גילה, אני אומרת "גננות", ולא "גנן". ולשמחתי הרבה, למרות גילו הרך של בני, 3, העיברית השגורה בפנים נכונה ו"יפה" ממה שילדים גדולים יותר ממנו מדברים, כך שאני לא חוששת.

עברית יפה

היא עברית יוצרת. החשש שלי אינו מעברית יפה. ילד ששומע סאב טקסט של נשים בטלות בשישים כל ילדותו, יהיה לו קשה מאוד להשתחרר מזה כשיגדל. זה עונה גם לשאלה שצימעס שאלה אותי במקום אחר אתמול, על הקונספירציה. הבניית דמות הגבר והאשה בעיני הילד/ה.

אפרתש

New member
הם מנסים שבכל גן יהיה לפחות גבר

אחד בצוות. לא תמיד זה מצליח, כי אין מספיק גננים.

irisgh

New member
תלוי בגיל

בגן פרטי, עד סביבות גיל 4, מנגבים להם. משגיחים על רחיצת ידיים. בעירוני אצלינו לא מנגבים להם, ואף אחד לא יודע האם רחצו ידיים.

למעלה