כמה שאלות על ביטוח

VadimDr

New member
כמה שאלות על ביטוח

שלום לכולם, רציתי לשאול מספר שאלות לגבי הביטוח: לפני מספר חודשים הייתי מעורב בת"ד (נהג הרכב החליט לעשות פרסה על אי-תנועה וחסם לי את הנתיב). למזלי, לא היה לי פגיעה בגוף (כמה מכות בברך ימין שהיה בין אוטו לאופנוע), אבל היתה פגיעה באופנוע. אני נסעתי ממקום תאונה באמבולנס, לכן נפתחה חקירה במשטרה, אשר עדיין לא הסתיימה. כיוון שכמו כמעט לכל אופנוען בישראל לא היה לי מקיף, הייתי צריך לתקן את הנזק על חשבוני עם כוונה להגיש תביעה ל חברת ביטוח של צג ג´. לפני 20 יום הגשתי תביעה והיום קיבלתי מכתב מחברה של צד ג´ עם הודעה שהם לא מוכנים לשלם עד שלא יקבלו תוצאות של חקירה משטרתית, למרות שנהג הרכב הודע באשמה... השאלות לי הן: 1) לפי מיטב ידיעתי, ישנה תקופה של 45 יום בהם חברת ביטוח אמורה להחזיר לי תשובה על תשלום/אי תשלום. האם המתנה לתיק חקירה משטרתי יכולה לדחות את מועד זה ? 2) מבחינתי, החקירה הייתה צריכה להיסתיים מזמן, אבל חוקר אפילו לא רוצה לדבר איתי על זה- האם ישנה תקופה מוגדרת בחוק בה יש לסיים חקירה של ת"ד ? 3) מה כדאי לי לעשות במקרה שכזה - ללכת לתביעות קטנות או לחקות לתשובה של חברת ביטוח ? תודה לכולם סעו ב
ודים

Mr. Pooh

New member
יפה שאלת...

בקשר לשאלותיך : א. חברת הביטוח אינה חייבת להסתמך על הודאתו של המבוטח בפניה, ותהא יכולה להסתמך על תוצאות בוחן התנועה שבדק את התאונה שיבואו לידי ביטוי בכתב אישום בשלב ראשון, ופסק דין שלאחר מכן. למרות שחברות הביטוח נוטות להסתמך על כתב אישום בלבד יש להן את הזכות לחכות לפסק דין. ב. בוחן התנועה מסרב למסור לך פרטים בנידון משום שכך החוק קובע, תוכל לעיין בתיק החקירה לכשיוגש כתב אישום.הפרוצדורה הזו לוקחת חצי שנה לפחות, תוכל לברר את מצבו של התיק על ידי פניה טלפונית למח´ רישום באגף התנועה בתחנה בה מנוהל התיק ושם יגידו לך אם הוא עדיין בחקירות או שהועבר לתביעות שם מכינים את כתב האישום, אם הוא נמצא בתביעות תצתרך להמתין עד ספטמבר משום שכעת הם בפגרת קיץ. ג. הכי כדאי להיות בקשר טוב עם חברת הביטוח שלך ולברר במשטרה מה מצב התיק. מעבר לכך פנה לעו"ד שמתמחה בתביעות נזיקין, הוא כבר יסביר לך למה וכמה זה טוב. הדב, שעושה סטאג´ בבירוקרטיה...

למעלה