כמה שאלות, עזרה בבקשה

sowhatt

New member
כמה שאלות, עזרה בבקשה

קודם כל. אני בן 17, 183, רזה 66 ק"ג. 1. אני רוצה "קוביות" בבטן, איך להוריד שומן כדי להבליט את השרירים בבטן, אבל בו בזמן לא להוריד יותר מדי כי גם ככה אני רזה. 2. אני עובד בערך 3 חודשים בחדר כושר, ועכשיו הבנתי שצריך ממש להקפיד על תזונה נכונה ועל שינה =). אני רוצה להתחיל לקחת משהו שיעזור לי לקבל את החלבונים ומה שהגוף צריך. אז מה בדיוק כדאי לקנות אבל שלא יעלה יותר מדי? אבקת חלבונים של סולגר טובה? היא עולה רק 170 ש"ח. 3. כמו שכבר הזכרתי אני רזה. אני רוצה בזמן שאני מתאמן על כוח ושרירים בחדר כושר אני רוצה לפתח סיבולת לב ריאה וריצה לקראת הצבא. האם זה בסדר לשלב באימון בחדר כושר [אני הולך 3-4 פעמים בשבוע] גם ריצה של 25 דקות?

shuki2

New member
עזרה בדרך

1.להוריד שומן+ 3.סיבולת לב ריאה.שניהם תשיג בערת אימון אירובי.לפי המורה שלי לספורט 2 אימוני אירובי בשבוע הם לשמירה על כושר ו3 אימונים הם שיפור כושר.אם תעשה אותם בבוקר לפני הארוחה הראשונה אז תשיג גם שיפור של סיבולת לב ריאה וגם תשרוף שומן אך אין בעיה לעשות את האימון גם בערך שעה וחצי שעתיים אחרי ארוחה פחמימתית (פחמימות מורכבות) טובה (לא מומלץ קורנפלקס או סיבים בגלל שהעיכול שלהם הוא די ארוך ועלול להקשות על הגוף גם אימון אירובי וגם עיכול באותו זמן כמו כן גורם לכאבי בטן אצל הרבה אנשים).ארוחה טובה ומזינה לסיים לאכול עד כשעה אחרי האימון כי הגוף רוצה למלא את מאגרי האנרגיה חזרה ואם הוא לא יקבל "דלק" הוא יפרק את המאגרים שלו שהם השרירים שאתה כל כך משקיע בהם. אימון אירובי אחרי 1-2 כוסות קפה חזק יעזור לגוף שלך להאיץ את שריפת השומן וגם יעורר אותך וימריץ אותך.אם אתה מכיר את התוסף אפידרין (מה ששחקני מכבי תל אביב כדורגל לקחו) זה תוסף המכיל קפאין והשחקנים לא לקחו את זה כדי לשרוף שומן אלא כדי להמריץ אותם אז ככה זה יעזור לך גם בריצה עצמה. 2.תוספי מזון - אתה רוצה לקחת אבקה ? בוא תלמד מהניסיון שלי עם אבקות - הם עובדות וובדות טוב מאוד ושלא יגידו לך אחרת אבל הם יעבדו רק אם תתייחס אליהם כתוספי תזונה ותמשיך להקפיד על תזונה רגילה נכונה.אין אבקות פלא.אני אומר לך עכשיו מה דעתי כדאי לך לעשות.אתה רוצה לקנות אבקה ב170 שקל נכון ? אוקיי קח את הכסף הזה לך לסופרמרקט או אפילו למכולת השכונתית עם הסכום הזה וקנה גבינות דלות שומן (אני ממליץ על סקי חצי אחוז מועשרת בסידן - תבדוק בסימון תזונתי זה פי 2 מכל גבינה אחרת אפילו הרופא משפחה המליץ על זה להורים שלי) קנה טונות במים קנה חלבים מועשרים קנה דנונה קנה ביצים קנה קורנפלקסים וכל מה שעשיר בחלבון סידן וויטמינים ברזל.יש לנו בארץ אוכל מכל טוב.בסכום שנקבת 170 שקל תוכל למלא עגלה של כל טוב טבעי ואיכותי.הלוואי עליי שאני ייתי מצליח לשכנע את עצמי באותו יום ללכת למכולת במקום לבית מרקחת אבל היום למדתי. אתה כבר סגור על זה שאתה רוצה אבקה ? שאל את עצמך מה הסיבות - אני תמיד אמרתי שאין לי כוח להכין ארוחות מסודרות אז אבקה תחסוך לי הרבה - זאת טעות בזמן שלקח לי לשים את האבקה עם חלב בבלנדר ולחתוך את הבננות ולערבל ולשטוף את הבלנדר הייתי יכול להכין חביתה לשים קצת גבינה וטונה על הצלחת ולמזוג לעצמי כוס חלב מועשר.תאמין לי לך למכולת תרביץ קנייה. עוד משהוא אין בעיה לשלב באימון משקולותל גם ריצה אבל תעשה יותר מ25 דקות ריצה ותעשה את זה אחרי האימן משקולות.אני כעיקרון לא אוהב לשלב ביניהם אז אני עושה 3 אימוני אירובי בשבוע + 3 אימוני משקולות

sowhatt

New member
אז אם אני לא ממש

אוכל ארוחות מסודרות וכל זה, האבקה לא תעזור לי בדיוק? ועוד משהו, לגבי האירובי להוריד שומן, אני מפחד שאם אני ארוץ יותר מדי, אני אוריד יותר מדי קלוריות, או שומן, ואני גם ככה רזה.

spoild

New member
שריפת שומן זה ברכה!

הדאגה שלך צריכה להיות , להיזהר משריפת שריר,(לא שומן) לכן תוריד את המאזן הקלורי שלך בהדרגה,תשמור על זרימת חלבונים מספקת, תוריד קצת מפחמימות ,ותצמצם לדמרי פחמימות פשוטות וסוכרים. עם האירובי על תגזים, יותר מידי ישבור אותך, פיזית ומנטלית. אבל תעשה את הכל מחושב ולאט! אם תזדרז ותמהר,אתה עלול "להכשל" בהצלחה!

spoild

New member
לשוקי,

האהבתי את החישוב של ה 170 ש"ח, אבל! אל תשכח כמה דברים - אחד היתרונות הבולטים של אבקת חלבון, היא הספיגה המהירה, במיוחד לאחר אימון,בנוסף הערך הבילוגי של החלבון גבוה יותר. 2. לפעמים נמאס מארוחה שלמה, אז אפשר להלחליף באבקת חלבון עם חלב ותוספות(פירות). בקשר לגבינה, לפי מה שאני יודע, עדיף כבר קוט´ג חצי אחוז, מה קוראים אותו חלבון "על", אני לא יודע איפה הייתי היום בלי קוט´ג,
, (חלבון הקזאין), אבל לא משנה מה, כמו שאמרת, האבקות לא מחליפות בשום אופן את הארוחות הנורמליות, ומי שאומר שהוא לא רוצה לאכול, לא בא לו או שהוא לא רעב, לא רוצה לגדול, נקודה!!! ביי

אלי ו.

New member
חלבון קזאין זה חלבון חלב

כך שגם בגבינת סקי וגם בקוטג´ יהיה קזאין. לא מזמן הייתי במילואים ולא היה קוטג´, אז אכלתי גבינה לבנה בכפית. היה קשה להתרגל למרקם אחרי הקוטג´.

shuki2

New member
אני מסכים בקשר לספיגה ולאיכות החלבו

אבל הוא לא בודי בילדר מקצועי ואין שום סיבה בעולם שהוא יוציא כזה סכום על האבקה הוא סה"כ רוצה להשיג גוף שנראה טוב הוא לא מאלו הבודי בילדרים שכל מיליגרם של עוד חומצת אמיחנו חשוב להם.אם הוא רוצה להשיג גוף חטוב וטוב יד קדמית שתפיל לסתות של בנות וכו הוא לא צריך כזה חלבון איכותי הוא יכול להסתפק בקוטג´.גם אני יודע שקוטג´ הוא חלבון יותר טוב לא יודע במה אבל אני יודע שאומרים שהוא יותר טוב אבל בגבינה לבנה סקי יש פי 2 סידן שזה לא פחות חשוב כי כמו שאתה יודע אימוני משקולות עוזרים בשיפור צפיפות עצם אז אני מעדיף את הסידן שיש בסקי על החלבון שיש בקוטג´. ודרך אגב לגבי הספיגה בגבינה מן הסתם יש חלבון מי גבינה ככה שהספיגה היא מהירה בדיוק כמו באבקת חלבון.אם הוא יכול להביא לחדר כושר בקבוק עם חלב ואבקת חלבון אז לא תהיה לו בעיה להביא במקום זה קופסאת גבינה.

tommythecat

New member
אבקות...

מבלי להיכנס לנושא של נחיצות השימוש בתוספים ובאבקות, ישנם מוצרים לא פחות טובים מסולגאר ואף זולים יותר. למשל, אם אני זוכר נכון 2ק"ג של אבקת חלבון Prolab עולים כ300- ש"ח וזה יוצא יותר זול מאשר המוצר שאתה הצעת. ויש כמובן את האפשרות של להזמין מחו"ל... יוסי

למעלה