כמה שאלות.... נהנודה

limmay

New member
כמה שאלות.... נהנודה

קודם כל תודה למי שיתרגם לי את זה..^^;;אוקיי. אני חייבת לדעת איך אומרים את המשפטים הבאים. 1. אני לא יודעת..( יש הבדל בין 'יודעת' ו'יודע'?) 2.מה קרה? 3.לאן אתה הולך? ( הולך הולכת? יש הבדל? וזה נכון שאתה \את זה anata ?) 4.על מה את מדברת? 5.מה את עושה? 6.מה זה? תודההההההה למי שיתרגם לי אותם!! כי אני סקרנית ...

טוב אני אנסה לתרגם לך ^^

1. אני לא יודעת..( יש הבדל בין 'יודעת' ו'יודע'?) 2.מה קרה? 3.לאן אתה הולך? ( הולך הולכת? יש הבדל? וזה נכון שאתה \את זה anata ?) 4.על מה את מדברת? 5.מה את עושה? 6.מה זה? תשובות- 1- יש את ה"אני לא יודע/ת" הלא כל כך מכובד- wakaranai יש את ה"אני לא יודע/ת" המכובד- wakarimasen ויש את "בכלל לא יודע/ת!" zenzen wakarimasen כשלכל zen קאנג'י משלו. 2-לא יודעת... גומה... 3- anata wa, doko ni kimasu ka? אני לא יודעת אם אפשר להשמיט או להוסיף את - anata wa... 4- nani ga hanashite ka? אני חושבת... לא בטוחה... 5- nani shimasu ka? גם פה אני לא בטוחה... 6- kore wa, nani desu ka? נסיתי הכי שאפשר... ^^" אם טעיתי, תתקנו אותי...

furrball

New member
תשובות של שעת לילה מאוחרת

אין הבדל בצורות פועל בין מינים, ולא מומלץ בכלל להשתמש במילים אני\אתה (יש כמה מקרים שבהם זה נחוץ, אבל חוץ מזה בד"כ עדיף להימנע) ביפנית יש תריסר דרכים להגיד כל דבר, אז מהביטויים היותר נפוצים: אני לא יודעת (או לא מבינה): צורה פשוטה: wakaranai צורה מנומסת: wakarimasen תשובה יותר חדה ("אין לי מושג ולא אמורה בכלל לדעת"): צורה פשוטה: shiranai צורה מנומסת: shirimasen 2.מה קרה? ?dou shita no 3.לאן אתה הולך? צורה פשוטה: doko ni iku no ka צורה מנומסת: doko ni ikimasu ka (אפשר גם doko e במקום doko ni) 4 יהיה קצת מורכב, צריך לחשוב על זה 5.מה את עושה? צורה פשוטה: ?nani wo suru no צורה מנומסת: ?nani wo shimasu ka 6.מה זה? צורה פשוטה: ?kore wa nani צורה מנומסת: ?kore wa nan desu ka (kore אם זה לידך, sore אם זה ליד הבן אדם שאליו את פונה ו-are אם זה בכלל מרוחק)

0Pandemonium0

New member
יש דברים שלא ברורים לי...

3. למה יש no אחרי ה-iku? למה בצורה המנומסת אין no? 5. למה אתה לא משתמש בצורת te? הרי שואלים על זמן הווה... ולמה יש שם no במקום ka, ובצורה המנומסת-ka במקום no? ואם כבר, רציתי לדעת אם אפשר לקבל הסבר על כל כינויי הגוף האלה, kore, sore, sono, kono וכו'... תודה.

GnomeBubble

New member
תשובות

3. ככה. לא, באמת, no לא הולך בצורה רשמית, כי צורה רשמית חייבת תמיד להסתיים בצורת masu כלשהיא (הכי הרבה שיכול לבוא אחריה זה גובי כמו yo או ne). כדי להשתמש ב-no עם צורה רשמית, צריך בעצם לקחת את הגרסה הגברית/המלאה (n da) ולהפוך אותה לרשמית (n desu). המשפט הבא מקובל בדיבור רשמי: doko e iku n desu ka? שים לב שעדיין חייבים לסיים את המשפט ב-ka אם מדובר בשאלה. 5. האמת שאולי צורת te+iru קצת יותר מתאימה כאן (למרות שגם סתם suru מקובלת לדעתי). אם התכוונת ל-nani wo shite iru no? או nani wo shite imasu ka? אז היית בסדר גמור.

furrball

New member
תשובה

3 צורה מנומסת מצריכה ka לפני השאלה יש דרכים שונות לשאול שאלות בצורה פשוטה. no זה אחת היותר נפוצות. מילית no מצביעה על סיבה או כוונה. בשאלות צורה עם no זה בקשת הסבר\הבהרה, אבל בצורה פשוטה היא יכולה לבוא ממש כתחליף ל-ka .ka אפשר גם למצוא בצורה פשוטה, וno יכול להיות גם בצורה מנומסת (nani wo suru n desu ka). 5 - אפשר להשתמש בצורת פעולה מתמשכת te iru/imasu כעיקרון -do זה לשאלה -ko זה קרוב לדובר, -so זה קרוב למי שמדברים אליו ו-a זה מרוחק למשל: koko/soko/asoko/doko איפה kochira/sochira/achira/dochira איזה כיוון kono/sono/ano/dono איזה konna ni/sonna ni/anna ni/donna ni עד כמה

dannyshadow

New member
kochira לא משמש גם

כשמכירים למישהו מישהו? משהו כמו "תכיר, זה\זאת X?" ולגבי shirimasen- הבנתי שהשימוש של המילה הוא "לא יודע\ת", אבל הרבה פעמים אני שומע את המילה בהקשר של "סליחה, מצטער\ת". המילה דו משמעית?

dannyshadow

New member
לא יודע, באנימה זה היה בבירור

"סליחה" או "מצטער\ת", וראיתי תרגומים באנגלית ועברית שתאמו את זה.

dannyshadow

New member
האמת שזה חזר כמה פעמים,

כשאני אחזור אני אבדוק בשבילך בשיא הריכוז אם זה היה מה שאמרת.

GnomeBubble

New member
2 הגרסה הרשמית ../images/Emo123.gif

(או המנומסת) dou shita n desu ka
חוץ מזה, אין בעיה. ראיתי שתקע צורות שמתסיימות ב-no (שזה בסדר, כי limmay צריכה באמת שפה נשית), אבל דווקא ב-3 השתמשת ב-no ka. אפשר גם (בשביל נשים כמובן) לומר doko iku no (נשמע לי יותר טבעי להשמיט את ה-wo). אפשר להשמיט גם את ה-wo ב-5.

furrball

New member
זה הכל אצלי

קצת יותר אינטואיטיבי מאשר באמת מסודר ומבוסס. מה שנשמע לי טבעי לעומת מה שבאמת נכון... בגלל שאני צופה ביותר מדי אנימות עם נערות שמנסות להישמע חינניות, אז הצורה שבה אני "חושב" את השפה מושפעת מזה. אני גם מדבר בהרבה צורות שהן יותר נשיות (לא שיוצא לי בכלל לדבר יפנית, אבל עם עצמי). וגם מאוד מאוד משתוקק לבטא את U כל פעם שאני אומר desu (ובד"כ גם מבטא). חוץ מ-わ בגלל הרגלי צפייה שלי אני שומע אותו יותר מדי, עד שהוא יוצא לי מהאוזניים

GnomeBubble

New member
עם wa דווקא אין לי בעיה

זאת סיומת מאוד אסרטיבית בשביל נשים, ואני אוהב לשמוע אותה. לא שאני עומד להשתמש בה בעצמי.

0Pandemonium0

New member
גם אני מעדיף את הצורות הנשיות.

boku (לא נשי, אבל פחות גברי מ-ore), kimi, וכאלה

GnomeBubble

New member
השאלה היא למה אתה מתכוון ב"גברי"

אם אתה מתכוון למצ'ואי, אז כן, יש ל-ore קונטוציות כאלה, בעוד של-boku יש קונטציות ילדותיות יותר. אם אישה יכולה ישר להשתמש בדיבור לא-רשמי ב-atashi ואין שום בעיה עם זה (ואולי אפילו גם בדיבור רשמי - זה כל כך דומה ל-watashi שאפשר לבלבל ביניהם ולצאת מזה בשלום) הרי שגבר (מאיזור קאנטו) חייב לבחור בין boku ל-ore. יש גם oira ו-washi (לזקנים) אבל הם לא בתחום של מה שאפשר לבחור בו בדרך כלל. יוצא, בסופו של דבר, שאתה יכול להשתמש בצורה קצת גסה אבל "גברית", או להשתמש בצורה רכה יותר אבל טיפה "ילדותית". אין משהו באמצע. בעצם, יש את watashi שגורם לך להישמע כמו גאיג'ין (והפלא ופלא, זה בדיוק מה שאתה
). ואם נמשיך בנקודת ההנחה של דיבור מצ'ואי - kimi בכלל לא מצ'ואי. גברים נוטים יותר להשתמש בזה, אבל גם נשים משתמשות ב-kimi לפעמים. אני מכיר שני שימושים עיקריים: 1. פניה לאדם כפוך אליך בסולם ההירכיה היפני הנודע. לא משתמשים בזה לקוהאי, שאליו אתה אמור לפנות בשמו, אלא ממש כפוף אליך, בדרך כלל אחד כזה שאתה לא מכיר את שמו. מקובל אצל מבוגרים שפונים לילדים שהם לא מכירים. אני מדמיין לעצמי שמציל יפני שירצה לומר "הי, אתה! כן, כן, אתה עם הבגד-ים הירוק!" ישתמש בזה, למרות שבחיים שלי לא שמעתי את המשפט ביפנית
2. פניה של גבר לאישה. יש לזה איזושהיא קונטציה ג'נטלמנית או רומנטית לדעתי.

GnomeBubble

New member
אלא פשוט משמעויות שונות

אתה משתמש בהם לדברים שונים לגמרי. ואם כבר anata זאת שפה נשית.

למעלה