כמה שאלות מ-13Hומ-14H

• פותח הנושא Putin
  • פורסם בתאריך

Putin

New member
כמה שאלות מ-13Hומ-14H

היי, אשמח אם מישהו יוכל לע\ור לי בכמה שאלות: "בסרטוט שלפניך ABC משולש ששתיים מצלעותיו הוארכו, למה שווה איקס פלוס וואי (ציור מצורף בלינק למטה) http://img410.imageshack.us/img410/7199/73967520nr7.jpg ---------------------------------------------------------------------- "במהלך 6 שעות הלילה שומרים על המפעל 4 שומרים בעת ובעונה אחת. בשאר 18 שעות היממה שומרים על המפעל 3 שומרים בעת ובעונה אחת. אם 6 שומרים מתחלקים במטלת השמירה שווה בשווה, כמה שעות ביממה ישמור כל אחד מהם ?" --------------------------------------------------------- שאלה מס' 20 בפרק 3 במבחן 13H.. יותר מדי שרטוטים, אמשח אם מישהו יציץ לשם ויגיד למה התשובה היא 4 ?! כנ"ל שאלה מס' 10 בפרק מס' 4 -------------------------------------------------- תודה רבה לכל עוזר !!!

nomad21

New member
...

1. לדעתי זה נכון.. Y זווית חיצונית למשולש, לכן היא שווה לA +B.. X גם זווית חיצונית, ולכן שווה לA+C... נחבר ונקבל A+A+B+C.. שזה שווה לA+180.. 2. אני חושב שזה 13, אבל אני לא בטוח שהבנתי נכון את מה שמבקשים למצוא.. אסביר לפי מה שהבנתי: בשש שעות הלילה שומרים 4 שומרים ביחד.. זאת אומרת 24 שעות ביחד. ב18 שעות היום שומרים שלוש ביחד, זאת אומרת 54.. נחבר ונקבל 78 זה כמות השעות שכל השומרים צריכים לעשות ביום. עכשיו רק נותר לחלק את זה שווה. נחלק במספר השומרים שיש (6) ונקבל 13. 3. מה שקורה במקרה, הוא מתרחק מנקודה A במשך זמן ההקפה, עד שהוא מגיע לרדיוס העיגול, שם הוא נשאר במרחק שווה מנקודה A (המרחק הוא בעצם הרדיוס.. שזה שווה כל עוד הוא נשאר על ההיקף.) ואז חוזר לנקודה A. לכן התשובה היא 4.

olgazi

New member
תשובות

1)180+A - ניתן לפתור את זה ע"י המשפט שאומר שזווית חיצונית שווה לסכום 2 זוויות פנימיות שאינם צמודות לה. 2)6X4=24 18X3=54 24+54=78 78/6=13 כל אחד שומר בממוצע 13 שעות

olgazi

New member
המשך

שאלה 20 היא גאונית, התשובה 4 שים לב שהמכונית מתרחקת מרחק קבועה עד שהיא מגיעה למרחק רדיוס לאחר מיכן היא נוסעת כל בזמן מרחק רדיוס מנק' A לכן הקו בגרף ישר ובסוף היא שוב חוזרת את אותו המרחק. 10) תשובה 1 טור ב: עושים הצבה : 4CX2CXC=8C כיוון ש-C הוא שבר חיובי 8>8C

Putin

New member
תודה רבה ! אבל..

התכוונתי לשאלה מס' 10 בפרק 4, אפשר עזרה בפיתרון ? שוב פעם תודה !

olgazi

New member
בשמחה

רק שלצערי אין לי כ"כ אפשרות לצייר לך אבל אני אנסה להסביר בכל זאת מגודלי הזוויות אפשר להבין שהזווית בת 140 היא חיצונית כיוון שהיא שווה לסכום 2 זוויות פנימיות 30+110=140 (אגב, אותו המשפט הגאומטרי כמו בשאלה הראשונה ששאלת). הזווית השלישית במשולש: 180-110-30=40 => X-Y-Z=110-30-40=40 תשובה נכונה 4

למעלה