כמה שאלות מפסיכו

Jack Bauer

New member
כמה שאלות מפסיכו

יצא לי לפתור היום את הפרק של השאלות מסכמות בפסיכו ויש שם כמה שאלות שלא הבנתי איך לפתור או פשוט לא בטוח שהתשובה נכונה ואין שם תשובות לזה,אשמח אם תעזרו לי: 1.מהירותה של סירת מנוע היא 40 קמ"ש,הסירה יצאה מנקודה A ל B,לאחר מכן הסתובבה וחזרה לנקודה A.אם הדרך הלוך לקחה 3 שעות,והדרך חזרה 5 שעות,מה המרחק בין A ל B? תשובה:150 ---לא מבין איך,הרי הדרך הלוך לקחה 3 שעות אז 3*40=120ק"מ ,אני מבין שהם השתמשו פה ביחס הפוך אבל למה בדיוק?או שלא? 2.על מנת להדיח את יושב הראש של בנין 5 ברחוב רקפת בשכונת חרציות שבנווה חמציצים,צריך רוב של בדיוק 90%.אם ישנם 10 נציגים שאמורים להצביע כמה אפשרויות שונות יש להדחה? תשובה:10 לא הבנתי איך הם חישבו 3.בפרק של סיינפלד יש בממוצע 18 בדיחות מצחיקות.בפרק של פרייזר יש בממוצע 12 בדיחות מצחיקות.רועי צפה ב15 פרקים.כמה מהם היו של פרייזר,אם ידוע כי הוא צחק בממוצע 16 פעמים בפרק? תשובה -5. זאת שאלת ממוצע שצריך לבנות לה סקאלה? אם כן איך? 4. 7 שופטים פוסקים 48 פסקי דין ב 8 ימים.לכמה שופטים נזדקק על מנת לפסוק 24 פסקי דין ב 7 ימים -שאלה מעצבנת. תשובה:4. 5.לועד קישוט נבחרים 3 נציגים:י"ור,קשט ראשי וקשט משני.כמה אפשרויות שונות ניתן ליצור,אם בכיתה ד'7 היו 8 תלמידים שרצו להבחר? תשובה:8*7*6 לא מבין למה לא חלקי עצרת 3!,כי בעצם סדר הבחירה שלהם לא משנה? 6.ליאת,מורן,נועה ונדב רוצים לשבת על ספסל.כמה אפשרויות יש לדסר אותם אם מורן מתעקשת לא לשבת בפינה הימנית? איך לסדר אותם? 7.ההסתברות לפגישה עיוורת מוצלחת היא 1/10.דני יצא ל-9 פגישות עיורות,ואף אחת מהן לא הייתה מוצלחת.מחר דני יוצא לפגישה נוספת.מה ההסתברות לפגישה נוספת? הפגישה אמורה לקרות בטוח כי זה מצליח 1 ל 10 הלא כך? תשובה:1/10. 8.אביטל משחקת במשחק המחשב "חלליות".כאשר היא יורה בחללית גדולה היא מתחלקת ל 3 קטנות,וכאשר היא יורה בחללית קטנה היא נעלמת.על המסך הופיעו 2 חלליות גדולות,אביטל ירתה 3 פעמים ופגעה בכל אחת מהיריות.מה יכול להיות מספר החלליות על המסך כעת? תשובה:2. לא אמור להיות 5? יורים ב 2 חלליות נשארות 6 קטנות,עוד יריה,אחת קטנה נעלמת? 9.בבית חרושת לקרמבואים אורזים את כמות הקרמבואים היוית במספר מסוים של חבילות בנות ארבעים קרמבואים בכל אחת. ידוע,כי אם היו משתמשים ב 3 חבילות נוספות,היה מספר הקרמבואים בכל חבילה קטן בתריסר.כמה קרמבואים מייצר המפעל ביום? תשובה:280 בזאת הכי הסתבכתי מכולם. אשמח מאד לעזרתם אני יודע שזה לא מעט..

Jack Bauer

New member
אוקי הרב נפתר,מה שנשאר

זה 1,2,3 1.מהירותה של סירת מנוע היא 40 קמ"ש,הסירה יצאה מנקודה A ל B,לאחר מכן הסתובבה וחזרה לנקודה A.אם הדרך הלוך לקחה 3 שעות,והדרך חזרה 5 שעות,מה המרחק בין A ל B? תשובה:150 ---לא מבין איך,הרי הדרך הלוך לקחה 3 שעות אז 3*40=120ק"מ ,אני מבין שהם השתמשו פה ביחס הפוך אבל למה בדיוק?או שלא? 2.על מנת להדיח את יושב הראש של בנין 5 ברחוב רקפת בשכונת חרציות שבנווה חמציצים,צריך רוב של בדיוק 90%.אם ישנם 10 נציגים שאמורים להצביע כמה אפשרויות שונות יש להדחה? תשובה:10 לא הבנתי איך הם חישבו 3.בפרק של סיינפלד יש בממוצע 18 בדיחות מצחיקות.בפרק של פרייזר יש בממוצע 12 בדיחות מצחיקות.רועי צפה ב15 פרקים.כמה מהם היו של פרייזר,אם ידוע כי הוא צחק בממוצע 16 פעמים בפרק? תשובה -5. זאת שאלת ממוצע שצריך לבנות לה סקאלה? אם כן איך?

iziman

New member
שמע

שאלות לא קשות זה רק דרך חשיבה אחרת , אני אנסה לעזור לך בלי לפתור ואם תצטרך אני אתן פתרון מלא . 1. אם המהירות של הסירה קבועה ולקח לה זמנים אחרים כלומר יש מהירות אחרת שלא לקחת בחשבון (הזרם של המים אשר שונה לכל כיוון) 2. בכל שאלה כזאת יש מקרה הפוך תנסה לחשוב על כמה אפשרויות שונות יכולות להיות שיהיה נציג אחד נגד . 3. יש שני דרכים אחת עם הגרף של קידום , שניה חישוב פשוט עם הצבה והשוואה לתשובות .

iziman

New member
פתרונות מלאים

1. מהירותה של סירת מנוע 40 קמ"ש 3 שעות כיוון אחד 5 כיוון שני כלומר היא נוסעת עם ונגד כיוון הזרם ניצור משווה : עם כיוון הזרם 3*(40+x) נגד כיוון הזרם 5*(40 x-) נשווה ביניהן כי המרחק שווה ונקבל 120+3X=200-5X 8X=80 X=10נציב באחת המשוואות הראשונות ונקבל 150 2. נמצא את האפשרות ההפוכה שדייר אחד יתנגד ונקבל 10 . 3. הכי מהר לדעתי נבנה משוואה :X=מספר פרקי סיינפלד 18X+12*(15-X חלקי 15 =16 נפשט 18X+180-12X=240 6X=60 x=10 15-10=5

למעלה