כמה שאלות ממודאגת

lital1975

New member
כמה שאלות ממודאגת

הי, גם לי יש אנדומטריזויס, אני בת 33 ונמצאת, ב"ה לפני טיפול IVF. בעקבות הבדיקות שנתבקשתי לעשות וכן עשיתי, ברצוני לשאול כמה שאלות: 1. עברתי היסטרוסקופיה אבחנתית בשבוע שעבר. האם מישהי שעברה אבחנתית דיממה במהלך הבדיקה? כשקמתי מהכסא ראיתי דם מהול, במים אמנם, אבל נראה מרובה. הדימום חלף ביום שלמחרת, אבל רציתי לשאול האם זה קרה למישהי? האם אמורים לדמם כתוצאה מהיסטרו' אבחנתית או שמשהו לא היה בסדר באופן ביצוע הבדיקה (האם זה מרמז משהו על הרופא או שזה סביר שיקרה?) - שכחתי לציין שלפני ההיסטרו' הוא עשה לי גם בדיקת פאפ-סמיר. האם קשור...? 2. היום עברתי אולטרסאונד, שבמהלכו נתגלתה אנדומטריומה באחת השחלות, משהו בסדר גודל של 5 ס"מ. אני מאוד מודאגת משתי סיבות: האחת, שמא לא יאפשרו לי להתחיל טיפול IVF במצב כזה, והשניה - מכיוון שקראתי פה שמישהי כתבה שגם לה יש אנדומטריומה בגודל כזה ואם היא לא תכנס להריון יצטרכו לנתחה. האם הגודל הוא הקריטריון היחיד שעליו מתבססים כשמחליטים על ניתוח או שזה תלוי גם בסבל הגופני שהאנדו' גורמת וכו'? בבקשה בעדינות...

ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

כנראה שראית פולידין שאיתו מחטאים את הנרתיק בזמן הבדיקה.. יכול להיות דימום-זה תקין ולעיתים מלווה גם בכאב מחזור. לגבי האנדומטריומה-שאלת השאלות-האם לעבור ניתוח או שלא? אם תקראי כאן תמצאי הרבה שרשורים בנושא- עולם הפיריון מול עולם הכירורגים-הדיעות חלוקות מה שמקשה עוד יותר על קבלת החלטות. לשאלתך גם וגם-גם פגיעה באיכות החיים אך גם מימצא משמעותי יכולים להוביל להתערבות כירורגית. היכן את עתידה להיות מטופלת? יש חשיבות מרובה ליחידה בה תטופלי-חשוב שיהיה את הידע הנדרש בנושא פיריון ואנדו'- בראש ובראשונה-ממליצה על תה"ש ואם אי אפשר (כי את בכללית) - אז על מאיר. אבל הייתי עושה את כל המאמץ להגיע לתה"ש. בהמשך,אלוהים גדול. בהצלחה

הי ליטל ../images/Emo140.gif

גם אני דיממתי כעברתי היסטרו אבחנתית (שאף נזל לריצפה כשקמתי) נראה לי טבעי, הרי בכל זאת נוברים לך שם בפנים. לגבי הציסטה - אני כרגע בהריון עם ציסטה בגודל של 7 סמ'. ככה שאפשר להתחיל IVF עם ציסטה. בגדול אני חושבת שאת מחליטה בסופו של דבר מה את רוצה לעשות. תתייעצי עם רופא הפריון שלך - יש כאלה שהם בעד ניתוח לפני טיפול. ויש רופאים שטוענים שניתוח כזה יכול לפגוע בתפקוד השחלה. זה תלוי גם בתפקוד היומיומי , אם האנדו גורם לך לסבל ורמת החיים שלך בעצם נפגעת אולי אז, כן כדי לעבור ניתוח. או שאולי כדאי לנסות טיפול אחד , ולראות איך את מגיבה להורמונים ...ואם הציסטה גודלת... ואז יחד עם הרופא להחליט : המשך טיפול או ניתוח ...בתקוה שהטיפול הראשון יצליח כמובן. מה שכן , זו שאלת השאלות וקשה להחליט... ומה שלא תחליטי ..המון הצלחה.

זואילי

New member
הי, ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

כן, גם לי היה דימום קל (בהשוואה למה שאני רגילה כשההיא, המכשפה, מגיעה) לאחר הבדיקה. אחרי בחינה מדוקדקת אם זה היה פולידין או דימום - הוחלט על דימום. והוא חלף מהר. לשאלתך השנייה, יש רופאים שאומרים בגודל כזה לנתח. הסבל הוא בהחלט מדד חשוב כי איכות חיים שנפגעת קשות מחייבת איזהשהוא טיפול. היכן תעברי את ה IVF? כי הייתי מציעה לך לתת לרופא פריון שמבין באנדו לעשות שוב אולטרסאונד ולהבין אם ניתן להתחיל טיפול או לחכות. אני יודעת שזה מאוד קשה נפשית אם משהו מעכב טיפול שאת כבר מוכנה אליו ומחכה לו, אבל יכול גם להיות שרופא פריון שמתמצא בענייננו יוכל להציע לך לעלות על דיכוי ארוך ואולי אולי
הציסטה תקטן. כבר היו מקרים שלוקרין או דקא צימצמו אנדומטריומות, והטיפול שלך יכול להתחיל ממילא על דיכוי עם פרוטוקול ארוך. כמובן שאינני רופאה ומה שכתבתי לך זה רק כדי לנסות למצוא דרך ביניים אם ניתוח מבחינתך הוא לא מאסט. לכן כדאי להתייעץ עם רופא פריון טוב.

lital1975

New member
תודה לכל המשיבות, ותודה על הזריזות...

לגבי הדימום - זה אכן מרגיע לשמוע שזה דבר מוכר וסביר. אני פשוט כ"כ נבהלתי מהכמויות, אבל בהחלט יכול להיות שחלק מזה היה תמיסת הפולידין שבה השתמשו... לגבי האנדומטריומה - כמובן שאני מעדיפה טיפול תרופתי של דיכוי מאשר ניתוח. אני מקווה שהרופא שלי מכיר את הסגולות הפוטנציאליות של הדקא' או של הלוקרין, ויחליט ללכת על דבר כזה ונקווה לטוב. לגבי "רופא פריון שמבין באנדו'" - הרופא שאני מתכוונת להתחיל אצלו הוא אכן רופא שנחשב בכיר בתחום הפריון, אך איך אני יכולה לדעת שהוא מבין באנדו'? ועוד שאלה, אולי קצת תרימו גבה, אך אשאל בכל זאת: בטיפולים הקודמים, גם היו לי ציסטות, והלכתי לאישה תימניה שעשתה לי עיסויים בבטן התחתונה. אני לא זוכרת כרגע גדלים מדוייקים, אך הפלא ופלא - הציסטות קטנו (משמעותית). כשהייתי בהפסקה הרהרתי על כך וחשבתי שאולי זה עלול להיות מסוכן, מה דעתכן? נראה לכן שהיא יכולה לגרום לפגיעה פנימית כלשהיא? תודבה רבה על הכל!

זואילי

New member
את יכולה

לעשות חיפוש בפורום על הרופא שבחרת ולראות אם אנדואיות טופלו אצלו וממליצות עליו מנסיונן. את יכולה לשתף אותנו ולהגיד את שמו ואם מישהי מטופלת שלו היא יכולה גם כן לשתף אותך. ואת יכולה להבין את זה בפגישות שלך איתו והשיחות איתו, אם הוא מתייחס לאנדו או מתעלם מזה ובהרגשה שלך בתוך הטיפול. וכמובן בכמה הוא יצירתי בפרוטוקול לאור תגובת הגוף שלך.

למעלה