כמה שאלות מהירות

iltush

New member
כמה שאלות מהירות

מישהו יודע איזה צבע צריכות להיות חולצות מתחת למדי ב' בטירונות? נוח להסתובב בלי חולצה מתחת? האם אפשר להסתובב בנעליים צבאיות בגרביים רגילים? מחר בבוקר אני יהיה בסביבת ריקושט, נראה לכם שאני אצטרך משהו משם לטירונות 02 שלי? תודה.

PSYL0CKE

New member
...

מתחת למדי ב' מותר ללבוש לבן, 100%, ואני חושבת שמותר גם חולצות בצבע זית, לא בטוחה. לא כדאי להסתובב בלי חולצה מתחת למדי ב', הם ממש מגעילים ומחוספסים, לא נעימים על הגוף. חוץ מזה, טוב שיש משהו מתחת כדי לספוג זיעה
מה הכוונה גרביים רגילים? מה נחשב לא רגיל ?
בכל מקרה, מותר גרביים רק בצבע לבן, שחור או אפור (לפחות ככה זה היה אצלי) בריקושט כדאי לקנות שפצור לדיסקית ולשרשרת(השרשרת שורטת ולא נוחה בצוואר [ואם אין שפצור הדסקית גם חייבת להיות מתחת לחולצה]) מומלץ לקנות גם שאקל למפתחות, כדי שלא יפלו מהכיס בזמן פעילות (לכל המפקדים יש כזה) ועוד המלצה, כדאי לקנות בריקושט תפס לחגורה למחסנית, או גומייה לחיבור לנשק, אחרת צריך להסתובב עם המחסנית בכיס. כדאי לך לפנות למאמרים, מוסבר שם בפירוט מה כדאי להביא חוץ מזה, בהצלחה לכל הטירוניות של ה- 9.9! תהנו!

bodas

New member
תשובות ותוספות ע"ס ניסיון אישי

מתחת למדי ב' ניתן ללבוש חולצות בצבע זית או לבן. מתחת למדי א' רק לבן. מומלץ מאוד!!! ללבוש חולצות מתחת למדים - כדי לספוג את הזיעה! וגם לא נוח להתסובב בלי חולצה מתחת, כפי שאמרו לפני - לא נעים. בנעליים צבאיות ניתן להסתובב אך ורק בגרביים תקניות אפורות, כמו הללו שקיבלנו ביום החיול בבקו"ם. גרבי צמר ארוכות ועבות יחסית. עוד דברים שכדאי לקחת שיעשו לכם את החיים טובים ונעימים יותר: 1. מגבונים לחים - לא תמיד יש זמן, כוח (ורצון לעמוד בתור) להתקלח. פשוט מעולה... 2. טישו - תמיד מצטננים, תמיד כדאי. 3. שאקל נוסף וחוטי שיפצור כדי להחזיק את המיימה והכוס שמקבלים ביום הראשון שחייבים (למה?!?!?) להיסחב איתם לכל מקום. 4. קרם שיזוף בבקבוקון קטן שניתן לשאת בכיס - life saver 5. קרם נגד שפשפות, ולעניות דעתי גם טייץ', לי זה עוזר. 6. פק"ל כיסים - אומנם יקר, אבל יעזור לכם לשמור את כל הדברים החשובים במקום אחד, מבלי שירטבו מזיעה, ומבלי שילכו לאיבוד. זה מן ארנק קטן שנכנס לכיס ובו שמים את כל המסמכים. 7. שיפצור לדיסקית - כמו שאמרו זהו ביינתים... עיינו גם במאמרים - יש שם המון מידע נוסף, וגם אני מכין מאמר לקראת הסוף
צפו למאמר מאסיבי!

People

New member
לגבי המימיה והכוס, אף אחד לא מחייב

אותך לשאת את הכוס (כי זה באמת דבילי!) את המימיה כן וברור למה.... ואם היא לא בלאי- אז בקלות בלי חוטי שיפצור ניתן להצמידה למכנס.

bodas

New member
תגיד בנאדם...

איזה מחלקה אתה??? אתה ב- 2?... כמה פעמים ולנטין כבר הפיל אותך ל- 20? איזה מעצבן הוא!!! ובקשר לכוס - אני בסך הכל מבצע פקודות
... חחח... אכן דבילי ביותר, אבל זה מה שאמרו לנו... אולי אני באמת אשים את זה בתיק וזהו... בקשר לזה שאפשר בלי חוטי שיפצור - זה נכון כי למיימיה יש רצועת פלסטיק שמחזיקה את הפקק למיימיה, אבל לפתוח ולסגור אותה לפקק זה סיוט!!! זה פשוט לא נסגר. אז אני משתמש בחוט שיפצור, וכדי שיהיה נוח לקשור אותו למכנס הוספתי שאקל.

iltush

New member
קרם נגד שפשפת?

לא ידעתי שקיים דבר כזה, איך קוראים לו ואיפה רוכשים אותו?

evilbanana

New member
אפשר להשתמש

בכל משחה נגד פטריות- טופיקורטן, בטאקורטן, כל דבר בסגנון. נדמה לי שאפשר גם טלק. בעקרון, כדי למנוע את השפשפת כל קרם זה טוב, נגד פטריות או לא, כי זה מונע פציעה של העור. מרגע שכבר יש- עדיף נגד פטריות. ואל תשאלו אותי איך אני יודעת

אלון פ

New member
יאללה, כאילו לבנות אין שפשפת...

אפשר לחשוב, המידע הזה ממש מסווג...

evilbanana

New member
לא בגלל זה אני יודעת, אבל מילא..

עדכון מהשטח- הכי טוב טלק!

People

New member
לא, אני לא ב-2

וולנטין הוא כוסית.... הוא קטן בגיל מרובנו ובתכלס הוא כוסית רצינית. הוא מתנהג כמו נאצי, אבל שאר המפקדות שונאות אותו והוא די מושפל! וחוצמזה הוא נראה כמו בחורה. ולנו אמרו בפירוש שאין חובה לקחת את הכוס- מותר להשאיר אותה בתיק.

bodas

New member
אז אתה ב- 3 ../images/Emo13.gif

איזה הסקת מסקנות נפלאה... לכם יש גם מ"כ אחד אחר... גם הוא נראה לי מעצבן למדי... הצוות שלי נראה לי קיבל את המ"כית הכי טובה שיכולה להיות... היא ממש אבל ממש בסדר... אז איך עובר לך?... אם יוצא לך ויש לך זמן אחרי האוכל או משהו אתה מוזמן לקפוץ לאוהל 3 של מחלקה 1 להגיד שלום. תשאל איפה מורן

People

New member
המ"כ שלנו בכלל ילד קטן

הוא רק מחזור שני, מאוד לא מקצועי- והכי מדליק הוב פעמים הוא נקרע מצחוק משטויות שאנחנו עושים.... למרות שלפעמים הוא נותן עונשים עצבניים, אבל שטויות. וסבבה, אני אקפוץ.

bodas

New member
כן הוא נראה מסכן כזה

ואפרופו מ"כיות שנשפכות מצחוק באמצע שאנחנו בדרך חזרה לח' אחרי שהמפקדת נתנה כמה דקות לנקות את האוהלים אתה קולט את שתי המפקדות נשפכות מצחוק ומנסות להסתתר בתוך היריעות של האוהל... זה היה שוס, יא אללה... מה שכן, מלמדים בקורס מ"כיות איך להשתלט על עצמך ממש מהר כי תוך כמה שניות הן נהיו רציניות שוב וגם ממש עצבניות.
אבל זה עדיין היה משעשע

דרור4

New member
הוא יותר מקצועי מהמ"כית שלנו...

הוא גם היחיד שעבר שם טירונות קרבית. והוא גם היחיד שאומר לנו מילה טובה מדי פעם... איזו השבעה ביזיון הייתה...

PooKiPsiT

New member
למה כולם כאן חושבים שמותר רק לבן

מתחת למדי א'? מותר גם לבן וגם ירוק זית גם מתחת למדי א' וגם מתחת למדי ב'! ואל תאמינו למי שאומר לכם אחרת

People

New member
נכון, מותר גם זית מתחת למדי א'

רק בטקסים חייבים לבן מתחת לא'....

danisan

New member
נכון אבל נהוג ללבוש רק לבן מתחת לא'

זה פשוט נחשב מאוד מאוד צ'ונגי ללבוש ירוק מתחת לא', אל תשאל אותי למה...

PooKiPsiT

New member
אני בחיים לא שמעתי על העניין הזה..

מצטערת. במשך השירות שלי ראיתי גם סמלים וסמ"רים שהלכו עם חולצות ירוקות מתחת למדי א'. לא יודעת...אולי ה"חוק" הזה קיים רק בחלק מהמקומות..

ramil

New member
ממש לא

כמו שאמר ה- מ"מ שלי בבה"ד 1, שהיה צנחן מורעל וחולה סג"מת - "אפשר ללכת גם עם חולצה לבנה מתחת המדים. מי שמאמין בחי"ר, שיילך עם ירוק." (חי"ר - דת חדשה שייסד ה-מ"מ שלי). הסיבה - הסוואה כמובן, אם כי בעיר הבטון המכונה בה"ד 1 ההסוואה הכי טובה היא לבוש אפור.

למעלה