כמה שאלות לGandAlf

ימרהיל

New member
כמה שאלות לGandAlf

אני עורך בפורום ביקור בכורה!!!! או GandAlf למה עזבת אותנו???? ולשאלות: -מהם השמות בקווניה של אורודרת, ארד´ל וארניון (גיל גלד)? -תסביר לי בבקשה את דרכי התצורה של השמות בקווניה, לדוגמא: למה נולופינוה בסינדארין הוא פינגולפין ולעומתו נליאפינווה בסינדרין הוא מיד´רוס? זה לא אמור להיות פינמיד´פין או משהו כזה. מהי משמעות הde בשם findecano (פינגון)? כי לפי מה שהבנתי ´fin´ זה גם בקווניה וגם בסינדרין gon=cano.

Baron Strider

New member
עכשיו אתה שואל אותו את זה כאן?

הוא לא יכל להיכנס לפורום באורט בגלל שהוא לא תמך במוזילה (אאל"ט). עכשיו הוא התקין על המחשב שלו גם ווינדואז ככה שהוא יכול להשתמש באקספלורר כדי להיכנס לפורום באורט, והוא כבר השאיר שם הודעות...

גאנדAלף

New member
כל הזמן היתה לי מחיצת Windows.

באותו זמן שהשארתי הודעות בפורום אורט עברתי באופן זמני ביותר למחיצת ה-Windows, כדי להודות על האיחולים.

גאנדAלף

New member
כמה תשובות לימרהיל

ברוך הבא לפורום! עזבתי אתכם בגלל שהפורומים של אורט תומכים ב-Internet Explorer בלבד, בעוד שאני משתמש בלינוקס. לגבי Orodreth: עניתי על השאלה לפי מיטב ידיעתי בפורום אורט. http://forums.ort.org.il/scripts/showsm.asp?which_forum=18&mess=1211125 לגבי Aredhel: לא ידוע לי על צורת קווניה בכתובים, אך אפשר לבנות בקלות את Arelda. לגבי Ereinion: שוב, לא ידוע לי על צורת קווניה של טולקין, אך אפשר לבנות את Aranion או אולי (ואני בספק) Araníon. הצורה השניה מתארת את הריבוי (arani-ion), אך היא לא תקינה מבחינת הפונולוגיה האלבית. לגבי השמות בקווניה ובסינדארין: כידוע, הנולדור באנורת (הארץ-התיכונה) אימצו להם שמות בלשון הסינדאר. חלק מהשמות הם תרגומים ישירים של השמות בקווניה (ומכאן הדמיון בצליל השמות - דמיון, אך לא זהות) וחלק הם שמות שונים מהשמות המקוריים. Fingolfin הוא דוגמה לסוג הראשון, שהרי שמו המלא בקווניה הוא Finwe N~olofinwe ´פינווה פינווה-חכם´. בשם הסינדאריני אוחד השם למילה אחת, וקיבל צורה סינדארינית. Maedhros הוא דוגמה לסוג השני, שהרי שמו המקורי הוא Nelyafinwe ´פינווה-שלישי´. אפשר לנחש שמקור השם Maedhros הוא בשם-האם שלו, Maitimo. החלק d(e) בשם Findecáno קיים גם בסינדארין-עתיקה (נולדורין-עתיקה), במילה phinde ´כשרון´, כך שאפשר להסיק שה-d(e) נוסף לשורש PHIN בשלב מוקדם יחסית (שים לב להבדל מ-SPIN ´שיער´, כמו ב-Glorfindel). אני יכול לנחש שהתפתחות היא finde
find
finn
fin. התווספות d למילים הנגזרות משורשים אטימולוגיים המסתיימים ב-N נפוצה מאוד, כמו בשורשים RIN, GLIN, SLIN, SPIN, SWIN ו-THIN. אני מקווה שלא סיבכתי אותך...

למעלה